Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Horoscoop 18 nov 2016
Leestijd: 4 minuten

Zo matcht een Schorpioen-kind met een Steenbok-, Waterman- of Vissen-moeder

Schorpioenen hebben de gave om de waarheid over mensen en situaties aan te voelen. Ze passen zich ook gemakkelijk aan. Benieuwd waar je mee te maken krijgt als je een Steenbok-, Waterman- of Vissen-mama bent en een Schorpioen-kind hebt gekregen?

Schorpioen-kinderen met een Steenbok-moeder

Water- en Aarde- element.
Een gevoelig kind met een verantwoordelijke moeder. Jij als serieuze, conventionele moeder zal er alles aan doen om je kind goed en verantwoordelijk op te voeden. Je hebt waarschijnlijk een hele kast vol met boeken over het onderwerp ‘kinderen opvoeden’ en je bent gevoelig voor de manier waarop het goed hoort. Maar als jij je hart volgt, doe je het prima hoor!

Je kind heeft behoefte aan een intense relatie met je, het daagt je uit en provoceert graag. Het heeft een fijn gevoel voor stemmingen in het gezin en wil precies weten wat er aan de hand is. Het kind heeft een enorme onderzoekende drang en de behoefte om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Je zult af en toe danig op de proef worden gesteld.

Grenzen stellen, wat jij heel goed kunt, komt goed van pas. Je hebt een kind die van extremen houd, al dat is iets waar jij helemaal niet tegen kunt. Kijk of je hier een oplossing voor kunt bedenken. Ook zoekt je kind de taboes op en wil die doorbreken. Dat is even slikken voor een conventionele moeder zoals jij. Je zult opkijken van je kind, die als het gevaarlijk wordt of crises is, in zijn kracht komt en heel erg oplossing gericht is. Maar met jouw serieuze inborst, zal je proberen de confrontaties uit de weg te gaan zodat er niets op te lossen valt voor je kind. Probeer toch af en toe de teugels iets te laten varen.

Grenzen stellen

Tip: Probeer meer vanuit je gevoel je kind op te voeden in plaats van volgens de regeltjes. Jullie lopen beiden niet met je gevoelens te koop, dus handig dat jij als moeder dit je kind laat zien.

Schorpioen-kinderen met een Waterman-moeder

Water- en Lucht-element
De diepte en taboes van de Schorpioen met de extremen van de Waterman. Jij bent de onafhankelijke moeder die haar kind zelfstandig opvoed. Je ziet je kind als een maatje of kameraadje. Voor buitenstaanders lijkt het of je een afstandelijke moeder bent, maar niets is minder waar. Je Schorpioen-kind zorgt ervoor dat jou gevoelsleven af en toe heftig omgeschud wordt en raakt iedere keer weer je angst voor diepere gevoelens. Een Schorpioenen kind wil een intense en intieme band met jou. Dat kun jij van je kind leren. Je kind daarentegen kan van jou leren relativeren zodat het niet verzuipt in de diepte van zijn/haar eigen gevoelsleven. Maar als jij je kind op je eigen manier kunt opvoeden is er niets aan de hand.

Een Schorpioen-kind zoekt spanning en houd van geheimzinnigheid, alles stiekem uitzoeken en dan met de oplossing komen. Jij als Waterman-moeder bent bezig met veranderingen en vernieuwingen door te voeren. Probeer hier rekening mee te houden. Je kunt je originaliteit kwijt in het kleden van je kind. Het zal er altijd apart en leuk uit zien.

Tip: Het zal moeilijk zijn om je aan tijden en regels t houden als je kind klein is. Jij doet het liefst alles op je eigen tijd en eigen manier en gaat vooral op je intuïtie af. Probeer je grilligheid in toom te houden en je toch af en toe aan te passen aan de behoeftes van je kind.

Schorpioen kinderen met een Vissen moeder

Beide Water-element
Verdrink niet in jullie gevoelens. Jij als Vissen-moeder houdt van drama en theater. Samen met je kind kleding maken om het als tovenaar of goochelaar op het podium te zien staan. Heerlijk voor jullie beiden. Beiden houden jullie van geheimzinnigheid en spannende dingen. Jij zal je kind stimuleren om met muziek bezig te zijn. Hier kan je kind al zijn gevoelens en emoties in kwijt.

Een Schorpioen beleeft het leven heftig. Jij als moeder voelt precies aan als er iets met je kind is, en kan het dan ook de nodige hulp en betrokkenheid geven die het nodig heeft. Je kind overdrijft het liefst als het iets heeft, maar dat maakt jou niets uit. Je bent een uitstekende verpleegster en een hele lieve aanvoelende moeder.

Als je je kind op dat moment aandacht geeft is het zo over. Je hebt een heel gevoelig kind, wat nogal schrikkerig kan zijn en af en toe bang is zonder dat het weet waarvan of waarom. Probeer daarom onverwachte situaties zoveel mogelijk te vermijden, of kondig het zoveel van te voren aan. Dit geeft je kind vertrouwen en maakt het minder angstig.

Tip: Jij met je grenzeloze compassie bent extreem kwetsbaar. Je kind daarentegen heeft een schildje om zich heen waarachter het zich verbergt en de boze buitenwereld buiten zich kan houden. Je hoeft je vaak geen zorgen te maken. Je hebt een heel sterk kind met een groot psychologisch inzicht die zich niet snel zal verliezen in anderen.

Benieuwd naar alle kenmerken van een Schorpioen? Die lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo matcht een Schorpioen-kind met een Steenbok-, Waterman- of Vissen-moeder
Sluiten