Eva Dusch
Eva Dusch Horoscoop 4 jun 2016

Zo matcht een Tweeling-kind met een Kreeft-, Leeuw-, Maagd-moeder

Heb je soms het idee dat je twee kinderen hebt in plaats van één kind? Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind Tweelingen is en jij als moeder een Kreeft-, Leeuw- of Maagd-moeder bent.

Tweeling-kinderen met een Kreeft-moeder (22 juni t/m 21 juli)

De Kreeft is een waterelement; beschermend, emotioneel en erg lief voor kinderen. Ze kenmerken je zachte karakter. Maar pas op dat je daar niet te veel mee te koop loopt, want dan krijgt je Tweeling-kind het nogal benauwd. Het luchtelement wil namelijk vrijheid, ruimte en zelfstandigheid. Niet gek dus dat zelf ‘doen’ vaak het eerste woordje is wat ze kunnen zeggen. Bij jou gaat het over gevoelens en daar is je kind in eerste instantie niet de hele dag mee bezig, sterker nog, ze kan hier niet zo goed mee uit de voeten. Je kind babbelt liever over van alles en nog wat en zal niet zo snel emotioneel reageren. Daarom kost het voor jullie vaak even tijd om de gulden middenweg te vinden. En dat geldt op meerdere vlakken. Jij zou het liefst je kind iedere avond bij je in bed in je armen willen nemen en heerlijk beschermen tegen de Grote Boze Wereld. Ehm, nou nee. Theoretisch een mooi plan, maar praktisch pakt het iets anders uit. Er is geen grotere onrustige draaitol dan een Tweeling-kind. Máár, als ze ziek zijn kun jij helemaal losgaan met je zorgzame inborst en doe je niets liever dan ze verzorgen. Geef het verschillende boekjes of ga een spelletje spelen, zo kun je toch je zorgzame eigenschappen kwijt. Wat je kind heerlijk vindt is gezellig samen aan tafel zitten en woordjes opschrijven in een schriftje. Of lees een stripboek voor. Dan kruipt het vanzelf tegen je aan om lekker op je schoot te luisteren naar de verhaaltjes die jij zo mooi voor kunt lezen.

Tip: Geef je kind de ruimte en vrijheid om het leven zelf te ontdekken. Jullie vinden elkaar met humor en gezelligheid. Familiefeestjes organiseren is bij jullie beiden dan ook favoriet.

Tweeling-kinderen met een Leeuw-moeder (22 juli tot en met 22 augustus)

Leeuwen zijn erg loyaal en je welpen zijn je alles. Jij bent de trotse moederleeuwin en jouw kind is de mooiste en prachtigste van de hele wereld. O wee als iemand zomaar in jullie territorium komt, want jij beschermt je kind met je leven. Jij bent een moeder die haar kind veel zelfvertrouwen kan geven en aanspoort om het beste uit zichzelf te halen. En die support komt goed uit, want focus en drive zijn niet de sterkste eigenschappen van een Tweeling-kind. Ze zijn snel afgeleid en met minstens drie dingen tegelijk bezig. Zodra het naar school gaat zou je het liefst willen dat ze de beste van de klas is, want je wil wel met haar pronken. En je bent maar al te bereid haar te helpen naar de top te komen, iets wat ze helemaal leuk vindt! Maar gewoon samen lekker kletsen over van alles en nog wat, dat vind je kind nog het allerleukst. Pas echter op dat je niet te hoge eisen stelt aan jezelf, en ook zeker niet aan je kind. Je bent heel gevoelig voor kritiek en hierdoor wil je het allemaal heel erg goed doen. Toch kun je het beste je kind op een spelende manier benaderen. Als je er een spelletje van maakt, komt alles goed.

Tip: Pas op dat je je kind niet te veel verwent. Een Tweeling-kind heeft grenzen en structuur nodig, daar gedijt ze prima op.

Tweeling-kinderen met een Maagd-moeder (23 augustus t/m 23 september)

Wat ziet jouw kind er toch altijd op en top verzorgd uit! Het valt voor een Maagd-moeder ook niet mee om een speels en avontuurlijk Tweeling-kind te hebben. Heb je haar zojuist netjes verzorgd, d’r haren gekamd en eten gegeven, zodra je haar loslaat gaat jouw spring in het veld met de hond spelen en komt ze natuurlijk net in die grote plas terecht. Ooit gehoord van een ongeleid projectiel? Dat dus. Ze springt en holt graag alle kanten uit. Je kunt er af en toe moedeloos van worden. Ja, je wordt regelmatig op de proef gesteld.

Toch heeft je kind veel aan jouw voorkeur voor rust, regelmaat, reinheid en netheid en dat heeft ze ook hard nodig. Jij bent bezig om je kind goed en gezond te laten eten en je weet precies in welk voedsel wat zit en wat goed of slecht is voor je kind. Maar pas op dat je niet doorslaat. Probeer toch een middenweg te vinden tussen gezond en leuk als het gaat om de verjaardagtraktatie. Komkommer- en radijspoppetjes zijn leuk en voedzaam, maar een zakje chips vindt jouw Tweeling-kind ook heel leuk en lekker. En een keer extra tanden poetsen na een dergelijk feestje doet je kind heus wel! Jij hebt oog voor details, bent behulpzaam en erg zorgzaam, maar vooral ook praktisch ingesteld en daar kan je kind soms nogal kriebelig van worden. Probeer af en toe niet te streng of te kritisch te zijn Maagd, zowel voor jezelf als voor je kind. Af en toe de teugels laten vieren is helemaal niet erg. Spelenderwijs leert ze meer dan onder dwang.

Tip: Probeer af en toe wat spontaner te zijn, daar worden jullie beiden vrolijk van.

Herkenbaar of totaal niet? Reageer hier!

Volgende week zaterdag lees je op Famme hoe een Tweeling-kind matcht met een Weegschaal-, Schorpioen-, of Boogschutter-moeder. Lees hier de eerdere horoscopen terug!

Reageer op artikel:
Zo matcht een Tweeling-kind met een Kreeft-, Leeuw-, Maagd-moeder
Sluiten