Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Horoscoop 14 jan 2017
Leestijd: 4 minuten

Zo matcht een Steenbok-kind met een Weegschaal-, Schorpioen- of Boogschutter-moeder

Ze zijn een beetje verlegen en houden zich liever wat op de achtergrond, die Steenbokjes. Hier krijg je mee te maken wanneer je een Steenbok-kind hebt, en zelf een Weegschaal-, Schorpioen- of Boogschutter-moeder bent.

Steenbok-kind met een Weegschaal-moeder

Aarde- met Lucht-element

Jullie zijn een leuke combinatie. De Weegschaal-moeder is de grote bemiddelaar en stimuleert de kunstzinnige talenten. Hierdoor activeert zij het speelse element in haar kind. Ze zal altijd proberen de harmonie te bewaren en het gezellig te maken en te houden. Wat jij van je kind kan leren, is om grenzen te stellen en voor jezelf te kiezen. Dat doet een Steenbok namelijk wel. Die is consequent, trouw, heeft plichtsgevoel en zal niet zo snel ruzie maken. Die houdt zich aan de regels en vindt dat ook heerlijk als die er zijn.

Je hoeft je kind niet te stimuleren om voor zichzelf op te komen. Hoe klein je kind ook is, Steenbokken zijn geboren voor autoriteit en daar kun je niet om heen. Het zijn oude wijze zielen die op aarde gekomen zijn. Door hun grote verantwoordelijkheidsgevoel kan je kind soms te streng zijn voor zichzelf. Jij kunt hem als Weegschaal dan met je gezelligheid op een ander spoor zetten.

Vernieuwingen, daar houdt je kind niet zo van. Hij of zij wil het liefst altijd weten waar ‘ie aan toe is en wat er gaat gebeuren. Dit geeft soms een starheid, wat lastig is voor het kind zelf maar ook voor zijn omgeving om mee om te gaan. Jij als Weegschaal-moeder kan hem dan liefdevol activeren om iets nieuws uit te proberen. Jij kunt je kind leren om te genieten van de mooie dingen van het leven.

Tip: Steenbokken zijn de bouwers onder ons. Een boomhut of eigen hutje in de tuin maken met hem is helemaal het einde voor je kleine bouwvakker.

Steenbok-kind met een Schorpioen-moeder

Aarde-met Water-element

Jij hebt behoefte aan een intense relatie met je kind. Je wil alles weten wat hij doet en waar hij mee bezig is. Je voelt je kind heel erg aan en weet precies wat er mee aan de hand is. Dat is natuurlijk heerlijk voor je kind als het klein is, maar later zal het zich toch gaan afzetten. Je Steenbok kind is al vroeg wijs en wil al snel alles zelf doen. Daarmee is hij ook al vroeg zelfstandig en doet hij geen onverantwoorde dingen. Dat is even wennen voor jou als Schorpioen-moeder, omdat jij al heel snel gevaren ziet.

Het belangrijkste wat je kind nodig heeft is structuur en regelmaat. Dat zal even wennen worden voor je, want in gezinssituaties kan de Schorpioen nogal eens wispelturig zijn en onrust creëren. Hier kan je kind helemaal niet tegen, dus probeer een oplossing te vinden. Gelukkig ben jij daar goed in. Problemen oplossen, dat is jouw ding!

Wat jullie samen delen, is humor. Door middel van grappen over jezelf te maken, ontwikkel je het gevoel van humor bij je kind. Je kind vindt dat prachtig. Zo leert je kind ook om stukje bij beetje iets van zichzelf te laten zien. Op gevoelsgebied is je kind langzaam en aarzelend om gevoelens te tonen. Het neemt gevoelens ernstig en is wat gesloten. Jij kunt als Schorpioen-moeder heel voorzichtig en vertrouwd dichterbij komen.

Tip: Betrek je kind op een spelende manier bij je huishouden. Laat het een leuk klusje doen. Zo hebt je samen contact en kun je makkelijker je gevoel laten zien aan elkaar.

Steenbok-kind met een Boogschutter-moeder

Aarde- en Vuur-element

Het serieuze en verantwoordelijke karakter van de Steenbok kan het enthousiasme van de Boogschutter inpalmen. Jij als enthousiaste moeder kan van alles en nog wat bedenken om samen plezier te hebben, het liefst buiten in de natuur. Maar met een kind wat eerst alles van te voren goed wil uitpluizen. Kijken of alles wel kan, mag en hoort. Dat kan dat de pret drukken. Laat je er niet door weerhouden. Je hebt gelukkig een heel optimistisch karakter en vol vuur vertel je je verhaal, zodat de ander wel enthousiast moet worden.

Jij kunt je kind motiveren om mee te doen met je optimistische karakter. Je houdt van pret en spelletjes, bent energiek en zit vol plannen. Welk kind vindt dat nou niet leuk?! Jouw kind waardeert het ook, maar wel binnen grenzen. En dat is nou juist waar jij niet op zit te wachten. Jij bent een vrijheidsmens. Je wilt met iedereen vriendschap sluiten en vooral niets moeten. Wat jullie delen is een grote nieuwsgierigheid, jij als Boogschutter wilt namelijk ook het antwoord op iedere vraag weten.

Tip: Ga met je kind naar de dierentuin, een museum of naar een planetarium. Als je kind wat groter wordt zal het zeker geïnteresseerd zijn en veel willen weten over het universum.

De algemene kinderhoroscoop van de Steenbok gemist? Die lees je hier terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo matcht een Steenbok-kind met een Weegschaal-, Schorpioen- of Boogschutter-moeder
Sluiten