Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Horoscoop februari 10, 2017

Zo matcht een Waterman-kind met een Weegschaal-, Schorpioen-, en Boogschutter-moeder

Watermannen zijn altijd bezig en hebben steeds weer spontane invallen en nieuwe ideeën. Als ze die niet kwijt kunnen, worden ze onrustig en rebels. Benieuwd waar je rekening mee moet houden als jouw kind een Watermannetje is en jij een Weegschaal-, Schorpioen- of Boogschutter-moeder?

Waterman-kinderen met een Weegschaal-moeder


Twee keer lucht element

Praten, vertellen, lachen, gek doen, gezelligheid; jullie zijn allebei erg op contact gericht.
Het is wel af en toe even schrikken voor jou, Weegschaal-moeder. Jij bent namelijk echt van de harmonie en doet graag dingen samen. 
Je Waterman-kind is erg wispelturig en ongecontroleerd. Hij of zij wil nog wel eens plotseling iets geks doen of de boel op z’n kop zetten, en gaat toch ook liefst zijn/haar eigen gangetje. Toch zal er niet snel ruzie of onenigheid tussen jullie ontstaan. Jij bent erg diplomatiek, rustig, en sluit makkelijk compromissen. Gezelligheid staat voorop bij jou. Jij houd van stijl en mooie dingen, je kind zal er dan ook altijd mooi en verzorgd uit zien, maar voegt er zelf dan vaak nog iets origineels aan toe. Pas op dat je 
niet teveel gericht bent op je kind, die heeft erg de behoefte om zijn eigen gang te gaan. Dat is even wennen voor jou als Weegschaal-moeder die juist heel erg gericht is op anderen. Houd er rekening mee dat je een kind hebt met een vrije geest, en ook nog eens onafhankelijk en onconventioneel is. 
Een kind wat nooit de normale methodes volgt en heel originele denkbeelden heeft. Probeer het de vrijheid en ruimte te geven dat het nodig heeft om deze eigenschappen te ontwikkelen, maar laat het hem of haar wel op zijn eigen manier doen.

Tip: Je hebt een kind dat zowat alles doet wat er gevraagd wordt, maar alleen vrijwillig en wanneer hij of zij dat wil. Het woordje ‘moeten’ kun je beter schrappen, dan hebben jullie het heel gezellig met elkaar.

Waterman-kinderen met een Schorpioen-moeder

Lucht en Water element
Jij hebt als Schorpioen-moeder een hele hechte band met je kind. Je wil het liefst overal bij betrokken zijn en alles weten. Je hebt sterke principes, bent onverbiddelijk en consequent. Toch zal je af en toe de teugels wat moeten laten vieren. Je Watermannetje is al vroeg zelfstandig en gaat het liefst zijn/haar eigen gang. Gaat jou ook niet vertellen waar het allemaal mee bezig is en wat het doet. 
Je wordt door je kind regelmatig op de proef gesteld. Probeer af en toe achter je schild vandaan te komen, Schorpioen, en je kwetsbaar op te stellen. Daar help je ook je kind mee. Het heeft een aangeboren angst voor diepe gevoelens, waarin het zich zou kunnen verliezen. Om dit te voorkomen kan het zich afstandelijk of onpersoonlijk opstellen. Jij kunt als Schorpioen heel goed door dat muurtje heen kijken, en voelt precies aan wat er aan de hand is. Probeer zo vroeg mogelijk een vertrouwensband op te bouwen met je kind, daar zullen jullie beiden je hele leven profijt van hebben.

Tip: Je kind wordt geboren met een grote fantasie, probeer dit aan te moedigen. Geef je kind zoveel mogelijk ruimte en wees niet te streng, hier kan het niet tegen en krijgt het er benauwd van. Ga een keer naar Schiphol of probeer een ritje te maken in een zeefvliegtuig of een ballon. Een groter plezier kun je je kind niet doen.

Waterman-kinderen met een Boogschutter-moeder


Lucht en Vuur element

Twee sterrenbeelden die van ruimte, licht en lucht houden.

 Originaliteit en vrijheid gaan hier samen. Jij bent optimistisch en vrolijk. Jullie zijn een mooi stel samen. Jij bent de bruisende moeder die makkelijk te motiveren is, maar ook zelf je kind enthousiast kunt maken om leuke dingen te doen. Jullie hebben beiden veel ruimte nodig om jezelf te kunnen zijn. Maar pas wel op voor het woordje ‘te’. De Boogschutter is het sterrenbeeld dat alles (beter) weet. Jij voedt je kind in alle vrijheid op. Normen en waarden zijn wel belangrijk, maar pas op dat je niet in te sterke overtuigingen blijft hangen. Als je niet lekker in je vel zit kun je in zwart-wit denken of in oordelen vervallen. Daar moet je bij je Waterman kind niet mee aan komen. Dat is juist een vrijdenker. Hij of zij houdt niet van regels en gewoonten, maar wil het liefst experimenteren. Het heeft een onderzoekende geest, en wil niet in een hokje geplaatst worden. Nou dat komt goed uit, want jij hebt ook alle vrijheid en ruimte nodig om je mening te kunnen uiten. Jij bent namelijk het meest leergierige teken van de dierenriem. Je wil het liefst alle ervaringen die je zelf meemaakt doorgeven aan je kind. Jouw diepste behoeftes zijn het verbreden van je horizon, en je inzichten dan weer delen. Dan ben je bij je kind aan het goede adres. De Waterman is het intellectueelste teken van de dierenriem, die wil dus alles van je weten.

Tip: Jij wilt de ideale moeder zijn. Pas op dat het niet alleen maar een mentale relatie is. Emoties en gevoelens zijn ook belangrijk. 
 


Heb je het algemene artikel over de Waterman gemist? Hier kun je het teruglezen.

Reageer op artikel:
Zo matcht een Waterman-kind met een Weegschaal-, Schorpioen-, en Boogschutter-moeder
Sluiten