Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Horoscoop 28 sep 2016

Zo matcht een Weegschaal-kind met een Stier-, Ram- en Tweeling-moeder

Een weegschaal-kind heeft een rustig karakter en houdt van harmonie met zijn of haar ouders. Daar kun je natuurlijk alleen maar blij mee zijn! Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind een Weegschaal is en jij als moeder een Stier, Ram of Tweeling bent.

Weegschaal-kinderen met een Stier-moeder

Lucht en Aarde element
Dit zijn twee creatieve sterrenbeelden met beiden en groot gevoel voor schoonheid. Jullie stimuleren elkaar om de artistieke kant in elkaar naar boven te halen. Heerlijk samen knutselen vinden ze fantastisch. Fijne bijkomstigheid is ook dat de kamer van een Weegschaal-kind er vaan tip top uitziet.
Een raakvlak is dat jullie allebei van kleur en mooie dingen houden. Jij als Stier bent een koesterende en beschermende moeder en geeft je kind veel zekerheid en vertrouwen. Je bent geduldig en probeert er altijd voor hem of haar te zijn. Jij bent een moeder die haar kind op schoot neemt, erg zintuiglijk is ingesteld, en je kind wil voelen, aanraken en ruiken. In tegenstelling tot de Ram-moeder, kan het jou zwaar vallen om je kind zelfstandig op te laten groeien. Je wilt hem of haar zo lang mogelijk onder je hoede houden. Je Weegschaal-kind vindt het ook reuze gezellig samen en vindt het lastig om dingen alleen te doen. Het liefst groeit hij of zij op met nog meer broertjes of zusjes waar-ie dan gezellig mee kan spelen. Gelukkig houden jullie beiden niet van ruzie, dus zullen er beiden alles aan doen om het gezellig te houden. Wel is het spreekwoord ‘moeders wil is wet’ is op jou van toepassing.

Tip: Probeer niet te veel zoetigheid in huis te halen. Je wilt je kind verwennen, maar let op dat het wel gezond is.

Weegschaal-kinderen met een Ram-moeder

Lucht en Vuur element
Het Lucht element van de Weegschaal, iemand die mooie woorden en teksten gebruikt en er naar streeft om alles in harmonie en evenwicht te houden, kan botsen met het vuur, de passie en ongeduld van de Ram. Jij bent als Ram moeder open en enthousiast. Direct, onrustig en altijd druk in de weer om ‘iets te doen’. Je bent graag onderweg en altijd verzin je wel weer iets nieuws om te ondernemen. Je bent heel goed in het motiveren en activeren van je kind. Probeer je toch af en toe wat in te houden. Jij reageert snel op wat er om je heen gebeurt, dit kan erg onrustig zijn voor een kind dat erg gesteld is op harmonie.

Jij staat snel in vuur en vlam. Je kind is rustig en houdt van gezelligheid. Jij leert je kind om assertief te zijn en voor zichzelf op te komen. Dat zijn moeilijke lessen voor een Weegschaal. Voor knuffelen zal je tijd vrij moeten maken want daarvoor heb je het eigenlijk veel te druk. Je ziet je kind het liefst zo vroeg mogelijk zelfstandig. Doe af en toe een stapje terug en maak en pas op de plaats. Jullie vullen elkaar goed aan, maar kunnen ook erg tegengesteld zijn aan elkaar.

Tip: Probeer je ongeduld wat in te houden als moeder. Je raakt snel opgewonden en bent je boosheid gelukkig ook weer snel vergeten. Je weegschaal kind kan hier erg van in de war raken. Hou daar dus rekening mee.

Weegschaal-kind met een Tweeling-moeder

Twee Lucht elementen
Jullie zijn allebei luchttekens en houden van lekker kletsen, boekjes lezen en mooie dingen kopen. Jij bent de opgewekte moeder, die zich niet snel zorgen maakt om haar kind. De verstandige moeder die heel veel weet en in alles geïnteresseerd is. Lekker spelen, je fantasie gebruiken, de verkleeddoos in huis, of de poppenkast. Niets is je te gek. Je lost de kleine probleempjes slim en handig op. Je interesseert je voor je kind en hebt altijd een luisterend oor. Ook heb je overal een antwoord op. Jij leert je kind nieuwsgierig te zijn, met mensen contact te maken en gezellig te kletsen over van alles en nog wat. Samen boodschappen doen, leuke kleren kopen en samen in de stad een kopje thee drinken of een ijsje eten vinden jullie beiden fantastisch om te doen. Jij doet het liefst drie dingen tegelijk maar daar wordt je kind soms nogal onrustig van. Daar kan hij of zij van uit balans raken. Wat ook lastig kan zijn voor je Weegschaal-kind, zijn je wisselende en onevenwichtige gevoelens. Je bent een echte twijfelkont en het is soms lastig voor je om beslissingen te nemen. Je hebt een kind dat een groot aanpassingsvermogen heeft, dus dan wordt het lastig om een eigen mening te hebben of voor jezelf te kiezen. Laat je kind eens een poosje alleen spelen, zodat hij of zij even kan bijkomen van het altijd maar aanpassen. Hij of zij komt er dan snel genoeg achter wat-ie nu eigenlijk zélf wil.

Tip: Probeer toch af en toe vanuit je gevoel te handelen en niet alleen vanuit je verstand.

Iets gemist? Vorige week beschreven we wat een Weegschaal typeert >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Greet Dol

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo matcht een Weegschaal-kind met een Stier-, Ram- en Tweeling-moeder
Sluiten