Redactie
Redactie Advertorial in archief 21 mei 2015
Leestijd: 3 minuten

Zo plan je een avond met je vriendinnen (als superdrukke mama)

(advertorial)

Je prioriteiten liggen misschien anders nu je kinderen hebt, feit blijft: voor vriendschappen moet je moeite doen. Ook als je het superdruk hebt met drie kinderen aan je lijf geplakt, kun je daten met vriendinnen. Hoe? Lees even verder.

Het moederschap combineren met vriendschap: veel nieuwe mama’s worstelen ermee. Is het echt zo moeilijk? Ja! Als we uit eigen ervaring mogen spreken. Samen met KPN, koning in combineren, geven we tips hoe je het toch voor elkaar krijgt.

1. Vaste prik

Zorg voor een vaste afspraak, zo weet je zeker dat jullie elkaar in ieder geval iedere week of maand zien. De tijd vliegt, zeker als jullie kinderen hebben. Elkaar zomaar een halfjaar niet zien, is er met deze afspraak niet meer bij. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie iedere eerste donderdag van de maand elkaar zien of iedere dinsdagavond na het tennissen.

2. Maak die avond/middag heilig

Niets is zo vervelend als die vriendin die altijd haar afspraken drie keer verzet. Andersom is natuurlijk ook niet de bedoeling. Natuurlijk heb je soms verplichtingen, maar ‘geen zin’ is een slap excuus. Spreek desnoods af dat degene die afzegt, de volgende keer het eerste rondje betaald.

3. Laat weten dat je vriendinnen belangrijk voor je zijn

Je vriendinnen hebben echt wel begrip voor jouw situatie als new mom. En dat je ‘s avonds het liefst bij je gezin bent. Alleen zijn sommige vriendinnen, no offence, een beetje traag van begrip of nemen je snel zaken kwalijk. Vertel ze dat het moederschap je wat heeft veranderd, maar dat je graag tijd voor ze blijft maken. En bel ze ook regelmatig! Daarbij: je partner moet ook begrijpen dat je vriendinnen hebt waar je mee wil afspreken. Allebei je ding kunnen blijven doen ook al heb je kinderen, is key voor een gezonde relatie!

4. Verenig het noodzakelijke met het aangename

Als je toch gaat hardlopen, wie zegt dat je vriendin niet mee wil? Of wat dacht je van boodschappen doen, even een frisse neus halen en de hond uitlaten of samen carpoolen?

5. Weekendje weg

Plan één keer in het jaar (of vaker) een weekendje weg. Dan heb je eindelijk eens tijd om, zonder door kinderen te worden gestoord, écht de diepte in te gaan. Je voelt weer even hoe fijn het is om vriendinnen te hebben en bent eerder geneigd om elkaar op te bellen als jullie weer in de sleur van alledag zitten.

6. Spreek samen met je vriendinnen af en neem de kinderen mee

Twee vliegen in één klap. Geen idee wat je moet doen? Wat dacht je van een picknick in het park, samen in de tuin genieten van de zon, maak een fietstocht, ga naar een leuk festival, ga met zijn allen koken, naar een kindermuseum, naar het bos, houd thuis een high-tea, doe een middag bordspellen of ga lekker op de bank hangen voor jullie favoriete tv-programma. Opties te over!

KPN combineer en krijg meer!

Heb jij moeite met combineren? KPN niet! Combineer Mobiel met Internet, TV of Bellen en krijg meer voordeel. Simpel: heb je bijvoorbeeld een telefoonabonnement bij KPN en neem je daar Interactieve televisie en internet bij, dan krijg je er gratis zenders en films bij en dubbel zoveel data. Start met combineren en krijg gratis producten!
Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo plan je een avond met je vriendinnen (als superdrukke mama)
Sluiten