Redactie
Redactie Mind 6 jan 2017

Zo matcht een Steenbok-kind met een Kreeft-, Leeuw- en Maagd- moeder

Zo flink als ze zich voordoen, zo kwetsbaar is de Steenbok. Ze willen alles zo goed doen, met hun grote verantwoordelijkheid en plichtsgevoel, dat ze hierdoor ook tegen dingen aan kunnen lopen. Hier loop je tegenaan als je een Steenbok-kind hebt en een Kreeft-, Leeuw- of Maagd- moeder bent.

Steenbok-kind met een Kreeft-moeder

Aarde- en water-element

Emoties, die zal de Steenbok niet zo snel laten zien, al heeft hij die wel.
Hij is goed in strategisch reageren, waardoor de Watertekens (jij dus) lastig zijn voor hem, omdat ze hem confronteren met de zachte kant van zichzelf. Een Steenbok en Kreeft staan in de Dierenriem kaarsrecht tegenover elkaar. Zij kunnen elkaar dus goed aanvullen en hebben een speciaal bandje met elkaar.

Als jij en je kind samen zijn, hebben jullie heel veel plezier en lol. Jij als Kreeft-moeder bent erg bezorgd en beschermend. Je steunt je kind onvoorwaardelijk. Maar let op, je kunt je kind best een beetje loslaten. Je Steenbok-kind is namelijk erg serieus en wil vooral zelf uitmaken wat het wil doen.

Jij als moeder bent echt een familiemens, Steenbokken zijn meer gericht op de buitenwereld. Jij kunt je kind activeren om meer met de gevoelskant bezig te zijn door bijvoorbeeld familie feestjes te organiseren. Je kind is op zulke momenten ook het liefst buiten aan het spelen met vriendjes of vriendinnetjes. Je zult zien dat hij snel de leidersrol op zich neemt. Hij reageert goed op regels, dus hij zal niet snel door het rode stoplicht lopen of rijden. Dat is gelukkig wel een opluchting voor jou.

Soms vind je kind het heerlijk om lekker alleen thuis te spelen en wil hij met rust gelaten worden. Het is jouw taak om dat perfect aan te voelen. Maak in zo’n geval een eigen hoekje voor hem, zodat hij zich veilig voelt.

Tip: Jij kunt als Kreeft-moeder nog wel eens humeurig of snel beledigd zijn. Probeer daar niet aan toe te geven. Je Steenbok-kind heeft een hekel aan dramatiek en kijkt er dwars door heen. Als tegen reactie kan hij dan chagrijnig worden, en dan is de gezelligheid snel verdwenen.

Steenbok-kind met een Leeuw-moeder

Aarde- en vuur-element

Oei: de Steenbok staat boven op de rots, terwijl de Leeuw de Koning der dieren is. Hoe gaat dit samen? Jij bent de grootmoedige Leeuw-moeder, welwillend, hartelijk en je bent trots op je kind. Je daagt hem uit om het beste uit zichzelf te halen. Je geeft hem zelfvertrouwen en een duwtje in de rug om de wereld in te gaan. Je ziet je kind graag stralend en vol levenslust het middelpunt van belangstelling zijn.

Je hebt een braaf kind gekregen die al jong bereid is om met grote verantwoordelijkheden om te gaan. Je kind wordt hier zelfverzekerder door. Probeer je kind het gevoel te geven dat het nodig is om zelfverzekerd te zijn. Je kind is gauw tevreden en is plichtsgetrouw. Oeps, dat staat wel haaks tegenover jouw Leeuwenkarakter. Jij gaat eigenlijk alleen voor het beste, mooiste en grootste. Probeer dit een beetje in te perken. Je kind zou daardoor namelijk wel eens een te grote geldingsdrang kunnen ontwikkelen om aan jou eisen te kunnen voldoen.

Je kind heeft regels en structuur nodig, maar geef hem ook eens de ruimte om die af en toe zelf te kunnen ontdekken. Je kind ook een eigenzinnige, koppige en bokkige kant, vooral als hij zich in het nauw gedreven voelt. Probeer dus rekening te houden dat hij liever niet verplicht in de spotlights staat, maar een meer bescheiden karakter heeft. Vooral niet als het móét.

Tip: Jij wilt je kind als een echte Leeuwin beschermen door je territorium af te bakenen. Doe dat niet door je autoritair op te stellen, hier kan je kind namelijk absoluut niet tegen. Probeer het meer op een speelse manier.

Steenbok-kind met een Maagd-moeder

Dubbel aarde-element

Jij bent een verstandige moeder die kritisch naar haar kind kijkt en hem zo goed mogelijk wil opvoeden. Je zorgt ervoor dat je kind fit blijft en gezonde voeding binnen krijgt. Je Steenbok-kind heeft regels en structuur nodig, dus dat komt goed uit.

Je bent dol op kinderen en wil ze ook de juiste normen en waarden bij brengen. Verder ben jij een betrouwbare moeder en dat is voor een Steenbok-kind erg fijn. Hij wil namelijk altijd weten waar hij aan toe is en waar hij op kan rekenen. Pas op dat je niet overdrijft en té kritisch wordt.

Het is heerlijk voor jou om een kind te hebben die niet in zeven sloten tegelijk loopt. Wanneer je kind niet lekker is, ben jij de beste verpleegster die er op aarde te vinden is. Je komt met allerlei drankjes en pilletjes aan om je kind zo snel mogelijk weer gezond te maken. Verder maak je kind blij als je vraagt of hij je wilt helpen met een klusje in huis. De Steenbok voelt zich dan nodig en wil dit graag doen. Probeer als Maagd-moeder niet te streng te zijn, dan zal je zien dat het thuis toch een stuk gezelliger blijft.

Tip: Ga samen een gezonde appeltaart maken. Lekker samen in de keuken bakken, je kunt je kind niet blijer maken. En als de taart in de oven staat, helpt je kind zonder zeuren ook nog om de keuken op te ruimen zodat het er weer spik en span uitziet. Wat een top-team zijn jullie!

Het algemene artikel over de Steebok gemist? Die vind je hier terug.

Reageer op artikel:
Zo matcht een Steenbok-kind met een Kreeft-, Leeuw- en Maagd- moeder
Sluiten