Redactie
Redactie Horoscoop mei 6, 2016

Zo matcht een Stier-kind met een Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter-moeder

Loopt er bij jou thuis ook een kind met denkbeeldige hoorntjes op het hoofd? Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind een Stier is en jij als moeder een Weegschaal, Schorpioen of Boogschutter bent. Maar het goede nieuws: jullie komen er alleen maar sterker uit.

Stier-kinderen met een Weegschaal-moeder

De Weegschaal is een luchtelement, en dat maakt jou het passende dekseltje op het potje van aarde-element stier. Jij bent als een zachte bries en jouw luchtigheid brengt de starheid van de Stier in beweging. Klinkt ideaal, toch zul je als moeder je af en toe moeten aanpassen aan je Stier-kind. Jij houdt van fijne muziek en mooie zachte kleuren, terwijl je kind meer houd van het grote grove werk. Als Weegschaal-moeder wil je zo veel mogelijk de harmonie en vrede bewaren want je hebt een hekel aan ruzie, maar af en toe even schuren en botsen hoort erbij. Blijf wel alert, want een stierenkind kan flink manipuleren om de situatie naar zijn hand te zetten (daar is ook die starheid weer).

Je vindt het gezellig om samen dingen te doen en hebt een hekel aan ruzie. Hier ligt ook precies jullie compromis. Dat maakt jou echt een moeder voor het traditionele gezin waar ruzie zo veel mogelijk vermeden wordt. Heerlijk voor een kind dat houdt van zekerheid en veiligheid, en vooral dat laatste is essentieel voor je kind. Samen in de tuin liggen, kijken naar de wolken en fantaseren. Naar de wolken liggen staren en je laten meedrijven. Alleen al door je aanwezigheid en je gezelligheid geef je je kind een veilige basis mee. Wat ook echt bij de Weegschaal-moeder past is haar kind mooi aankleden. Kom maar op met de zachte stoffen en mooie kleuren. Maar… wees niet te dominant. Input is goed, maar je kind wil zelf bepalen wat ze aantrekt, en het liefst de hele week in dezelfde kleren rondlopen. Nee, dat lijkt jou inderdaad niet de meest ideale optie en dat levert flink wat worstelingen op.

Tip: Geef je kind de ruimte om af en toe ook eens kwaad te worden. En geef hem/haar de kans om een eigen mening te hebben. Er is niks mis met een beetje tegendraads zijn, integendeel. Harmonie is prettig, maar niet altijd de beste oplossing.

Stier-kinderen met een Schorpioen-moeder

Je kind is recht door zee en gaat uit van het principe:’het is zoals het is’. Hij/zij gaat het liefst stap voor stap door het leven. Dat is op z’n zachtst gezegd lastig voor jou, iemand die nogal intens en melodramatisch kan zijn en een alles of niets houding heeft. Precies op dit punt komen de elementen water en aarde recht tegenover elkaar te staan. Je bent emotioneel sterkt verbonden met je kind en wil alles weten en controleren, en geheimen hebben doe je niet aan, maar die controledrang is hij/zij allergisch voor.

Jouw behoefte aan een intense band met je kind is vooral in de eerste jaren fantastisch voor een Stierenkind die een warme, koesterende en beschermende moeder nodig heeft. Maar als hij/zij groter wordt kan hij/zij jouw beschermende liefde gaan ervaren als dominant of bezitterig. Pas dus op dat je genoeg ruimte overlaat en niet te veel op zijn/haar nek zit. Je hoeft niet alles te weten en te controleren, daar wordt jij ook geen beter en gelukkiger mens van. Een Stier kan wat naïef en traag zijn, maar het komt altijd goed, ook al duurt het wat langer dan bij een ander. En de confrontaties die jij toch altijd min of meer ‘op zoekt’, daar zit je kind helemaal niet op te wachten. Dat verstoort zijn rustige, tevreden leventje alleen maar.

Tip: Probeer je kind vanaf het begin af aan zoveel mogelijk zelfstandig de wereld te laten ontdekken en bescherm hem/haar niet te veel voor de grote boze wereld!

Stier-kinderen met een Boogschutter-moeder

Aarde en vuur, kan het nog heftiger? Het enthousiasme van de boogschutter-moeder kan af en toe inderdaad te veel zijn voor dit aarde kind, wat soms wat traag kan reageren volgens jouw boogschutter principes. Maar jij bent de moeilijkste niet en geeft je kind graag de vrijheid en ruimte om zich te ontplooien en te ontwikkelen. Je bent altijd optimistisch en stimuleert het om de wereld te ontdekken en zoveel mogelijk ervaringen op te doen. Een mooie eigenschap! Maar wees niet al te enthousiast, want het kan allemaal wat TE VEEL zijn voor een stierenkind dat stap voor stap de wereld in gaat. Je wilt heel graag de ideale moeder uithangen, maar guess what: die bestaat niet. Wat je wel kan doen is je kind het gevoel meegeven dat het ‘bijzonder’ is.

Je bent eerlijk en oprecht en wil je kind dit ook bijbrengen. Evenals zijn drift voor avonturen flink opstoken, want jij vind de dingen al snel ‘saai’. Maar je doet hem/haar hier niet altijd een plezier mee. Het liefst gaat hij/zij met jou iedere keer naar dezelfde speeltuin of hetzelfde bos. Je kunt dus het beste af en toe een compromis sluiten om het samen gezellig te hebben. Als de leeftijd voor het naar school gaan is aangebroken komt er voor jou als moeder een speciale tijd aan. Je wil dat je kind zo veel en zo goed mogelijk leert en veel ervaringen op doet op school. Dat is heel begrijpelijk! Maar pas op dat je je aansluit bij het leertempo van je kind en je niet al te enthousiast op school werpt.

Tip: Stel je doelen niet al te hoog, en laat je kind het leven op zijn eigen tijd en tempo ontdekken. Plannen zul je af en toe wat bij moeten stellen, zodat je kind alles goed kan bijbenen.

Herkenbaar? Laat het ons weten op Facebook!

Volgende week zaterdag lees je op Famme over de drie volgende sterrenbeelden in combinatie met een Stier-kind.

Reageer op artikel:
Zo matcht een Stier-kind met een Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter-moeder
Sluiten