Redactie
Redactie Horoscoop 28 mei 2016

Zo matcht een Tweelingen-kind met een Ram-, Stier-, Tweeling-moeder

Heb je soms het idee dat je twee kinderen hebt in plaats van één kind? Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind Tweelingen is en jij als moeder een Ram, Stier of ook Tweelingen bent.

Tweeling-kinderen met een Ram-moeder (21 maart t/m 20 april)

Holy moly! Wat een drukte in huis, de spetters vliegen ervan af. Jij als Ram-moeder zoekt regelmatig het avontuur op en je kind fladdert maar al te graag met je mee. En dat levert een vrolijke boel op. Van saaiheid is geen sprake, je kind vindt alles leuk. Maar het kan ook TE druk zijn waardoor ze concentratieproblemen kan krijgen. Probeer je eigen vuurtje een beetje in te tomen en af en toe wat rust in te bouwen. Niemand heeft gezegd dat dit makkelijk is, want enthousiasme is jouw middle name.

Jij bent een moeder die haar kind al vroeg zelfstandig en onafhankelijk wil zien. Voor jezelf kunnen opkomen heb je hoog in het vaandel staan. Maar ga af en toe ook even rustig zitten en neem de tijd om leuke spelletjes te spelen, dat vindt een Tweeling-kind helemaal het einde. Of ga lekker het bos in waar jullie beiden je energie goed kwijt kunnen. En wie weet is het circus in de buurt, dat mag je natuurlijk niet missen! Ga samen met haar en al haar vriendjes en vriendinnetjes naar de kindervoorstelling, wat een plezier zal dat geven. En als ze dan ’s avonds eindelijk op bed ligt, vertel haar dan nog een klein verhaaltje of zing een liedje voor haar. Niet eentje die komt uit de bekende boekjes, maar eentje uit jouw eigen creatieve koker. Dat kun jij heel goed, mams!

Tip: Probeer meer rust en structuur in te bouwen in jullie dagelijkse leven. Een knuffelmomentje inlassen is heus niet gek voor zo’n druk stel als jullie.

Tweeling-kinderen met een Stier-moeder (21 april t/m 20 mei)

Oké, deze combi vraagt om de nodige aanpassingen. Jij als praktische, nuchtere, beschermende en verzorgende moeder met een kind dat houdt van licht, lucht en vrijheid. Jij geeft je kind het liefst veel zekerheid en geborgenheid, en daar is niets mis mee, maar je moet niet overdrijven. Een Tweeling-kind is beweeglijk en vrolijk, net een fladderende vlinder, en heeft veel ruimte en vrijheid nodig om zelf het leven te ontdekken. Pas op dat je je eigen angsten niet op je kind projecteert. En dat jij vooral de eerste jaren behoefte hebt aan een sterk lichamelijk contact met je kind betekent niet dat dit andersom ook zo is. Je Tweeling kan daar te onrustig of springerig voor zijn. Toch zal ze ook blij zijn met een moeder die af en toe rust brengt in haar roerige en drukke leventje. Want een Stier-moeder zorgt er gewoon voor dat ze er altijd is, no matter what. Veiligheid en geborgenheid is voor zo’n druk Tweeling-kind heerlijk! En wees maar niet bang, als ze iets voor elkaar wil krijgen zit ze nooit om een verhaal verlegen. Ze weet je toch wel zover te krijgen dat ze haar zin krijgt, want smoesjes verzinnen daar is ze héél erg goed in.

Tip: Probeer je gewoontepatronen eens los te laten, je kind wordt hier niet erg blij van. Als je haar nieuwsgierigheid weet te wekken, kun je veel voor mekaar krijgen.

Tweeling-kinderen met een Tweeling-moeder (21 mei t/m 20 juni)

Jullie gaan samen met veel humor, lachen en vrolijkheid het leven door. Hetzelfde sterrenbeeld is natuurlijk een prima combinatie. Gezelligheid alom, hoewel af en toe is het wel een tikkeltje druk. Jij als Tweeling-moeder hebt overal een antwoord op, ongeacht de vragen die je kind stelt. Jullie zijn beiden nieuwsgierig en in alles geïnteresseerd en dat levert een hoop geklets en gekwebbel heen en weer. Bouw regelmatig wat rustmomenten in jullie relatie door lekker een boekje te lezen. Je kind is echt een boekenwurm en je kunt haar verrassen met een leuk tijdschrift of boek. Wat een fijn moment om samen te relaxen! En het is niet erg je kind te leren dat stiltes in een gesprek helemaal niet erg zijn. Je zult opmerken dat het vaak gebeurd als jullie beiden tegelijk iets willen zeggen tegen elkaar. Ook een gesprek dat van de hak op de tak gaat, is voor jullie nog prima te volgen. Wanneer ze thuis komt uit school, ben jij er om samen met haar te praten over wat ze geleerd heeft. Je kind vindt bijna alles interessant en de meeste Tweeling-kinderen zijn vlug van begrip. Het enige waar ze soms last van kunnen hebben is hun concentratievermogen. Hun hoofd zit zo vol met allerlei ‘weetjes’ dat het niet makkelijk is om zich op één ding te concentreren. Maar ja, als dat alles is.

Tip: Laat je kind niet te veel keuzes maken, dat is erg lastig voor ze. Hak af en toe zelf de knoop door, want met keuzestress kan een Tweeling-kind blijven twijfelen.

Herkenbaar of totaal niet? Reageer hier!

Volgende keer lees op je op Famme de horoscoop van het Kreeft-kind

Reageer op artikel:
Zo matcht een Tweelingen-kind met een Ram-, Stier-, Tweeling-moeder
Sluiten