Zo matcht een Weegschaal-kind met een Weegschaal-, Schorpioen- of Boogschutter-moeder

Weegschaal-kinderen zijn kleine bemiddelaars en vredestichters; en die kunnen we hard gebruiken op deze wereld. Ben jij een Weegschaal-, Schorpioen- of Boogschutter-moeder? Dit zijn de voordelen èn aandachtspunten van jouw karaktertrekken in combinatie met je diplomatieke Weegschaal-kind.

Weegschaal-kind met een Weegschaal-moeder

Twee lucht-elementen

Jullie houden er van om gezellig samen te kletsen en leuke dingen te doen. Julie hebben bijna nooit ruzie: weegschalen blijven zo lang mogelijk de harmonie bewaren. Maar jij zult als moeder toch je kind moeten leren om voor zichzelf op te komen. Daar hoort een woordenwisseling soms nou eenmaal echt bij. Je kind mag leren dat de wereld echt niet omvalt als je het niet eens bent met de ander. Als je niet genoeg voor jezelf opkomt als Weegschaal kan dat veel energie wegtrekken, waardoor je constant vermoeid bent. Dus moeder, werk aan de winkel.

Wat een weegschaal wél goed kan, is van alle kanten naar een standpunt kijken. Ze zien zowel de goede als de kwade kanten. Je kind kan goed voor anderen opkomen en zal niet vaak ruzie maken. Je kind zal altijd proberen om een soort scheidsrechter te zijn. Meestal lukt het wel om voor beide partijen een eerlijke oplossing te vinden. Daarom is het voor anderen moeilijk om boos te worden op een weegschaal, ze blijven altijd aardig en vrolijk.

Tip: Kleed je beiden leuk aan en ga gezellig de stad in. Je zult zien dat jullie veel aandacht krijgen en dat is genieten voor een Weegschaal.

Weegschaal-kind met een Schorpioen-moeder

Lucht- en Water-element

Jij als Schorpioen-moeder wil alles weten en blijft doorvragen. Met een kind wat het liefst doet of er niets aan de hand is omdat het zo lastig is om voor jezelf op te komen. Jij hebt als gevoelsmoeder meteen door als er iets is met je kind. Je hebt voelsprieten die in de gaten hebben als er iets niet klopt. Dit kan heel vervelend zijn voor een kind. Je kind kan zich terug trekken, of verstoppen voor je. Als dit gebeurt, moet je opletten. Dan is er meestal iets aan de hand waarover het niet kan of wil praten. Probeer je kind in zo’n geval op haar gemak te stellen.

Je bent emotioneel zo sterk betrokken bij je kind, dat je alles wil weten en niet wilt dat je kind geheimen heeft. Om de harmonie niet te verstoren kan je kind zich te veel aan gaan passen, waardoor het lastig kan zijn om een eigen identiteit op te bouwen. Je kind is diplomatiek, stijlvol en fijngevoelig. Probeer hier rekening mee te houden, want met deze eigenschappen heb jij niet als Schorpioen-moeder.

Tip: Jij hebt behoefte aan een intense relatie met je kind, maar dat wil niet zeggen dat je kind dat ook heeft. Probeer af en toe bewust wat afstand te nemen en dat het de kans krijgt om sommige dingen zelf uit te zoeken.

Weegschaal-kind met een Boogschutter-moeder

Lucht- en Vuur-element
De intelligente moeder met het liefdevolle en charmante kind. Wat fijn voor je kind dat het een moeder heeft die heel veel weet en heel veel heeft meegemaakt. Probeer je levensverhaal aan je kind door te geven op zo’n manier dat het een sprookje lijkt. Dat vindt het heerlijk! Lekker dromen en naar mooie verhalen luisteren van je moeder. Jij kunt je kind stimuleren en bent altijd opgewekt en optimistisch naar je kind. Je wilt de ideale moeder zijn en wilt je kind niet teleurstellen.

Probeer niet op een overdreven manier voor je kind te zorgen en het woordje ‘te’ af en toe los te laten. Jij wilt je kind veel vrijheid geven en het aansporen en motiveren om nieuwe dingen te ontdekken. Doe dit dan samen met je kind, dan is het allemaal niet zo eng. Je hebt nu eenmaal een kind wat het lastig vind om veranderingen door te voeren, omdat het misschien wel onbalans kan veroorzaken. Je kunt erg goed je kind motiveren om dingen te doen. Jullie hebben samen één ding gemeen en dat is dat jullie niet tegen oneerlijkheid en onrechtvaardigheid kunnen.

Tip: Stel niet te hoge eisen aan je kind wat betreft onderwijs. Je hebt een kind wat vanuit een gezellige sfeer veel presteert.

Heb jij een ander sterrenbeeld maar wel een Weegschaal-kind? Kijk hier als je een Kreeft-, Leeuw- of Maagd-moeder, of een Stier-, Ram- en Tweeling-moeder bent. Benieuwd waar het teken Weegschaal voor staat? Je vindt hier de typische kenmerken van dit teken.

Greet Dol

Reageer op artikel:
Zo matcht een Weegschaal-kind met een Weegschaal-, Schorpioen- of Boogschutter-moeder
Sluiten