Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Horoscoop 28 jan 2017
Leestijd: 4 minuten

Zo matcht een Waterman-kind met een Ram-, Stier- of Tweeling-moeder

Watermannen zijn altijd bezig en hebben steeds weer spontane invallen en nieuwe ideeën. Als ze die niet kwijt kunnen, worden ze onrustig en rebels. Benieuwd waar je rekening mee moet houden als jouw kind een Watermannetje is en jij een Ram-, Stier- of Tweeling-moeder?

Waterman-kinderen met een Ram-moeder

Lucht- en Vuur-element

Jullie kunnen elkaar heel erg inspireren. Jij bent een enthousiaste moeder die overal voor in is. Leuk voor een Waterman-kind die altijd openstaat voor nieuwe gekke dingen. Jij bent een familiemens die kinderen houdt. Voor iemand die strijdlustig en weerbarstig van aard is, kun jij verassend zachtaardig en lief zijn naar je kinderen en familie. Ook kun je je daar kwetsbaar opstellen.

Thuis, daar vindt de Ram veiligheid en geborgenheid en kan dat ook goed geven aan haar kinderen. Dat is wel fijn voor je (soms) weerbarstige Waterman-kind. Gevoelens en kwetsbaarheid staan nu niet direct op de voorgrond bij hem of haar. Waterman-kinderen kunnen lekker eigenwijs en chaotisch zijn. Af en toe lijkt het een wervelwind die door je huis raast! Regeltjes en gewoontes negeren ze. Hierdoor brengen ze veel onrust in huis.

Om wat meer in evenwicht te komen tussen intellect en gevoel, heeft je kind juist deze eigenschappen nodig van je. Alle high tech apparaten in huis zoals de iPhone, computer of games zijn niet veilig voor je kind. Deze apparaten zijn juist reuze interessant.

Tip: Met je goede humeur moeder kun je je kind activeren en motiveren. Nodig vriendjes en vriendinnetjes uit en ga iets leuks doen wat met techniek te maken heeft! Bijvoorbeeld de nieuwste treinen en vliegtuigen bekijken, of een film kijken over een ruimtestation.

Waterman-kinderen met een Stier-moeder

Lucht- en Aarde-teken

Jullie vullen elkaar mooi aan, maar jij als Stier-moeder zal wel eens irritaties oproepen bij je kind. Jij bent niet zo snel en luchtig, maar wat traag en soms bedrukt. Nou, daar kan je kind helemaal niet tegen. Maar jouw beste Stier-eigenschappen zijn volharding, trouw, geduld en stabiliteit. Dat heeft je kind af en toe nodig met een dergelijk onrustige karakter.

Waar jullie elkaar in kunnen vinden is jullie intelligentie. De Waterman is het intellectueelste teken van de dierenriem, maar vergis je niet in de Stier. Bij jou duurt het alleen wat langer voor je ermee naar buiten komt. Jij wilt zeker weten dat het klopt wat je zegt.

Stieren voeden hun kinderen met strakke hand op. De reden hiervan is dat jij de neiging hebt om je kind te zien als een bezit. Als je kind het waagt om de dagelijkse routine te verstoren, zal het zeker problemen krijgen met je. Hier zit juist de uitdaging voor jullie beiden. Je kind dat houdt van nieuwe dingen zoals licht, lucht en ruimte. Hij wil nieuwe dingen uitproberen.

Tip: Je kind vindt het heerlijk om alleen te spelen op zijn kamer. Heerlijk rustig, dat heeft het nodig om af en toe weer bij zichzelf te komen van al die onrust. Da’s fijn, want dan heb jij ook even lekker tijd voor jezelf.

Waterman-kinderen met een Tweeling-moeder

Twee lucht elementen

Jij zult als Tweeling-moeder je kind goed verzorgen. Je kijkt wat nuttig en efficiënt is en ziet erg goed wat je kind nodig heeft. Vooral in je thuissituatie ben je erg dienstbaar. Je bent een actieve moeder die altijd bezig is. Daar houdt je kind wel van, die vindt het leuk als je iedere keer weer met nieuwe dingen aan komt.

Je begrijpt je kind goed, en dat komt omdat je zelf ook heel jeugdig blijft. Als je kind iets wilt weten heb je bijna altijd een antwoordt klaar en kan alles goed uitleggen. Dat is heerlijk voor een Waterman-kind, die van nature al intellectueel aangelegd is. Je activeert je kind al vroeg om zelfstandig en creatief te zijn. Jullie kunnen heerlijk praten met elkaar over heel veel verschillende dingen. Waar je soms last van kunt hebben is dat je kind geen moment stil kan zitten.

Op school kan de Waterman over het algemeen goed meekomen en is heel leergierig. Alleen het stilzitten zal moeilijk zijn. Daarom zijn nieuwe vormen in het onderwijs uitermate geschikt. En jij kunt als geen ander uitzoeken welke school er past bij je kind. Probeer af en toe het accent te leggen op het gevoel. Want dit kan nog wel eens vergeten worden en dan wordt het allemaal wel erg intellectueel met jullie.

Tip: Leuke plannetjes bedenken samen en gekkigheid uit halen, dat vinden jullie beiden leuk!

Het algemene Waterman-sterrenbeeld gemist? Je leest ‘m hier terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo matcht een Waterman-kind met een Ram-, Stier- of Tweeling-moeder
Sluiten