Zo matcht een Waterman-kind met een Steenbok-, Waterman- en Vissen-moeder

Watermannen zijn altijd bezig en hebben steeds weer spontane invallen en nieuwe ideeën. Als ze die niet kwijt kunnen, worden ze onrustig en rebels. Benieuwd waar je rekening mee moet houden als jouw kind een Watermannetje is en jij een Weegschaal-, Schorpioen- of Boogschutter-moeder?

Waterman-kinderen met een Steenbok-moeder

Lucht en Aarde element, zelfstandige onconventionele kinderen met een traditionele moeder
Jouw Waterman-kind is dol op nieuwe dingen en kan helemaal niet tegen oude denkwijze en tradities het heeft een vrije geest. Dat wordt even passen en meten. Jij als Steenbok-moeder bent serieus, verantwoordelijk en conventioneel. Je vindt regels en structuur belangrijk en kan eigenlijk niet zonder. Probeer dus niet jouw ideeën aan je kind op te leggen, ze komt dan in verzet en kiest haar eigen weg. Het heeft wel regels en structuur nodig maar niet op bevel. Jouw kind wil in haar eigen tempo dingen doen en anderen helpen, maar maakt zelf uit wanneer en hoe. Probeer daarom een beetje minder streng te zijn. Je kind is echt geen einzelgänger, in een groep met vriendjes of vriendinnetjes zal het altijd doen wat voor iedereen het beste is maar wel zonder zich zelf te verloochenen. Je kind is ook goudeerlijk en komt op voor iedereen die oneerlijk wordt behandeld. Maar jij zit als Steenbok-moeder iets anders in elkaar. Voor jou is het belangrijk dat je kind tegen je op kan kijken en je een goed voorbeeld bent.

Tip: Jij kunt van je kind leren om niet zo streng te zijn voor jezelf en je minder zorgen te maken. Terwijl jou kind veel kan leren van je als het om verantwoordelijkheid gaat.

Waterman-kinderen met een Waterman-moeder

Twee maal lucht element, dus dubbel op wat betreft vrijheid, zelfstandigheid en individualiteit.
Dit is een mooie combinatie. Jullie begrijpen elkaar goed, en staan op dezelfde manier in het leven. 
Dat betekent je eigen gang gaan, veel ruimte nodig hebben en onafhankelijk zijn. 
Toch heeft je kind als het klein is wel structuur nodig en mag leren als het nog zo klein is wat wel en niet kan. 
Jullie hebben beiden de wens om je van de massa te onderscheiden. Pas op dat je niet samen op een eilandje terecht komt van waaruit je geen contact meer hebt met de anderen om je heen. 
Leer je kind om zich af en toe aan te passen zonder dat het gevoel ontstaat dat het zich ‘ondergeschikt’ maakt. 
Probeer consequent te zijn en chaos te vermijden. Onrust is iets waar jullie beiden last van hebben dus af en toe wat structuur en regelmaat kan geen kwaad. 
Maar doe dit wel op je eigen manier en tijd. 
Je kind ervaart jou als een onafhankelijke zelfstandige moeder, de moeilijke lessen voor jullie beiden is om jullie gevoelens te tonen. Jullie krijgen het beiden benauwd als je teveel bij elkaar betrokken bent. Hoe kun je dan toch gevoelsmatig openstaan voor elkaar. Dat kan best, als je zoveel mogelijk de dingen uit vrije wil doet. Bij dwang of andere druk gaat je kind de rebel uithangen.

Tip: Koop een uitvinders pakket voor je kind en ga hier samen mee experimenteren. Grote kans dat je de tijd vergeet!

Waterman-kinderen met een Vissen-moeder

Lucht en Water element, het eigengereide kind met de sociale moeder.
Jij als beschermende moeder, die precies aan voelt wat haar kind nodig heeft, zal niet altijd haar zorgzame talenten kwijt kunnen bij haar Waterman-kind. Jij wilt het liefst alles voor je kind bepalen, maar die is erg eigenzinnig en onafhankelijk. Het gaat graag zijn of haar eigen gang en wil zich onderscheiden van anderen, terwijl jij je het liefst conformeert aan de hele gemeenschap. Lastig voor je kind is om zich aan te passen en emotioneel betrokken te zijn.
 Jij leert van je kind om je niet op te offeren of altijd maar met anderen bezig te zijn. Terwijl jij het kan leren om meer empathie te ontwikkelen voor je medemens.
 Pas op dat je niet in de slachtoffer rol terecht komt als je weer eens over je grenzen gegaan bent, want daar heeft je kind een enorme hekel aan. 
Je hebt een temperamentvol, grillig en explosief kind gekregen, zie zich extreem kan gedragen en regelmatig de boel op zijn kop zet. Het heeft heel veel warmte en veiligheid nodig van jou om zich bij je “thuis” te voelen. Met jouw grote gevoeligheid kun jij je makkelijk in anderen verplaatsen en begrijpen wat de behoeftes van anderen zijn.

Tip: Probeer je stemmingen wat in toom te houden, en communicatief toch een middenweg te vinden. Je kind kan heel goed relativeren, terwijl jij je makkelijk in het drama verliest.

Reageer op artikel:
Zo matcht een Waterman-kind met een Steenbok-, Waterman- en Vissen-moeder
Sluiten