Redactie
Redactie Horoscoop 12 jun 2016

Zo matcht een Tweelingen-kind met een Weegschaal-, Schorpioen-, Boogschutter-moeder

Heb je soms het idee dat je twee kinderen hebt in plaats van één kind? Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind Tweelingen is en jij als moeder een Weegschaal, Schorpioen of Boogschutter bent.

Tweeling kinderen met een Weegschaal-moeder (24 september t/m 23 oktober)

Jullie matchen goed met elkaar en zijn altijd aardig en vriendelijk. Jij zorgt er wel voor dat er nooit een verkeerd woord gezegd wordt, want je houdt erg van harmonie en hebt een hekel aan ruzie. Toch is het belangrijk dat je kind ook leert om voor zichzelf op te komen en assertief te zijn. Dit zijn meer de moeilijke lessen voor jou, dan voor je kind. Een tweeling is snel van begrip en kan geïrriteerd raken als je maar voor de goede lieve vrede kiest en compromissen probeert te sluiten. Je kind heeft er baat bij als je wat meer vastbesloten in je optreden bent. Jullie vinden het beiden lastig om te kiezen. Als er een keuze gemaakt moet worden, bijvoorbeeld: gaan we naar de film of naar het zwembad, staan jullie beiden veel te veel te treuzelen en te wikken en te wegen. De harmonie die voor jou zo belangrijk is, is ook terug te vinden in de kleding van je kind. Toch zul je hier af en te danig op de proef worden gesteld, want je hebt echt een kind wat van ravotten en stoeien houd. Met zijn vrolijkheid en humor pakt hij je toch weer in. Kortom: beslissingen nemen is niet jullie sterkste kant.

Tip: Stimuleer de kunstzinnige talenten van je kind. Een muziek instrument leren bespelen is goed voor de concentratie van een tweeling.

Tweeling-kinderen met een Schorpioen moeder (24 oktober t/m 22 november

De grote nieuwsgierigheid van je Tweeling-kind is de klik tussen jullie. Je kind wil veel weten en jij kunt heerlijk alles uitleggen en vertellen. Toch zal je er aan moeten wennen dat je kind ongeduldig is, snel van de hak op de tak springt en niet al te lang op een onderwerp doorgaat. Jij wilt spitten, speuren en graven, maar tweeling-kinderen willen vooral veel weten. Als schorpioen-moeder ben je erg geïnteresseerd in je kind, maar zo’n beweeglijk kind als jij hebt is zowat niet bij te houden. Het is net een vlinder, zwaaiend en draaiend overal speels omheen fladderend. Probeer zoveel mogelijk mee te gaan in het spel van je kind of maak van lastige dingen een spelletje. Zo kom je dichterbij dan je denkt. Je kind heeft licht en lucht nodig, veel ruimte en beweging. Jij houdt van geheimzinnigheid en spannende verhalen vertellen, dus dat wordt even zoeken, passen en meten om op een lijn te komen. Maar daar zal jij geen moeite mee hebben. Je ruikt op een kilometer afstand al, hoe het met je kind is en wat het nodig heeft. Je hebt een sterk instinct dat precies weet als er iets aan de hand is. Je beschermt je kind met je eigen leven en kan het heel goed een beschermd gevoel geven. Heerlijk voor een zo luchtig kind als dat jij hebt, wat zonder dat ze het weet in gekke situaties terecht kan komen.

Tip: Vraag vriendjes en vriendinnetjes op visite bij je thuis. Daar doe je je kind een groot plezier mee.

Tweeling-kinderen met een Boogschutter-moeder (22 november t/m 21 december)

Wat een mooie aanvulling op elkaar! De tweeling die veel wil weten en veelzijdig is, en de Boogschutter, leraar van de dierenriem. Jij als moeder wil je kind veel leren over het leven, je hebt veel levenswijsheid en ervaring en dat wil je overbrengen. Pas op om niet de hele dag voor juf te spelen, want dan is je kind het snel zat. Voor jou de uitdaging erin om je kind nieuwsgierig te maken naar wat jij te vertellen hebt. Denk bijvoorbeeld aan lekker spelen in het bos en zo vertellen over de dieren en de bloemen. Dat hebben jullie gemeen met elkaar: lekker naar buiten gaan, naar de natuur om lekker te bewegen. Zoek samen met je kind het avontuur op. Met jouw enthousiasme wordt het leven samen een spel. Met schoolreisje zit jij als eerste in de bus als ‘hulp moeder’ en hangen de kinderen aan je lippen als jij vol vuur van alles en nog wat verteld. Houd in de gaten dat je niet overenthousiast je mening geeft, want dat kan snel belerend overkomen. En dat is precies de valkuil van de boogschutter.

Tip: Leer je kind te focussen. Je kind vindt houvast in het leven door jouw gerichtheid.

Herkenbaar of aanvullingen? Reageer hier>!

Alle sterrenbeelden kun je hier vinden!

Reageer op artikel:
Zo matcht een Tweelingen-kind met een Weegschaal-, Schorpioen-, Boogschutter-moeder
Sluiten