Redactie
Redactie Horoscoop 18 jun 2016

Zo matcht een Tweeling-kind met een Steenbok-, Waterman-, Vissen-moeder

Heb je soms het idee dat je twee kinderen hebt in plaats van één kind? Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind Tweelingen is en jij als moeder een Steenbok-, Waterman- of Vissen-moeder bent.

Tweeling-kinderen met een Steenbok-moeder (22 december t/m 20 januari)

Jij geeft je kind veel stabiliteit. Heerlijk, want dat ontbreekt een beetje bij dit beweeglijke sterrenbeeld. Geef grenzen aan, maar blijf flexibel Steenbok-moeder. Van jouw grote verantwoordelijkheidsgevoel kan je kind namelijk flink de kriebels krijgen, want juist de Tweeling heeft veel ruimte en beweging nodig! Als conventionele en soms strenge moeder bied je een vast kader en duidelijke structuur en daar is helemaal niets mis mee. Maar als het een keer niet lukt, dat is ook helemaal niet erg. Zie het niet als falen! Routine is gewoon niet favoriet bij jouw kind, met speelsheid kom je veel verder. Probeer het maar eens. Toch is dit lastig voor jou, iemand die de opvoeding erg serieus neemt. Je bent een trotse ouder en je wilt dat je kind het ver schopt in de maatschappij. Maar schrik niet van verrassingen of plotse wendingen, want een Tweeling kan nog wel eens twijfelen welke weg het in slaat op de maatschappelijke ladder. Of net als jij denkt dat ze op haar plaats zit, verandert het weer. Maar zover is het gelukkig nog lang niet.

Tweeling-kinderen hebben behoefte aan een warm nest en zijn echte familiemensen en gezelschapsdieren. En zo klein als ze zijn, ze praten het liefst overal over mee en vragen het hemd van je lijf. Maar jij als Steenbok-moeder bent bedachtzaam en moet eerst goed over de dingen nadenken of een cursus volgen voordat jij je mond opendoet. Terwijl, jouw kind is snel van begrip, nieuwsgierig en sociaal. Door deze eigenschappen pikken ze veel informatie op en vinden ze communiceren het leukste wat er is. Niet gek dus dat ze alles goed kunnen uitleggen en verwoorden. En dat vind jij weer fijn, natuurlijk!

Tip: Je hebt een heel beweeglijk en speels kind, probeer dit af en toe te stimuleren en wat minder streng en rechtlijnig te zijn in je opvoeding.

Tweeling-kinderen met een Waterman-moeder (21 januari t/m 18 februari)

Twee sociale tekens bij elkaar, dat is feest! Je beschouwt je kind als volwaardig gesprekspartner, waardoor jullie flink wat afkletsen. Wat fijn dat je kind dit ook het leukste vindt wat er is. Jullie beredeneren behoorlijk wat af samen en leeftijd speelt hierbij nauwelijks een rol. Maar jullie houden er allebei ook van om je eigen weg te gaan en op je eigen tijd je dingen te doen. Jij als Waterman-moeder wil eigenlijk niets MOETEN en dat maakt dat je soms in de knoop komt met je plichten, vrijheid en zelfstandigheid. Blijf opletten dat je dit in evenwicht houdt. Je voedt je kind het liefst onafhankelijk en zelfstandig op, maar het heeft ook grenzen en structuur nodig. Zolang jij die op je eigen manier kan geven, is er niets aan de hand.

Je boft met een kind dat altijd op zoek is naar nieuwe dingen. Ga eens samen een ballonvaart maken of iets anders ‘ongewoons’ doen, het moet voor jou niet moeilijk zijn om iets ‘geks’ te bedenken. Zeker in de wetenschap dat Tweelingen een grote interesse hebben in veel verschillende dingen. Dat is lekker makkelijk, maar dat betekent ook dat hun interesse al snel door iets nieuws wordt gewekt. Dus iets afmaken is niet hun sterkste kant.

Tip: Probeer je aan je afspraken te houden en creëer stabiliteit in je thuissituatie. Omdat jullie allebei nogal rusteloos van aard zijn, is dit belangrijk. Maak het thuis gezellig en vraag je vrienden om te komen eten. Dan is iedereen tevree!

Tweeling-kinderen met een Vissen-moeder (19 februari t/m 20 maart)

Probeer je kind vastigheid te geven door grenzen te stellen, anders wiebelen jullie samen alle kanten op. Je hebt een kind wat met de volle nieuwsgierig aan alles begint, maar ook weer snel de belangstelling verliest en zich dan weer vol ergens anders op stort. Het is van groot belang dat jij als moeder de concentratieboog van je Tweeling-kind verlengt. Dit kun je doen door woordspelletjes te spelen, daar raakt het nooit door verveeld. Je kind is niet alleen wispelturig qua interesses, maar ook qua stemming is ze zo onstuimig als het weer. Gelukkig zijn ze nooit lang boos of ongelukkig. Zodra er weer iets nieuws ten tonele verschijnt, slaat de stemming meteen weer om in interesse en nieuwsgierigheid.

Jij als Vissen-moeder voelt je kind perfect aan, daardoor kun je iedere keer weer iets anders bedenken om de stemming erin te houden. Je hebt een grenzeloze compassie en een diep begrip voor alle probleempjes van je kind. Heerlijk toch, dat je als moeder alles zo goed kan aanvoelen? Je kunt soms zo met je kind versmelten dat je gewoon vergeet om je grenzen aan te geven. Mocht het zover komen, dan word je wel weer wakker geschud door je Tweeling-kind, die dwars door je stemming heen ratelt. Hierdoor draait de sfeer niet zelden om naar iets geks, leuks of communicatiefs. Toch zal er af en toe een spanningsveld tussen jullie zijn. Dat komt omdat de Tweeling een luchtelement is die in de wereld staat via communicatie, en de Vis die drijft op gevoelens en stemmingen. Houd daar dus rekening mee.

Tip: Heerlijk samen een boek lezen of een filmpje kijken, dan kan jullie dag niet meer stuk! Op deze manier komen jullie elementen van water en lucht beiden tot hun recht.

Herkenbaar of totaal niet? Reageren of afschieten kan hier!

Volgende keer lees je op Famme de horoscoop van het Kreeft-kind. Lees hier de eerdere horoscopen terug!

Reageer op artikel:
Zo matcht een Tweeling-kind met een Steenbok-, Waterman-, Vissen-moeder
Sluiten