Redactie
Redactie Mind 3 jun 2014

Zo raak jij in een ‘happiness flow’

Meer, beter, best. Het lijkt alsof iedereen steeds maar streeft naar meer geluk. ‘Als ik die salarisverhoging krijg kan ik echt kopen wat ik wil’, ‘als ik drie keer op vakantie kan voel ik me op mijn best.’ Als, als, als. As is verbrande turf zei mijn vader altijd. Echt gelukkig zijn zit in accepteren dat wat je hebt goed genoeg is. Leven in het moment en niet in de toekomst. Niet altijd streven naar meer. Maar hoe kom je in die ‘happines flow?’

1. Wie het kleine niet…

In plaats van het continu najagen van geluk en het er steeds over hebben, is het veel leuker om bewust te zijn van die kleine momenten die je doen glunderen. Laat die berg afwas even staan en stofzuigen kan morgen ook. Die dagelijkse to-do-lists kosten veel meer tijd dan een uurtje door te brengen met je kind of af te spreken met een vriendin. Neem de minder belangrijke dingen niet al te serieus.

2. Drastisch is niet beter

We denken vaak dat drastische stappen nodig zijn om ‘het grote geluk’ te verwezenlijken. Niets is minder waar. Natuurlijk zijn huwelijksaanzoeken, een wereldreis, twee Chanel-tassen en de geboorte van een kind ultieme geluktreffers, maar het leven bestaat uit een aaneenschakeling van saaie momenten en vreemde gebeurtenissen. Zoals die verschrikkelijke date of die ene baan waarvan je jezelf afvroeg ‘waarom je dit ook alweer deed’. De kleine dingen in deze momenten hebben een fascinerend grote waarde wat geluk betreft.

3. Zelfreflectie

Technologie maakt een hoop mogelijk tegenwoordig. Zo gaan we makkelijker op zoek naar dingen die ons inspireren, noteren we inspirerende quotes in onze telefoons of pinnen een fijne outfit onder ‘Attire I would like to wear’. Doe al deze dingen in overvloed als je denkt dat ze je gelukkiger maken. En kijk hier over een tijdje weer naar voor een flinke dosis zelfreflectie.

4. Huil. Gooi het eruit.

Een flinke huilbui is goed en lucht op. Niemand heeft gezegd dat het leven makkelijk is, maar door middel van het tonen van emoties, erkennen we dat we leven en aanvaarden we veranderingen. Vaak voel je je een stuk beter na een uurtje snikken.

5. Geef jezelf een schouderklopje

Nee, echt het helpt. Vermijd het ‘ik-wil- meer-en-beter-gevoel’ totdat je bewust bent geworden van wat je tot nu toe hebt bereikt. Al deze kleine prestaties dragen allemaal bij aan een hoog geluksniveau. Life is good. Echt.

Bijdrage van: Florine Duif

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo raak jij in een ‘happiness flow’
Sluiten