Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Work & Life 2 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo organiseer je de la die iedereen in huis heeft: de rommella

Je hebt ‘m vast ook, in de keuken of een kastje: de rommella. De la waar je spullen in gooit waarvan je even niet weet waar ze horen. De la waar zakdoekjes tussen pakjes kauwgom liggen en losse spijkers tussen zoekgeraakte puzzelstukjes. Eens in de zoveel tijd puilt de la uit en ben je lange tijd bezig met het uitpluizen ervan.

Dat kan makkelijker en efficiënter en wel met de volgende tips!

1. Uitpluizen

Gaat je rommella niet meer dicht van de… rommel? Dan is het tijd dat je dit artikel goed doorleest en de stappen volgt voor een georganiseerde la vol ‘rommeltjes’.

Open je la en leg elk item op tafel terwijl je meteen sorteert: een stapeltje voor pakjes kauwgom, een stapel (haar)elastiekjes, pennen bij elkaar, rolletjes plakband etc. Maak ook een stapeltje ‘goed voor de prullenbak’.

2. Opruimen

Gooi als eerste de ‘goed voor de prullenbak’ stapel weg. Opgeruimd staat netjes! Geef dan alle items die eigenlijk ergens anders in huis horen te liggen een plekje.

Zorg ervoor dat alles wat niet in de la hoort, meteen een andere plek krijgt, want je wilt straks een lege tafel en een georganiseerde la.

3. Schoonmaken

Zoals elke rommella, zal ook jouw lege rommella niet heel schoon zijn. Ga er daarom doorheen met de stofzuiger en een schoonmaakdoekje tot ‘ie vanbinnen weer blinkend schoon is en lekker ruikt.

4. Testen maar!

Voordat je alles wat je over hebt terug in de la legt, is het belangrijk dat alles werkt. Test daarom batterijen, stiften en opladers. Check of er echt nog kauwgom in de pakjes zit, doen al die fietslampjes het, etc. Alles wat niet meer werkt kan ook weggegooid worden.

5. Organiseren

Om ervoor te zorgen dat je straks georganiseerde la ook zo netjes en geordend blijft, is het handig om de la onder te verdelen in vakken. Dit kan met speciale organizers, zoals een bestekbak of andere lade-inzet.

Ikea heeft ze, net als Hema en Action waarschijnlijk ook wel. Geen zin om eerst naar de winkel te moeten? Verzamel dan een paar lege dozen of bakjes en zet die in de lade neer.

6. Inruimen

Nu komt natuurlijk het leukste gedeelte: je rommella netjes indelen. Geef alle items een eigen plekje en houd rekening met het gebruik.

Zakdoekjes wil je bij de hand hebben, leg die daarom vooraan. Opladers en andere spullen die niet voor nieuwsgierige kinderhandjes geschikt zijn, kan je beter achteraan leggen. Leg op deze manier alle spulletjes terug en je rommella is weer netjes georganiseerd. Wel zo houden hè?!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Motherhood Sprouting

Reageer op artikel:
Zo organiseer je de la die iedereen in huis heeft: de rommella
Sluiten