Redactie
Redactie Horoscoop april 22, 2016

Zo matcht een Stier-kind met een Ram-, Tweeling-, Kreeft-moeder

Loopt er bij jou thuis ook een kind met denkbeeldige hoorntjes op het hoofd? Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind een Stier is en jij als moeder een Ram, Tweeling of Kreeft bent. Maar het goede nieuws: jullie komen er alleen maar sterker uit.

Stier-kinderen met een Ram-moeder (21 maart t/m 20 april)

Geduld is nou niet bepaald jouw eigenschap om mee te pronken, Ram-moeder. Maar met een Stierenkind kun je in ieder geval goed oefenen (ja, wij leren ook genoeg van onze kinderen). Houdt er rekening mee dat jouw kind gewoon wat meer tijd nodig heeft om op gang te komen. Als jij al met je jas aan staat te wachten zit hij/ze nog lekker rustig op de bank een spelletje te spelen op de iPad of een boekje te lezen, terwijl jij al drie keer gezegd hebt dat jullie weg moeten. Begrijpelijk dat dit frustrerend is, maar probeer niet meteen geïrriteerd of boos te reageren. Gelukkig ben je niet lang boos en is het brandje ook snel weer geblust. Begin gewoon vroeg genoeg te zeggen wat je van plan bent, zodat je kind genoeg tijd heeft (naar eigen inzien dan) om zich klaar te maken.

Tip: Rust en regelmaat zijn de sleutelwoorden, daar gedijt je kind het beste op. En ja, dit kan soms tot verveling leiden aan jouw kant want deze woorden staan niet bovenaan in jouw woordenboek. De oplossing? Je kunt af en toe best iets ‘spannends’ verzinnen, zoals onverwachte uitjes naar de bioscoop of speeltuin, want stiekem vindt jouw kind dit ook heel leuk.

Stier-kinderen met een Tweeling-moeder (22 mei t/m 21 juni)

Niet alleen jij bent dol op spelletjes zoals Mens Erger Je Niet of Ganzenbord, ook je kind doe je daar een groot plezier mee. Totdat je tien keer hetzelfde moet spelen in één week (help) en je verlies tien keer onder ogen moet zien, want je hebt nu eenmaal te maken met een gewoontedier als kind. En die zitten niet op grote veranderingen te wachten. Nogal balen, want een stille zee met enkel laffe golfjes daar ben jij als Tweeling-moeder niet voor gemaakt. Als beweeglijk type houdt je juist van veranderingen. Kom maar op!

Door je nieuwsgierigheid weet je veel over verschillende dingen en je hebt altijd wel een antwoord paraat wanneer je kind weer met een onmogelijke vraag aan komt zetten (of schildpadden ook schaamhaar hebben, seriously?!) Probeer wel je geduld te bewaren want je kind heeft gewoon wat meer tijd nodig dan andere kinderen om alles te snappen en te leren. Maar als het lampje eenmaal is gaan branden, dan vergeten ze het niet meer. Vraag het ze drie jaar later nog eens, en ze zullen je verbluffen. Jij kan er als moeder echt van genieten wanneer je kind bij je komt babbelen en vertelt wat hij/zij allemaal heeft meegemaakt die dag. En daar mag je best een gewoonte van maken, bijvoorbeeld door iedere dag op een vast tijdstip er te zijn voor haar/hem.

Tip: Je kind zal het fijn vinden als je af en toe wat meer probeert te luisteren naar zijn/haar verhalen. Zónder dat je intussen denkt aan de boodschappen, werk of die blauwe envelop die je nog steeds niet hebt geopend.

Stier-kinderen met een Kreeft-moeder (22 juni t/m 21 juli)

Kan iemand die medaille komen opspelden? Want op papier ben jij eigenlijk een ideale moeder voor een Stier-kind. Je voelt precies aan wat het nodig heeft, dus beter kan je kind het niet treffen. Als overbeschermende moeder houdt jij je welp scherp in de gaten en krijgt nooit genoeg van knusse avondjes thuis op de bank waarop er volop geknuffeld wordt. Pot en pannen staan altijd gereed want er gaat niks boven uitbundige kooksessies met een mini-chef aan je zijde, Jamie Oliver kan wel inpakken. Jouw grote gave is om veiligheid en geborgenheid te geven aan je kind, en het mooiste van alles: het is je aangeboren. Daarom kost het je geen enkele moeite.

Maar daar zit meteen ook je zwakte: soms geef je te veel van het goede. Wanneer je je kind helemaal doodknuffelt, kun je ‘m daardoor ook verstikken met je zorgzaamheid. Je hoéft geen tien keer te zeggen dat je haar/hem lief vind en van hem/haar houdt -vooral niet als er vriendjes of vriendinnetjes bij zijn (want dat maakt je dus ėcht niet cool hè). Probeer je eigen behoeften soms naar de achtergrond te schuiven en blijf goed kijken naar wat je kind nodig heeft en vraagt. Want dat maakt jullie een perfecte match. Gut, we worden er bijna emotioneel van. Maar jullie hechte band maakt het des te lastiger om je kind haar eigen weg te laten gaan en elkaar los te laten. Maar zoals het bekende gezegde luidt: De kracht van echte liefde schuilt niet in vasthouden maar in loslaten. Een goede reminder.

Tip: Probeer niet toe te geven aan je wisselende stemmingen en gemoedstoestanden, want daar word je stierenkind erg onzeker van.

Herkenbaar? Laat het ons weten op Facebook!

Volgende week zaterdag lees je op Famme hoe een Stier-kind matcht met een Leeuw-, Maagd- of Weegschaal-moeder. De andere moeder-sterrenbeelden komen later aan de beurt, dus houd de website in de gaten!

Mooi! Kinderen met blinddoek op herkennen feilloos hun moeder>

Reageer op artikel:
Zo matcht een Stier-kind met een Ram-, Tweeling-, Kreeft-moeder
Sluiten