Zo matcht een Weegschaal-kind met een Kreeft-, Leeuw- of Maagd-moeder

Weegschaal-kinderen zijn de dromertjes van de dierenriem; ze kunnen de mooiste verhalen bedenken en zich helemaal terugtrekken in hun eigen wereld. Een mooie eigenschap maar voor Kreeft-, Leeuw- of Maagd-moeder ook best een uitdaging.

Weegschaal-kind met een Kreeft-moeder

Lucht- en Water-element.
Jij als Water-moeder zal er alles aan doen om je emotioneel in te leven in je kind. Dat is voor een Weegschaal-kind even wennen. Jouw kind is mentaal ingesteld, wil contact maken en lekker gezellig kletsen. Jij als Kreeft-moeder gaat liever samen een film kijken of een kop thee drinken. Probeer een middenweg te vinden. Nodig een vriendje of vriendinnetje uit en ga gezellig met elkaar iets leuks doen. Tover de verkleeddoos tevoorschijn en speel bijvoorbeeld dat ze met elkaar gaan trouwen. Een Weegschaal-kind houdt ervan om traditionele rollen te spellen. Ook vadertje en moedertje is een topper. En dat komt goed uit: jij als Kreeft bent een en al traditie als het om familie gaat.

Je kind leeft in een grote fantasiewereld. Hij of zij is een dromer en kan uren naar de wolken liggen staren om daar een eigen verhaal van te maken. Maak in huis een eigen hoekje voor je kind, waar ze heerlijk met vriendjes of vriendinnetjes zich terug kunnen trekken in hun eigen wereld. Ga af en toe langs met koekjes en limonade om het nog gezelliger te maken. Jij als Kreeft moeder voelt je zeer verbonden met je kind en met de rest van de familie. Je bent dol op je kinderen en geeft ze alles wat ze nodig hebben. Je houdt van een groot gezin.

Tip: Laat je kind emotioneel af en toe een beetje los. Begin daar al vroeg mee, anders krijg je daar problemen mee als het later groot wordt.

Weegschaal-kind met Leeuw-moeder

Lucht en Vuur element
Deze twee tekens gaan over schoonheid, harmonie en mooie luxe dingen. De Leeuw-moeder waakt over haar kind, is erg trots en zorgt dat het kind er altijd keurig en verzorgd uit ziet. Daar doet ze haar Weegschaal-kind veel plezier mee. Jouw kind kan uren voor de spiegel staan draaien en zich de hele tijd verkleden. Verkleedpartijtjes zijn dan ook erg populair. Het vuur van de Leeuw steekt de weegschaal aan en leert het voor zichzelf op komen. Jouw kind boft maar met een moeder die haar kind bewaakt en beschermd.

Weegschaal kinderen zijn schattig, lief en evenwichtig. Ze zijn altijd gericht op compromissen. Jij als Leeuw-moeder kan dit allemaal leren van je kind. Laat je trots af en toe even los en doe alsof het leven een spelletje is, dan wordt het allemaal een stuk makkelijker voor je. Je hoeft helemaal niet zo goed je best te doen. Als je je kind vanuit je hart opvoedt, dan doe je het goed genoeg. Zodra jij erg je best gaat doen, gaat het mis.

Tip: Zet je deur open voor alle vriendjes en vriendinnetjes. Probeer sociaal te zijn en maak van ieder moment een (verkleed)feestje.

Weegschaal-kind met Maagd-moeder

Lucht en Aarde element
De kritische moeder met het speelse kind. Jij bent als Maagd-moeder, praktisch, netjes en verzorgend. Je Weegschaal-kind is gezellig en houdt van een goed en georganiseerd thuis. Jouw kind heeft thuis discipline en structuur nodig. Het functioneert het beste als thuis alles goed geregeld en geordend is. Als je je kind wilt steunen en een veilige thuisbasis wilt geven, moet je goed je eigen grenzen aangeven. Daar heeft je kind behoefte aan met zijn eeuwige getwijfel, wikken en wegen. Jij als praktische moeder kan dat juist heel goed. Jij let op regelmaat, orde en structuur. Wees niet te kritisch. Je stelt soms te hoge eisen aan jezelf en ook aan dat van je kind. De lol gaat er dan wel erg snel af. Je krijgt het meeste voor elkaar door liefdevol en aardig te zijn.

Weegschaal-kinderen hebben een zwakke plek: een gevoelige blaas. Jij bent als Maagd-moeder de verpleegster van de dierenriem. Daarom weet je heel goed wat je kind nodig heeft als het niet lekker is. Je zorgt ervoor dat je kind zich warm kleed als het naar buiten gaat, of het met een warme kruik en een kopje thee in bed stopt. Heerlijk, zo’n moeder die precies weet wat je nodig hebt (en ook nog ‘genezende krachten’ heeft).

Tip: Ga samen naar het circus, je kunt je kind geen groter plezier doen!

Iets gemist? Vorige keer vertelden we over Stier-, Ram- en Tweeling-moeders, en hier lees je de typische kenmerken van een Weegschaal.

Greet Dol

Reageer op artikel:
Zo matcht een Weegschaal-kind met een Kreeft-, Leeuw- of Maagd-moeder
Sluiten