Is je kind Vissen en jij Weegschaal, Boogschutter of Schorpioen? Dit zeggen de sterren.

Vissen-kinderen hebben een grote fantasie en verbeelding en zijn lieve, rustige en behulpzame kinderen.
 Hoe ze zich voelen hangt erg af van de stemmingen om hen heen. Dit kun je verwachten van je kleine Visje als je een Weegschaal, een Schorpioen of Boogschutter bent.

Vissen-kind met een Weegschaal-moeder


Water en lucht element
Gezelligheid ten top! Bij jullie zullen beslissingen niet zo snel genomen worden. Jij als Weegschaal-moeder wikt en weegt, bekijkt zaken van alle kanten en de harmonie staat voorop. Je Vissen-kind is heel beïnvloedbaar, kan met alle stromen meegaan en zich met iedereen identificeren. Dus concrete stappen nemen is voor jullie beiden niet de sterkste kant. Wel hebben jullie het heel gezellig. Er zal niet snel ruzie gemaakt worden, want beiden gaan voor het compromis. Maar het is ook jouw taak moeder om je kind voor zichzelf te leren opkomen, en dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. 
Maar jullie zijn beiden erg smaakvol en vinden elkaar wel weer in de mooie dingen. Jij zorgt (samen met je kind) dat het er mooi uit ziet. Vissen-kinderen houden van verkleedpartijen, van zachte kleuren, sprookjes en drama. Je kind zou het liefst de hele dag in een sprookjesoutfit rond lopen, vooral als het nog klein is.
 Je hebt een kind wat erg slordig kan zijn, en helemaal niet van opruimen houdt, maar bij jou thuis is het altijd ordelijk en netjes. Ga niet alles zelf op lopen ruimen en wees niet te toegeeflijk, maar leer je kind wat orde en netheid is. Daar zal het later veel profijt van hebben.
Tip: Maak een grote verkleeddoos thuis, vraag vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen en ze vermaken zich de hele dag.

Vissen-kind met een Schorpioen-moeder


Twee maal water element, 
dit is ‘drama, toneel en theater’

Vooral thuis is jouw kind erg gevoelig voor stemmingen, pikt alles op wat niet uitgesproken wordt en reageert daar ook op. Daarom is duidelijkheid in de communicatie een voorwaarde tussen jullie beiden. Nu loopt een Schorpioen niet erg met haar gevoel te koop, en is-ie een ster in het verbergen daarvan. Doe dit niet, maar probeer toch je stemmingen te vertalen naar je kind. 
Jij kunt je kind wel emotionele steun geven, voelt goed aan wat er speelt, en bedenkt er ter plekke oplossingen voor. Jij bent als moeder op zijn best als er een crisissituatie ontstaat. Dan kom je in je kracht. Fijn voor zo’n gevoelig Visje dat weet dat het op zijn/haar moeder kan vertrouwen als het niet goed gaat. Probeer thuis rust te creëren, jij hebt zelf behoefte aan verandering en vernieuwing, en bent de baas op je thuisfront, maar stel je toch democratisch op naar je gezin. Jij houdt bijvoorbeeld ook van nieuwe opvoedingstechnieken, stel je hierin niet extreem op, je Vis is snel van slag als er onverwachte dingen gebeuren. Jullie zijn beiden water-element, ervaren de wereld via het gevoel, dus kwetsbaar. Kijk waar je je hierin kunt vinden met elkaar. Lekker op de bank een filmpje kijken. Je kind is gek op geheimzinnige verhaaltjes.
Tip: Samen een geheimpje delen, vindt je kind superspannend. Of verstop iets in je huis voor je kind. Plezier gegarandeerd!

Vissen-kind met een Boogschutter-moeder


Water en Vuur element
De Boogschutter is gedreven, optimistisch en tolerant, je Vissen-kind is meer passief, dromerig en soms ongrijpbaar. Jij kunt met je vuur je kind enthousiast maken en in beweging krijgen. Toch is het belangrijk om je af en toe wat terug te trekken en meer stilte momenten inbouwen. Is even wennen voor je want daar ben jij niet zo goed in. Er is altijd wel iets wat er moet gebeuren. Maar je kind heeft juist regelmatig stilte, rust en meer slaap nodig dan andere kinderen. Even weg van alle drukte, omdat het zo sensitief is en veel oppikt van anderen. Jij kunt je kind wel dingen leren. Je bent tenslotte de leraar van de dierenriem. Je hebt een kind met een groot beeldend vermogen, het leert het beste als je de leerstof in een verhaaltje brengt. Concrete dingen zijn lastig voor een sensitief Vissen-kind. 
Geef thuis je grenzen aan, je bent geneigd om je kind teveel toe te staan en te veel vrijheid te geven. Een Vis heeft juist veel grenzen nodig, want anders verzuipt het in alles wat mag en zwemt te veel mee met alles en iedereen. Probeer het evenwicht te vinden tussen vrijheid en regels. Dan kan je kind zich het beste ontplooien.
Tip: Je kind heeft behoefte aan een huiselijke omgeving waar iedereen welkom is. Ze vinden het heerlijk als er regelmatig familie bij hun thuis komt eten, of er andere sociale dingen gebeuren.

Heb je het algemene artikel over Vissen gemist? Hier kun je het teruglezen.

Reageer op artikel:
Is je kind Vissen en jij Weegschaal, Boogschutter of Schorpioen? Dit zeggen de sterren.
Sluiten