Zo prep je jouw bikinilijf (welk huidtype heb jij?)

(Advertorial)
Oh, oh wat keken we uit naar de zomervakantie. Bij het almaar zien stijgen van het kwik (30 graden plus hoera!) krullen mijn mondhoeken omhoog. Maar wacht even. Dat betekent ook meer ontbloot lichaam en nog een nieuwe bikini aanschaffen. Nu nog de moed vinden om hem aan te trekken. Naast flink bewegen en gezond eten staat een glimmend en verzorgde body dus op 1. Aan de slag!

Ik geef het toe. In de winter besteed ik te weinig aandacht aan de verzorging van mijn lichaam. Dat komt wel, denk ik dan, terwijl ik ondertussen de landkaarten op mijn benen zie aftekenen. Nu heb ik een niet al te makkelijke huid en ben ik vrij gevoelig voor weersinvloeden vanwege een auto imuunziekte. Gevolg: richting de lente moet ik veel damage control doen om met een bloter lijf zelfverzekerd de zomer in te stappen. Het troost me dat onderzoek zegt dat bijna 50% van de vrouwen een droge of (over)gevoelige huid zegt te hebben. En dan vooral vrouwen tussen de 30-49 jaar vinden hun huid droger en gevoeliger dan gemiddeld. Checkpoint charly.

En dus begin ik (41) lustig te smeren en zie de landkaart verdwijnen. Nu weet ik bij een gezichtscrème inmiddels wel dat bij elk type huid speciale ingrediënten en middelen passen. Maar ook voor je lichaam is het van belang te kijken naar het huidtype en de juiste keus daarin te maken. Met mijn type huid, dat kenmerken van eczeem heeft, pak ik tegenwoordig Sanex Advanced Atopicare. Ik testte deze nieuwe productlijn van Sanex. De lijn is ontwikkeld in samenwerking met dermatologen. Voor de specifieke huidtypes komt Sanex nu met een complete oplossing. Voor het eerst zie ik ook een bodylotion en handcrème samen hand in hand gaan (leuke woordspeling hè) en daar hou ik van.

Zo vind je uit welke huidtype jij bent:

1. Type ph uit balans met een droog velletje
Dit wordt vaak veroorzaakt door overmatige ontharing, Uv-straling, zeewater, extreme hitte, vervuiling of psychologische factoren als bijvoorbeeld stress. Klinkt als een moeder… DermoRepair helpt bij het herstellen van kleine beschadigingen die door externe blootstellingen worden veroorzaakt.

Sanex Advanced DermoRepair lijn

2. Type uitgedroogd
Deze mensen hebben een tekort aan vocht in de hoornlaag. Dit wordt vaak veroorzaakt door blootstelling aan extreme kou of warmte, gebruik van sterke zeep, wol en/of langdurig heet douchen. Hier valt wat aan te doen en met Hydrate 24h krijgt je huid een heel etmaal intense hydratatie.

Sanex Advanced Hydrate24H lijn

3. Type a-typisch ehh atopisch
Mensen met een atopische huid hebben een huid die snel geirriteert raakt en erg gevoelig is. Ongeveer 20-30 % van de bevolking heeft dit huidtype, dat een genetische conditie is en word versterkt door bijvoorbeeld (verkeerde) wasmiddelen of blootstelling aan de zon. Te veel zonnen is toch passé… maar met dit huidtype is regelmatig smeren met Atopicare een pré.

Sanex Advanced Atopicare lijn

Ben je gezegend met een normale huid, zonder problemen, dan is het alsnog aan te raden goed te smeren, al was het maar omdat het pure verwennerij is.


Wil jij kans maken op een mooi Sanex Advanced pakket ter waarde van € 20,25? Dat kan! Vul hieronder het winformulier in en geef aan op welke lijn je kans wil maken. Je kunt dus kiezen voor DermoRepair, Hydrate24H of Atopicare. Famme selecteert 9 gelukkige winnaars onder de inzendingen.

[contact-form-7 id=”60593″ title=”Winactie Sanex Advanced pakketten”]

Reageer op artikel:
Zo prep je jouw bikinilijf (welk huidtype heb jij?)
Sluiten