Redactie
Redactie Horoscoop 14 mei 2016

Zo matcht een Stier-kind met een Steenbok-, Waterman-, Vissen-moeder

Loopt er bij jou thuis ook een kind met denkbeeldige hoorntjes op het hoofd? Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind een Stier is en jij als moeder een Steenbok, Waterman of Vissen bent.

Stier – kinderen met een Steenbok moeder (22 december t/m 20 januari)

Je bent echt een plichtsgetrouwe, zorgzame moeder. Je geeft je kind structuur en grenzen aan. Heerlijk voor een Stieren-kind die houdt van zekerheid, tradities en veiligheid. De twee aarde tekens zijn goed op elkaar afgestemd. Jullie zijn beiden wat ernstig, conventioneel en traag ingesteld. Sommige mensen zouden jullie saai noemen, maar jullie houden beiden niet van onverwachte dingen. Dus dat komt goed uit. Jij bent als Steenbok moeder, streng maar rechtvaardig, betrouwbaar en een moeder die houvast en zekerheid biedt. Vergeet er niet zo af en toe wat speelsheid in te gooien. Je hebt veel humor, dus dat komt goed uit. Samen lekker lachen bij de film die jullie misschien al tien keer hebben gezien. Probeer niet te veel verantwoordelijkheid op je nek te nemen. Je kind loopt niet in zeven sloten tegelijk en dat is wel zo’n rustig idee voor jou! Laat de helft van al je regeltjes maar zitten. Als je kind naar school gaat: stel niet te hoge eisen, spelenderwijs leert je kind ook heel veel.

Tip: Probeer eens wat meer de gevoelens van je kind te raken of te vragen wat hij/zij nodig heeft. Misschien is het handig om eerst zelf wat meer je eigen gevoel te laten zien, zodat je hierin een voorbeeld bent.

Stier – kinderen met een Waterman moeder (21 januari t/m 18 februari)

Oei, het aardeteken Stier met het luchtteken Waterman. Dit zijn wel twee heel verschillende sterrenbeelden. De Stier die houdt van vastigheid en zekerheid, tradities en dergelijke en de Waterman, die vooral niets moet en gericht is op verandering en vernieuwing. Jullie kunnen elkaar goed aanvullen. Jij kunt je kind op een hele originele manier in beweging krijgen als het wat vast loopt. En je kind kan met zijn/haar vaste patronen wat onrust bij je wegnemen als dat nodig is. Jij bent er goed in om je kind zelfstandig op te voeden. Heerlijk zo’n moeder die je lekker je eigen gang laat gaan, en je veel zelf laat ontdekken in het leven.

Jullie zijn eigenlijk meer maatjes of vriendjes van elkaar. Maar dat is soms ook lastig: jij wilt weten waar je aan toe bent, anders kun je heel angstig worden. Jij wilt dat je kind anders is dan vriendjes en vriendinnetjes, je kind wil waarschijnlijk zo ‘gewoon’ mogelijk zijn. Dat is veilig en voorspelbaar.

Tip: Probeer je af en toe eens aan te passen aan je kind en emotioneel betrokken te zijn in plaats van alles te beredeneren.

Stier – kinderen met een Vissen moeder (19 februari t/m 20 maart)

Heerlijk zo’n beschermende vissen-moeder, ze voelt precies aan wat je nodig hebt. Ze is zo fijngevoelig, ze weet precies wat er in je omgaat. Dit kan jouw Stier wat lui maken, want hij hoeft zelf niet veel te bedenken of te doel. Stel je grenzen af en toe wat bij moeder, want je kunt ook overdrijven en dat vind een stierenkind lastig. Die heeft grenzen en structuur nodig. Jij bent DE moeder die een grote verkleedkist in de kamer heeft staan en heerlijk kan fantaseren met je kind. Je verzint iedere keer weer een ander toneelstuk. Als je stierenkindje ziek is ben jij een prima verpleegster. Met lekkere drankjes en verwennerij is je kind zo weer beter. Op school help je vaak, aangezien je moeilijk ‘nee’ kunt zeggen wanneer er iets aan je gevraagd wordt. Je kind vindt het heerlijk als je een verhaaltje gaat vertellen, dat is lekker vertrouwd voor je kind.

Tip: Leer je kind al vroeg op eigen benen te gaan staan en een eigen standpunt te bepalen.

Herkenbaar? Reageren of afschieten kan hier!

Volgende keer lees op je op Famme de horoscoop van het Tweelingen-kind

Reageer op artikel:
Zo matcht een Stier-kind met een Steenbok-, Waterman-, Vissen-moeder
Sluiten