Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Horoscoop 4 feb 2017
Leestijd: 4 minuten

Zo matcht een Waterman-kind met een Kreeft-, Leeuw-, en Maagd-moeder

Watermannen zijn altijd bezig en hebben steeds weer spontane invallen en nieuwe ideeën. Als ze die niet kwijt kunnen, worden ze onrustig en rebels. Benieuwd waar je rekening mee moet houden als jouw kind een Watermannetje is en jij een Kreeft-, Leeuw- of Maagd-moeder?

Waterman-kinderen met een Kreeft-moeder

Lucht met Water element
De rationele Waterman met de gevoelige Kreeft. Je hebt een kind dat erg op zichzelf is gericht, en jij als bezorgde moeder al vroeg zelfstandig los moet laten. Dat zal niet altijd meevallen, want jij bent de ideale moeder: beschermend, knuffelig, liefdevol, verzorgend en erg lief voor haar kids. Maar je hebt een kind dat soms wat afstandelijk is in jouw gevoel en ook nog eens erg op zichzelf is. Jij hebt een sterke behoefte aan geborgenheid en veiligheid en wil je kind dit ook graag geven, maar die krijgt het er snel benauwd van. Pas op dat jij niet in de rol van je kind gaat zitten door afhankelijk van de liefde van je kind te worden. Jouw Waterman-kind zal vaak net even anders reageren dan gebruikelijk is. Je zult vaak met kromme tenen zitten, maar als je je kind de ruimte geeft valt het allemaal best mee. Probeer het vooral niet in een patroon te duwen. De slogan die bij de Waterman hoort is: Vrijheid, gelijkheid, broederschap. Je watermannetje wil zich zo klein als het is, onderscheiden van de rest. Probeer hem of haar het gevoel te geven dat-ie juist gewaardeerd wordt als het de dingen op zijn/haar eigen manier doet. Op die manier hoeft je Watermannetje niet dwars te gaan liggen om de aandacht te krijgen.

Tip: Probeer je wisselende stemmingen wat te onderdrukken, je kind kan daar danig van in de war · raken. De Waterman heeft van nature een soort angst voor diepere gevoelens en zal ze dan ook in de eerste plaats wegredeneren. Maar jij weet als Kreeft als geen ander hoe je met gevoelens om kunt gaan.

Waterman-kinderen met een Leeuw-moeder

Lucht met Vuur element
Jij bent de zonnige, welwillende, hartelijke moeder, die apetrots is op haar kind. Jij houdt bijna overdreven veel van je kind en verwent het mateloos. Probeer het niet naar je eigen evenbeeld om te vormen. Nu krijg je daar de kans niet voor bij je Watermannetje, want die wil het leven op haar/zijn eigen manier ontdekken en beleven. Jij moet je dit als moeder goed realiseren. Vooral Watermannen hebben behoefte om hun eigen weg in te slaan en helemaal zichzelf te zijn. Jij als Leeuw-moeder kan je dat zeker voorstellen, maar je moet extra oppassen om je thuis niet al te bazig en dominant te gedragen. Je hebt een kind dat behoefte heeft aan gezelligheid thuis. Het zijn onconventionele kindjes, maar hebben thuis stabiliteit nodig. Ze kunnen soms het gevoel hebben dat ze er niet bij horen. Moeilijke lessen voor je kind zijn zich aanpassen en emotioneel betrokken zijn. Jij kunt je kind zelfvertrouwen geven door het te leren dat respect en waardering een van de belangrijkste dingen zijn in het leven. Als je je kind dit kunt leren, gaat het vol zelfvertrouwen de wereld in.

Tip: Pas op dat je kind niet te lang achter een computer, iPhone of andere technische spelletjes doorbrengt. De Waterman is hét teken dat zich helemaal kan verliezen in apparatuur.

Waterman-kinderen met een Maagd-moeder

Lucht met Aarde element
Dit zijn wel twee erg tegenstrijdige sterrenbeelden. Jij als zorgzame, verstandige moeder staat altijd klaar om je kind te helpen. Opvoeden is voor jou een koud kunstje. Je doet je best, bent behulpzaam, en kan alles goed organiseren. Niks aan de hand dus. Maar je kind kan hier de kriebels van krijgen. Die wil eigenlijk niets van te voren plannen maar kijken wat er op een bepaald moment nodig is, of gedaan moet worden. Jij wilt alles ordenen en bent uiterst betrouwbaar. Een Waterman is soms een grote chaoot. Moet regelmatig tot de orde geroepen worden om alles een beetje soepel te laten verlopen. Maar als je het kunt opbrengen om je kind het leven op zijn/haar eigen manier te laten ontdekken, dan komt alles dik voor elkaar. Dat zal af en toe niet meevallen voor de kritische Maagd. Jou soms overdreven streven naar perfectie kan juist het tegendeel oproepen bij je kind. Als er iemand is die veel ruimte en vrijheid nodig heeft is het jouw Watermannetje wel. En van aanpassen heeft het helemaal nog nooit gehoord.
Jij leert je kind om fit en gezond te blijven en zal er alles aan doen om een voorbeeld te zijn.
Het zal veel geduld vragen van je, om je kind te laten experimenteren, en het niet iedere keer tot de orde te roepen.

Tip: Probeer meer een maatje/kameraadje te zijn voor je kind. Dan kun je op een spelende manier toch regels bij brengen die jij zo belangrijk vind, en wat orde in de chaos brengen.

Heb je het algemene artikel over de Waterman gemist? Lees het hier terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo matcht een Waterman-kind met een Kreeft-, Leeuw-, en Maagd-moeder
Sluiten