Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Horoscoop 15 okt 2016
Leestijd: 4 minuten

Zo matcht een Weegschaal-kind met een Steenbok-, Waterman- of Vissen-moeder

Weegschaal-mensen zijn gezelligheidsdieren, ze houden van de mooie dingen des levens en hebben een grote hekel aan ruzie. Ben jij een Steenbok-, Waterman- of Vissen-moeder? Dit zijn de voordelen én aandachtspunten van jouw karaktertrekken in combinatie met jouw Weegschaal-kind.

Weegschaal-kind met een Steenbok-moeder

Lucht- en Aarde-element

Gezelligheid en verantwoordelijkheid gaan goed samen, maar pas op dat het niet saai wordt. Jij als verantwoordelijke moeder kan de teugels soms best een beetje laten vieren. Jouw kind loopt heus niet in zeven sloten tegelijk, en helemaal niet als ze prachtig opgemaakt de wijde wereld in gaat. Weegschalen vinden het fijn om er mooi uit te zien. Alle kleding en kleuren willen ze in harmonie hebben. En hoe klein ze ook zijn, ze hebben een goed gevoel voor schoonheid en een goede smaak.

Daarnaast kunnen ze ook al goed flirten. Weegschaal-kinderen hebben veel aandacht nodig en doen daar ook hun uiterste best voor. Ze zijn op aarde om de wereld te versieren. De Steenbok-moeder heeft daarentegen hele andere interesses dan de kleur van hun sokken of schoenen. Wat je kind van jou kan leren, is wat meer orde en discipline. Vooral thuis hebben ze dat nodig.

Jij leert je kind zijn grenzen aan te geven. Misschien willen ze dat niet, maar stiekem hebben ze dat toch nodig. Je Weegschaal-kind kan best slordig zijn en niets opruimen als ze lekker creatief bezig zijn. De verkleeddoos met alle kleren kan nog wel eens door de hele kamer liggen.

Tip: Weegschaal kinderen houden erg van dingen samen doen. Maak af en toe een middag vrij in je drukke planning om lekker gezellig samen te zijn.

Weegschaal-kind met een Waterman-moeder

Twee lucht-elementen

Jullie houden van gezelligheid, bijpraten en houden elkaar op de hoogte van alle nieuwtjes. Jullie zijn allebei sociale mensen, en dat maakt jullie een leuke combi. Je bent een beste vriendin voor je kind en vindt het heerlijk om samen over van alles en nog wat te kletsen. Je staat als Waterman-moeder altijd open voor nieuwe dingen. Jij hebt een explosief temperament, bent veel onderweg en kan een soort dwangmatige vrijheidsbehoefte hebben. Je zult hierin een gulden middenweg moeten vinden als moeder. Als je dit op je eigen manier kunt doen, is er niets aan de hand.

Probeer wel je rusteloosheid onder controle te houden. Je Weegschaal-kind kan hier erg onzeker van worden. Die wil het liefst dat alles soepel verloopt en de harmonie en vrede bewaren. Compromissen sluiten kan je kind als de beste en de dingen van diverse kanten bekijken is ook een gave. Maar jij als Waterman-moeder zal dan ook af en toe water bij de wijn moeten doen om zo de gulden middenweg samen te vinden.

Tip: Probeer je af en toe wat aan te passen en emotioneel betrokken te zijn. Dit is iets wat jullie beiden lastig vinden, maar probeer hierin een voorbeeld te zijn voor je kind.

Weegschaal-kind met een Vissen-moeder

Lucht-element en Water-element

Jullie zijn kunstzinnig en creatief; een mooie combinatie. Jij als Vissen-moeder bent dromerig en fantasievol. Dat voelt je kind heel goed aan. Jij weet precies wat er in haar of hem omgaat. Daarom moet je oppassen dat je het niet allemaal al gaat invullen. Het is prima dat je beschermend bent, maar laat je kind ook zelf de wereld ontdekken. Na vallen komt opstaan en dat zal je kind ook moeten leren in dit leven.

Jij bent een moeder die snel alles zielig vind en haar kind voor alles wil behoeden. Maar je mag jezelf niet opofferen. Grenzen stellen is heel belangrijk. Doe je dit niet, dan kan je kind hier erg onrustig van worden. Je kind heeft een groot aanpassingsvermogen. Hij of zij heeft het nodig om af en toe te horen wat het wel en niet mag. Een Weegschaal-kind wil gezellig praten, is sociaal en wil op ontdekkingsreis gaan. Zet je gevoel even opzij en stimuleer je kind om haar eigen mening te vormen en zichzelf te ontplooien.

Tip: Je kind kan af en toe emotioneel grote schommelingen in het gevoelsleven ervaren. Dit maakt dat het dan niet in staat is om makkelijk beslissingen te nemen. Ook al omdat het vaak afgestemd is op “de ander”. Jij hebt een grote empathie, moedig je kind aan om af en toe voor zichzelf te kiezen.

Heb jij een ander sterrenbeeld maar wel een Weegschaal-kind? Kijk hier als je een Weegschaal-kind met een Weegschaal-, Schorpioen- of Boogschutter-moeder, een Kreeft-, Leeuw- of Maagd-moeder, of een Stier-, Ram- en Tweeling-moeder bent. Benieuwd waar het teken Weegschaal voor staat? Je vindt hier de typische kenmerken van dit teken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Greet Dol

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo matcht een Weegschaal-kind met een Steenbok-, Waterman- of Vissen-moeder
Sluiten