Wauw! Zo ontwikkelt het zicht van je baby zich het eerste jaar

Trek jij ook regelmatig gekke gezichten boven het wiegje van de baby? Logisch, dan doen we allemaal. Maar wist je dat je baby pas na een paar maanden je gezicht goed kan zien? En dat het nog veel langer duurt voor zijn of haar zicht echt ‘af’ is?

Een Londense oogkliniek heeft samen met een oogspecialist een GIF-je ontwikkeld waarin het verloop van zicht van een baby gedurende het eerste jaar te zien is.

Eerste lachje

Oogspecialist Angunawela: ‘Als ze net geboren zijn, zien baby’s dingen op 10 centimeter afstand het duidelijkst, maar dit verbetert als ze ouder worden.’ Pas na twee maanden wordt het gezicht van mensen duidelijker en pas na ongeveer vijf maanden kunnen baby’s diepte gaan zien. Dit is ook de reden dat de meeste baby’s voor het eerst echt lachen rond hun derde maand. Pas dan kunnen ze de gezichten van papa en mama zien als ze dichtbij zijn.

LEES OOK: Kan een baby bruine ogen krijgen als beide ouders blauwe ogen hebben?

Schuld van de hersenen

Dit komt niet omdat de ogen zelf nog niet goed ontwikkeld zijn, maar het heeft te maken met de hersenen die visuele informatie nog niet goed om kunnen zetten, zegt IFL Science. De cortex (het deel van de hersenen dat bij het zicht belangrijk is) leert dit in de loop van de tijd wel. Vandaar dat je baby dus steeds beter gaat zien. Al is het zicht van een kind pas net voor z’n tweede verjaardag helemaal zoals het moet zijn.

Bekijk hier hoe het zicht van je baby het eerste jaar veranderd:

Nog wat interessante feitjes over baby’s en ogen: 7 x dingen die je waarschijnlijk niet wist over de kleur ogen van je baby

medicaldaily

Reageer op artikel:
Wauw! Zo ontwikkelt het zicht van je baby zich het eerste jaar
Sluiten