Zo matcht een Steenbok-kind met een Steenbok-, Waterman- of Vissen-moeder

Je geeft je kind het mooiste cadeau mee, als je ze opvoedt tot een gerespecteerd burger van de samenleving. Neem je kind daarom serieus in wat het doet. Dit zijn de aandachtspunten en sterke kanten als je een Steenbok-kind hebt en een Steenbok-, Waterman- of Vissen-moeder bent.

Steenbok-kind met een Steenbok-moeder

Aarde-kind met Aarde-moeder
Stabiliteit, verantwoordelijkheid en discipline. Het klikt helemaal tussen jullie. Jij als moeder weet precies wat je kind nodig heeft en wat hij fijn vindt. Allebei zijn jullie gestructureerd en verantwoordelijk. Dat kan soms wel net even te veel en te serieus zijn. Pas op dat het niet te zakelijk wordt, maar geef je gevoel ook de ruimte.

Steenbokken hebben veel diepgang, maar geven zich niet gauw bloot. Ze houden hun diepste gedachten het liefste voor zich. Ze zijn vaak koel, afstandelijk en nuchter en niet bepaald emotioneel. Jij kunt op een praktische manier uiting geven van liefde aan je kind. Hij zal dit ook zo aanvoelen. Jij hebt een erg groot verantwoordelijkheidsgevoel meegekregen en wil dit ook aan je kindje doorgeven. Maar pas op dat de rollen niet omdraaien en je kind zich verantwoordelijk gaat voelen voor jou!

Jij bent de baas in huis en maakt de regels. Dat is prima voor een kind wat wil weten waar het aan toe is. Maar pas op, je kind ontwikkelt erg makkelijk een schuldgevoel. Probeer het luchtig en vrolijk te houden. Want humor hebben jullie beiden, gelukkig.

Tip: Probeer af en toe samen iets te doen waarbij jullie gevoel geraakt wordt. Ga samen naar de dierentuin naar de steenbokken. De manier waarop hij daar staat, zegt echt iets over het sterrenbeeld steenbok. Rustig, wat uit de buurt van de rest, bijna zonder geluid te maken. Zo zijn Steenbok kinderen vaak ook.

Steenbok-kind met een Waterman-moeder

Aarde- met Lucht-element

Een serieus kind met een onafhankelijke moeder. Dit zijn wel twee erg tegenovergestelde sterrenbeelden. Jij zal als moeder zal toch even moeten wennen dat je kind regels en structuur nodig heeft. Dat is nou net iets waar je zelf een hekel aan hebt. Jij voedt je kind het liefst heel zelfstandig op. Daar reageert een Steenbok-kind goed op. Maar pas op, want te veel vrijheid kan een Steenbok ook niet aan. Die wil wel een kader hebben waarbinnen hij/zij de ruimte heeft om haar eigen gang te gaan. Structuur zonder grenzen, daar verliest de steenbok zich in.

Jij als Waterman-moeder bent gewend om alles vrijwillig te doen. Jij wilt vooral niets moeten. Je doet alles op je eigen tijd en eigen manier. Probeer je grilligheid een beetje in toom te houden en houd je aan de afspraken die je met je kind maakt. Je bent eerder een maatje en beste vriendin voor je kind dan een moeder.

Waar je Steenbok-kind behoefte aan heeft is een stabiele thuis situatie en een moeder die plichtsgetrouw is. Dat is werk aan de winkel voor jouw Waterman.
Probeer toch een middenweg te vinden. Gelukkig kun jij heel goed relativeren en ben je vindingrijk, dus dat moet je toch lukken.

Tip: Jij bent ook een hele sociale moeder. Nodig een paar vriendjes en vriendinnetjes uit en bedenkt iets origineels. Je kind heeft liever een paar goede vrienden dan heel veel vrienden.

Steenbok-kind met een Vissen-moeder

Aarde- met Water-element

Het brave kind met de gevoelige moeder. Jij als dromerige, fantasievolle en beschermende moeder voelt heel goed aan wat je kind nodig heeft. Dat is heel fijn, maar een Steenbok-kind is heel zelfstandig en doet het liefst zo vroeg mogelijk alles zelf. Dat is even wennen voor je. Jij bent een erg afhankelijke moeder, maar je kind juist niet.

Jij kunt je zonder dat je er erg in hebt opofferen. Je kind is hier allergisch voor, en kan zich juist dan erg zelfstandig gaan gedragen. Je kind heeft juist behoefte aan een moeder die haar eigen standpunt kan bepalen en niet met alle winden mee waait. Geef daarom grenzen, structuur en regelmaat aan. Het is voor jou moeilijk om je kind los te laten en de navelstreng door te snijden als het wat groter is.

Probeer het al vroeg stukje bij beetje op eigen benen te laten staan. Daar doe je je kind een groot plezier mee. Waar jij goed in bent, is je kind verwennen als hij zich niet zo lekker voelt. Je kunt daarin helemaal je moedergevoelens in kwijt. Pas op en overdrijf niet, want daar bereik je juist het tegenovergestelde mee.

Tip: Als je kind nog klein is, luister dan samen naar fijne muziek. Zo klein als ‘ie is, zal hij klassieke muziek mooi vinden en er rustig van worden. Of kijk samen naar een mooie film. Lekker met elkaar op de bank, genieten!

Het algemene Steenbok-sterrenbeeld gemist? Je leest ‘m hier terug.

Reageer op artikel:
Zo matcht een Steenbok-kind met een Steenbok-, Waterman- of Vissen-moeder
Sluiten