Marleen Staal
Marleen Staal Work & Life 10 dec 2018
Leestijd: 4 minuten

Zo overleef jij cadeau-inkopen tijdens de feestdagen 

De mooiste tijd van het jaar? O yes! Die gezellige kerstlichtjes overal zijn natuurlijk al prachtig, maar de feestdagen betekenen ook: nadenken over het allerleukste cadeau ooit dat je gaat geven aan je geliefde en natuurlijk de kids. Voor je in de stress schiet, dat is helemaal niet nodig. Want iets origineels bedenken en cadeaus inslaan gaat je helemaal lukken met deze tips.

Betaal veilig met je Mastercard

Online winkelen heeft, behalve geen rijen voor de kassa’s, nog een ander voordeel: je kunt tegenwoordig bijna overal betalen met je Mastercard. Dat is fijn, want zo ben je verzekerd tegen diefstal, verlies en schade en kun je je geld terugkrijgen als je bestelling niet klopt*. Toch wel fijn als het cadeautje er in het echt heel anders uitziet dan op het plaatje.

Gebruik dit versje

Je kunt de kids, je familie en vrienden natuurlijk overladen met cadeaus, maar grote kans dat het gros verdwijnt in de kast. Zonde. Om dit te voorkomen, kun je tijdens het cadeaus shoppen dit rijmpje in je hoofd houden. Something they want, something they need, something to wear and something to read.

Door je kinderen en vrienden cadeaus te geven waar ze bewust wat aan hebben, het heel erg graag willen hebben, wat ze nodig hebben en iets waar ze langer mee kunnen (iets om te lezen), zullen hun wensen in één klap vervuld zijn. En je kan heel geordend zoeken naar cadeaus, zonder overspoeld te raken met alle leuke dingen die je tegenkomt.

Geef iets om te doen

Weet je niet wat je moet geven? Skip de winkels en duik in de hobby’s van de persoon waar je cadeaus voor koopt. Is je schoonvader gek op dieren? Geef een alpaca-wandeling cadeau. Heeft je moeder veel stress gehad op werk? Ga samen een dagje naar de spa. En weet je lief ook dit jaar weer echt niets anders op zijn wensenlijstje te zetten dan een paar sokken? Geef hem een high beer tasting, omdat hij zo van speciaal biertjes houdt. Kijk goed naar de hobby’s van de persoon en je zit altijd goed met de ervaring die je cadeau wilt doen.

En je kunt gelijk ook zelf creatief bezig zijn met een zelfgemaakte coupon voor de persoonlijke touch. Zelf iets kleins knutselen werkt ook nog eens ontspannender, dan de winkelende menigte trotseren. Dit brengt ons naar de volgende tip.

Zelf iets maken

De leukste cadeaus heb je misschien al wel zelf in huis. Of in ieder geval de benodigdheden om een origineel cadeau te maken. Ja, dat lees je goed: zelf je cadeaus maken. Van een oude kaars en een theekopje kun je een hele mooie kaars maken voor je schoonmoeder, check onderstaande DIY maar.

How to Make a Teacup Candle

I love candles and I love vintage tea cups so I thought it would be perfect to do a crafts fusing the two together Candle Making Kit – http://fave.co/1f7mQOf Make sure to comment, like and subscribe Make sure to check out my site – http://budgetsavvydiva.com

Of pimp wit, saai servies dat je scoort bij de kringloopwinkel met een watervaste marker en personaliseer je cadeautje.  Over personaliseren gesproken, je kan ook nog theezakjes helemaal eigen maken door zelfbedachte quotes, vragen of lieve berichtjes op papier te zetten en aan een touwtje vast te nieten.

Alles op één plek

Als je toch besluit de winkels in te duiken, zorg dat je alles op één plek kunt kopen. De grote warenhuizen hebben veel merken onder één dak en je bespaart jezelf een hoop geslenter en twijfel als je jouw shopsessie afbakent tot 1 a 2 winkels. Je kunt sneller een keuze maken en je hoeft maar langs één kassa. Dat geldt ook als je online shopt. Waar ook nog extra voordelen aan zitten, want als je betaalt met Mastercard ben je automatisch verzekerd. Komen de cadeaus niet aan, blijken ze kapot of matcht het product niet met wat je online op het plaatje zag? Dan krijg je gewoon je geld terug.

Check kortingscodes

Verzamel alle kortingscodes uit tijdschriften, of zoek ze online op, en check bij de winkels waar je van plan bent cadeaus in te slaan wanneer er acties zijn. Zeker rondom Sinterklaas en Kerst stunten winkels vaak met hun prijzen, dus houd de folders van de winkels in de gaten. Dat kan je zo een paar tientjes schelen. Bewaar ze in je portemonnee of telefoon zodat je ze altijd bij de hand hebt als je ineens op een tof cadeautje stuit.

Het “kost nie duur”

Zoveel cadeautjes, zoveel wensen en zoveel geld dat er ineens doorheen gaat. Dat zou je denken, maar originele cadeaus hoeven niet duur te zijn. Geef je kinderen, naast een cadeau voor henzelf, bijvoorbeeld iets waar ze samen mee kunnen spelen. Het nieuwste bordspel waar iedereen het over heeft bijvoorbeeld, dat je heel makkelijk online kan opzoeken en vervolgens veilig kan betalen met Mastercard. En geef je schoonouders niet apart een cadeau, maar geef ze samen een avondje weg of iets leuks voor in huis.

Vriendinnen die je niet vaak ziet kun je uitnodigen voor een leuk dinertje bij jou thuis (op jouw kosten uiteraard), en je partner? Maak een grote pot met allemaal leuke date ideeën waar hij elke maand iets uit mag pakken. Van een avondje film tot een voetmassage van een uur. Met deze cadeaus verspreid je de kosten, wat fijn is als je uitgerekend deze maanden even krap bij kas zit.

*Check voor meer informatie en de voorwaarden bij uw bank of kaartuitgevende instantie.

mastercard

In samenwerking met Mastercard

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo overleef jij cadeau-inkopen tijdens de feestdagen 
Sluiten