Redactie
Redactie Horoscoop 4 mei 2016
Leestijd: 6 minuten

Zo matcht een Stier-kind met een Stier-, Leeuw-, Maagd-moeder

Loopt er bij jou thuis ook een kind met denkbeeldige hoorntjes op het hoofd? Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind een Stier is en jij als moeder een ook een Stier, Leeuw of Maagd bent. Maar het goede nieuws: jullie komen er alleen maar sterker uit.

Stier-kinderen met een Stier -moeder (21 april t/m 21 mei)

Pompidompidompidom, wat kunnen jullie toch lekker luieren saampjes. Kneuterigheid is jullie toverwoord. Het liefst zitten jullie de hele dag gezellig op de bank met een kop thee en koekjes (hè verdorie, is de trommel nu al leeg?!) Stieren houden nu eenmaal van lekker eten en jij verwent je kind graag door heerlijk te koken. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, want de ‘saaie’ Hollandse pot is thuis de ultieme favoriet. Waar andere kinderen onderduiken voor een stukje vlees, aardappeltjes en boontjes gaan ze er bij jouw kind in als zoete koek. Misschien ook omdat de groenten rechtstreek uit jullie eigen tuin komen, een hands-on project waar jullie het liefst samen je vingers vies aan maken. Geef je kind als het mogelijk is een eigen stukje tuin waar hij lekker op ontdekkingstocht kan gaan: het ultieme geluk voor een Stier-kindje en bovendien heel leuk om samen te doen.

Vooral dat laatste, want je kind heeft een sterke lichamelijke of fysieke relatie nodig met jou om zich zeker te gaan voelen in het leven. Klinkt nogal zwaar, maar je zult zien dat dit het grootste cadeau is wat je hem/haar kunt geven. Iets waar ze nog jaren op kunnen bouwen. En die fysieke relatie maakt ook dat jullie enorme knuffelkonten zijn. Net zo belangrijk voor jullie zijn de bekende rituelen en gewoontes, zoals een verhaaltje vertellen voor het naar bed gaan. En dan het liefst 3 of 4 keer hetzelfde zodat ze precies weten wat er gaat gebeuren en alles gesmeerd loopt. Geen wolkje aan de lucht. En dat is maar goed ook, want als het even tegen zit kunnen jullie beiden enorm koppig en star zijn en dat levert de nodige confrontaties op. Pas er voor op om niet in een machtsstrijd te vervallen wie het langst boos blijft, daar worden jullie beide niet beter van.

Tip: Ga deze strijd niet aan, maar laat je Stier-kind tijdelijk met rust. Jullie hebben beide tijd nodig om weer tot jezelf te komen. Het kan even duren, heb dus geduld, maar het gaat vanzelf weer over.

Stier-kinderen met een Leeuw-moeder (24 juli t/m 23 augustus)

Kunnen we alvast een plek reserveren op Broadway? Want zodra jullie twee samen de verkleeddoos induiken is er geen houden meer aan. Schminken en verkleden, jij als Leeuw-moeder vind het heerlijk om met je kind theatertje te spelen. En het kan je niet gek genoeg! Jij laat je kind de zonnige kant van het leven zien en daarin is alle ruimte de meest gekke typetjes te spelen. Hoewel, typetjes? Jouw stierenkind vindt het heerlijk om altijd dezelfde rol te spelen. Eenmaal een piraat, altijd een piraat. Zorg dat de verkleeddoos hetzelfde blijft en er spullen inzitten waar een bepaalde herinnering aankleeft. Ze kunnen uren spelen met een knuffel die een bepaalde geur of kleur heeft of zitten in urenlange conversaties die jij niet mag horen. Misschien zijn ze wel een plot tegen je aan het bedenken, tevens een leuke insteek voor een draak van een theaterstuk!

Jij zou je kind het liefst de hele dag als prins of prinses verkleden en elke hoofdrol laten spelen. Je verzint telkens weer andere grappen en grollen. Ho, stop! Hoe enthousiast je ook bent, hou het klein. We snappen dat het prachtig is om te zien hoe jouw oogappel loopt te schitteren op het toneel en je zal glimmen van trots, maar voor jouw kind hoeft het allemaal niet zo groots en theatraal te zijn. En dat is precies waar jullie breekpunt ligt. Jij als vurige Leeuw zal soms te heftig of te groots reageren voor je aarde-kind. Houd hier rekening mee. De stier gaat stapje voor stapje door het leven en de leeuw groots en meeslepend. Maar één ding is zeker: hoe groot of klein jullie toneelstuk ook zal zijn, jouw kind zal zich geen minuut vervelend met een Leeuw als moeder.

Tip: De betrouwbare Stier wil een normaal leven, op tijd naar bed en veel zekerheid en stabiliteit. De veeleisende Leeuw wil op ruime voet leven en vindt het lastig om dat toe te geven. Probeer zoveel mogelijk gewoontes in te bouwen voor je kind, want als de basis goed zit zal je stierenkind sneller open staan voor ‘nieuwe’ dingen.

Stier-kinderen met een Maagd-moeder (24 augustus t/m 23 september)

Zo vurig en intens als de Leeuw is, zo rustig en stabiel ben jij. En dat maakt jullie een goed koppel, want als beide aardetekens houden jullie van rust en regelmaat. Moet er een probleem worden opgelost? Jouw praktische denkwijze zorgt altijd voor een oplossing. En alle spullen hebben een vaste plek bij jou, zodat je niet te lang hoeft te zoeken. Heerlijk voor een stierenkind, dat graag weet waar hij/zij aan toe is. Jij als Maagd-moeder weet ook precies wat je kind nodig heeft. Een Stier-kind kan nog wel eens angstig zijn en jouw flinke dosis aan geduld is perfect om te troosten of rust te brengen in de chaos. Als ze niet lekker is, stop je het in bed en wordt het op alle fronten verwend door jou. Maar o wee als het een toneelstukje blijk te zijn, want dat heb jij als nuchtere moeder snel door.

Niet alleen emotioneel zijn jullie een goede match, ook praktisch vormen jullie een goed team. Je hebt het geduld om je kind te helpen en ondersteunen met huiswerk zodat het met goede cijfers thuis komt. En wie zegt dat knutselen alleen voor kinderen leuk is? Voor de poppenkast zelf figuren maken met kleren die jullie samen maken, heerlijk! Dingen waar je veel geduld voor moet hebben en erg precies in moet zijn, laat dat maar aan jullie over. Een Stier-kind dat houdt van degelijkheid en goede kwaliteit kan hier enorm van genieten. Dit lekkere lenteweer is ook perfect om de natuur in te duiken en de knutselsessies te verruilen voor een expeditie door in het bos. Je kind hoeft niet bang te zijn dat jullie verdwalen, want de innerlijke kompas van een Maagd-moeder is altijd right on schedule.

Tip: Probeer je kritische vermogen in te dammen en niet te hoge eisen te stellen aan jouw kleine stierenkindje. Hij/zij komt wat traag op gang, maar aan hun motivatie en drive ontbreekt het niet. Vertrouwen is erg belangrijk, en dat kan jij als geen ander geven.

Herkenbaar? Laat het ons weten via Facebook!>

Volgende week zaterdag lees je op Famme hoe een Stier-kind matcht met een Weegschaal-, Schorpioen- of Boogschutter-moeder. De andere moeder-sterrenbeelden komen later aan de beurt, dus houd de website in de gaten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo matcht een Stier-kind met een Stier-, Leeuw-, Maagd-moeder
Sluiten