Zo matcht een Steenbok-kind met een Ram-, Stier- en Tweelingen-moeder

Steenbokken zijn ambitieus en hebben een flinke dosis humor. Ze respecteren opgelegde discipline en werken hard. Ondanks dat ze vaak stil en gereserveerd lijken, kunnen ze verrassend geestig en subtiel uit de hoek komen. Ben jij een Ram-, Stier- of Tweelingen-moeder? En heb je een Steenbok-kind? Dan krijg je te maken met deze beren op de weg.

Steenbok-kinderen met een Ram-moeder

De elementen Aarde en Vuur
Aarde (verantwoordelijkheid) kan Vuur (initiatieven) doven. De Steenbok wordt door de vuurtekens Ram, Leeuw en Boogschutter tot het avontuur uitgedaagd. De behoudende Steenbok, die met veel verantwoording in het leven staat, kan zich aangetrokken voelen tot deze vuurtekens, toch zal het af en toe ook niet meevallen om aarde en vuur te combineren. De Ram kan de Steenbok veel emotionele steun geven, de Boogschutter kan de Steenbok veel leren en de Leeuw wakkert de creativiteit aan bij de Steenbok. Jij als Ram-moeder kan haar emoties nogal spontaan uiten. Je bent snel geraakt en eigenzinnig. Je kind is het tegenovergestelde. Hij of zij is braaf, ernstig en terughoudend en al jong bereid grote verantwoordelijkheden op zich te nemen. Probeer toch als moeder je directheid en ongeduld een beetje in te houden en dit op een constructieve manier te uiten. Daag je kind uit om samen iets te gaan doen wat hij of zij erg spannend vind, bijvoorbeeld. Hiermee wakker je op een veilige manier het vuurtje een beetje aan. Jij voedt je kind op tot een zelfstandige en onafhankelijke persoonlijkheid. Dan heb je een goede leerling, want met alle verantwoordelijkheid waar je Steenbok-kind mee geboren wordt is dat niet zo moeilijk. Wat je kind nodig heeft is een consequente, zorgzame, plichtsgetrouwe moeder. Dat is even wennen voor een Ram-moeder die spontaan, direct is en risico’s wil nemen. Probeer hier dus een combinatie van te maken. Probeer zoveel mogelijk te doen in een vast kader en geef structuur. Als je kind dit heeft, kun je ook eens spontaan iets avontuurlijks gaan doen. Geef hem of haar dan kleine beetjes verantwoordelijkheid, maar bovenal: neem je kind serieus.

Tip: Waar een Steenbok niet tegen kan is als iemand de baas over hem wil spelen. Jij als Ram-moeder wil graag het heft in handen houden, vooral bij je thuis. Probeer zoveel mogelijk veiligheid en geborgenheid te geven aan het kind zonder dat je de baas wil spelen.

Steenbok-kind met een Stier-moeder

Aarde met Aarde element, geeft veel stabiliteit.
De Steenbok kan met de Aarde tekens Stier, Maagd en Steenbok goed opschieten. Ze voelen elkaar goed aan, hebben de eigenschappen, verantwoordelijkheid, vertrouwen en stabiliteit gemeen met elkaar. Maar het kan ook snel wat saai worden met deze tekens bij elkaar. Steenbok-kinderen met een Stier-moeder hebben veel plezier samen. Ze vinden ook veel dezelfde dingen leuk. Spontaniteit ontbreekt hier wel soms, maar vinden dat beiden niet erg. Alles wat stabiliteit en zekerheid geeft, delen ze met elkaar. Jij bent als moeder warm, beschermend, en je biedt veiligheid. Je kunt je kind goed met rust laten, omdat je voelt dat je kind dat nodig heeft. Hij of zij wil de dingen op zijn eigen tijd en in een eigen tempo kunnen doen. Mensen om je heen zouden jullie saai kunnen vinden, maar daar trekken jullie je niks van aan. Je kind heeft ook een bokkige, koppige kant, vooral als hij of zij iets moet doen waar-ie niet zo goed in is of geen zin in heeft. Hij of zij wil alles heel goed doen, en kan dan te hoge eisen stellen aan zichzelf. Je kind neemt dan te veel verplichtingen op zich, waardoor de soepelheid verdwijnt. Laat het dan maar even met rust, en besteed er niet teveel aandacht aan. Probeer het gezellig te maken, en houd het luchtig. Ga iets doen waarvan je weet dat je kind dat leuk vindt, of goed kan. Ga niet mee in de koppigheid, want dat kan een Stier-moeder ook goed. Stieren houden van kinderen, je voedt je kinderen met structuur en vaste normen en waarden op. Je zult altijd je best doen om je kind goed te verzorgen en het zal hun nooit ontbreken aan materiële zaken.

Tip: Je hebt een nuchter en serieus kind, jij bent conservatief en houdt van stabiliteit en gewoontes. Doorbreek dit patroon af en toe en ga samen iets doen waar spanning in zit. Geef je kind bijvoorbeeld eens een scheikundedoos waar het proefjes mee kan doen, of iets anders waarbij het op ontdekkingstocht kan gaan. Ook een muziekinstrument bespelen kan goed zijn voor het concentratievermogen van je kind.

Steenbok-kind met een Tweelingen-moeder

Aarde en Lucht element
De Steenbok met de luchtelementen Tweeling, Weegschaal en Waterman. Deze tekens zetten de Steenbok in beweging, laten hem nadenken en relativeren.

Jij bent de vrolijke, opgeruimde en slimme moeder, die veel plezier heeft met haar kind. Je zult je niet snel zorgen maken, en als er problemen zijn los je die snel en handig ook weer op. Je interesseert je voor je kind en kan goed luisteren. Ook heb je meteen een antwoord als hij of zij iets wil weten. Jij begrijpt je kind goed en kan prima met hem of haar overweg. Dit komt omdat je zelf altijd jeugdig blijft en goed blijft communiceren. Wat wel lastig voor je kind kan zijn, is je besluiteloosheid. De Steenbok houdt van structuur en regels, en wijkt daar niet makkelijk vanaf. Voor jou is het niet makkelijk om je aan regels te houden, omdat je de dingen van alle kanten kunt bekijken en dan juist gaat twijfelen aan je beslissing. Op school is je kind echt een voorbeeld voor anderen. Het is zo’n beetje het ideale schoolkind. Rustig, ijverig, geconcentreerd en je zult niet vaak hoeven vragen of het huiswerk al af is. Dat doet je kind uit zichzelf wel. De juf of meester is de autoriteit en daar heeft hij of zij respect voor. Probeer wat meer je emoties en gevoelens te laten zien, je kind kan toch al niet makkelijk de eigen behoeften kenbaar maken of gevoelens tonen. Probeer hier dus juist af en toe de klemtoon op te leggen.

Tip: Wat erg fijn is om samen creatief bezig te zijn. Hierdoor worden de gevoelens van beiden aangesproken.

Heb je het algemene artikel over de Steenbok gemist? Hier lees je het terug.

Reageer op artikel:
Zo matcht een Steenbok-kind met een Ram-, Stier- en Tweelingen-moeder
Sluiten