Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 27 okt 2015

Zo mooi! Deze foto’s laten zien hoe magisch een bevalling kan zijn

Geboortefotografen hebben een práchtig beroep. Behalve dat het vaak heel mooie plaatjes oplevert, zitten er ook bijzondere verhalen aan vast. In de serie hieronder laten verschillende geboortefotografen hun meest bijzondere foto, plus verhaal zien. Wauw!

‘Ze heeft haar!’

‘Deze moeder was 27 weken zwanger toen ze hoorde dat ze een zeer zeldzame vorm van borstkanker had. Doktoren behandelden haar met lage doses chemo om de baby niet in gevaar te brengen. Dat haar kleine meisje haar had toen ze geboren werd was voor deze moeder een geruststelling. Zo wist ze zeker dat haar baby geen schade heeft overgehouden aan de chemo die zij kreeg.’ – Aubrie Moates, Hello Baby Birth Photography

Patricia (37) maakte hetzelfde mee. Lees hier haar bijzondere verhaal >

‘Papa mocht zijn zoon eindelijk zien en aanraken’

‘Ik heb al veel geboortes mogen fotograferen en iedere keer ben ik weer in tranen. Dit was één van de eerste bevallingen die ik fotografeerde. Een bevalling die lang en emotioneel was. Ik ben zo’n vierentwintig uur bij deze familie geweest en heb veel liefde, hoop en kracht gezien.’ – Ashley Marston, Ashley Marston Photography

‘Geboortes zijn intens en emotioneel’

‘Ik fotografeerde deze bevalling afgelopen zomer. Erin, de moeder, is de hele nacht en ochtend bezig geweest met bevallen. Haar partner Jess is geen moment van haar zijde geweken. Een geboorte is één van de meest intense en meest mooie dingen die ik ooit heb meegemaakt. De foto voelt heel tastbaar – de perfecte navelstreng ligt zo mooi over Erins buik. En de opluchting op haar gezicht…’ – Monet Nicole, Monet Nicole Photography

‘Een moment van pure kalmte’

‘Deze foto nam ik een uur na de geboorte. Het was het eerste moment waarop er pure rust was. Toen ik die dag naar huis reed en er aan terug dacht was ik zó ontroerd dat ik moest huilen. Ik was zo blij voor haar.’ – Sabrena Rexing, Sabrena Rexing Photography

‘Deze foto toont de emotie die elke moeder herkent’

‘De pure en rauwe emotie die bij elke geboorte loskomt is zó adembenemend om te zien. Dankzij mijn beroep als geboortefotograaf mag ik bij deze miraculeuze gebeurtenissen zijn, en mag ik bijdragen aan een heel dierbare herinnering. Deze foto laat zien dat een moeder onvoorwaardelijke liefde voor haar kind heeft, zelfs als ze hem nog niet eens gezien heeft.’ – Liliana Leahy, Liliana Leahy Photography

‘Hij verloor zich in het moment’

‘Het heeft de ouders van dit meisje zo veel moeite gekost om haar te verwekken. Toen ze voor het eerst tegen de borst van haar vader gelegd werd ging hij totaal op in het prachtige moment. Toen ik het vastlegde was ik mij er zó van bewust dat foto’s heel belangrijk zijn. Een geboorte die vastgelegd is op foto’s is een onbetaalbaar mooi cadeau voor de ouders.’ –
Megan Bowen, Snap Life Photography

‘Ik moest huilen omdat het zo bijzonder was’

‘Deze baby kwam in een intacte vruchtzak ter wereld. Zoiets gebeurt bij één op de tachtigduizend bevallingen. Extra bijzonder was het feit dat dit deze baby nog een tweelingzus had. De eerste baby kwam zo snel, dat ik het niet kon fotograferen. Toen deze baby geboren werd was ik nét op tijd om mijn camera te pakken en me tussen de verplegers te wurmen. Ik heb niet eens tijd gehad om het wondertje met mijn eigen ogen te zien.’ – Leilani Rogers, Leilani Rogers Photography

‘Deze foto staat voor mij voor de toekomst’

‘Moeders die bevallen door een keizersnede worden vaak beroofd van de mooie momenten van een bevalling. Ze mogen vaak geen professionele fotograaf meenemen in de OK. Ze zijn vaak afwezig door de pijnstillers en kunnen hun kind niet direct op hun buik leggen. Deze foto staat voor mij voor de toekomst, omdat ik hoop dat meer ziekenhuizen en doktoren aan de emotie van de moeder zullen denken tijdens een keizersnede.’ – Sophia Costa, Three Plus Photography

‘Het is een meisje!’

‘Als geboortefotograaf leef ik voor dit soort momenten: het moment dat de moeder haar kindje voor het eerst ziet. Het moment waarop ze zó trots is, omdat zij degene is die het kindje op de wereld heeft gezet. Deze ouders wisten niet wat het geslacht van hun derde kindje zou zijn, dus het was een enorme verrassing toen ze zagen dat ze na twee zoons een dochter hadden gekregen. – Tavia Redburn, Tavia Redburn Photography

Deze fotograaf legde de bevalling van zijn eigen vriendin prachtig vast >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo mooi! Deze foto’s laten zien hoe magisch een bevalling kan zijn
Sluiten