Maaike Helmer
Maaike Helmer 1. Categories 27 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Zo sta je altijd goed op vakantiefoto’s

Sta jij voor jouw gevoel altijd net ‘fout’ op vakantiefoto’s? Met wat simpele trucs hoeft dat niet meer. Jij staat er voortaan strálend op.

1. Tailletip

Weet je jezelf even geen houding te geven? Door je handen in je zij te ‘planten’ creëer je optisch een accent op je taille, dat heeft een verslankend effect. Heb je lange mouwen aan? Rol ze op tot taillehoogte (als je armen langs je lichaam hangen), hetzelfde effect!

2. Geef ’m een rechtse

Volgens wetenschappers zijn (ook negatieve) emoties zichtbaarder op de linkerkant van je gezicht dan op je rechterkant. Heb je dus een nacht flink doorgehaald, draai dan je rechterkant naar de camera. Ook een voordeel van een en profil foto: je jukbeenderen en de ruimte net onder je wenkbrauw vangen licht, waardoor deze mooi uitkomen en je gezicht meer vormen.

3. Modellentruc de luxe

Sta je vaak op een foto met een onderkin en vind je je gezicht te bol? Gebruik dan deze modellentip: zuig je tong vacuüm tegen je gehemelte en zuig tegelijkertijd je wangen een beetje naar binnen. Weg onderkin en bolle wangen!

4. Niet in de camera

Recht in de lens kijken geeft vaak een wat streng effect op een foto. Kijk je net ietsje boven de lens, dan geeft dat een nonchalanter beeld. Nog een plus: je tilt je hoofd automatisch iets op, waardoor je minder snel een dubbele kin krijgt op de foto.

5. Doe de draai

Frontaal kan zelfs een superslank lichaam nog wat massief overkomen. Wil je flatteus op de foto, zorg dan dat je lichaam schuin richting de camera staat en zak voorzichtig door één van je heupen. Dit geeft een ontspannen indruk. In de beeldende kunst is deze laatste houding al sinds de oudheid bekend en noemen ze het ‘contrapost‘.

6. Houd het neutraal

Make-up? Probeer het natural te houden. Opvallen? Ga voor een helderrode tint lipstick en vermijd lippenstift in paarse tinten. Deze kunnen op de foto snel ‘plaatslaan’ en geven je gezicht dan een grauwe toon. Oranje lippenstift maakt je tanden sneller geel.

7. Relax!

Maar ach, bovenstaande tips zijn weliswaar nice to know handig: véél belangrijker is het, dat je lol hebt tijdens je vakantie, dat straalt namelijk pas écht van je vakantiefoto’s af. Dus als het erop aankomt: vergeet alle regels en geniet! Lach erop los, want een écht lach herken je aan één ding: je ogen lachen mee!

Denk jij deze dingen ook altijd als je op vakantie gaat? >

Wat zijn jouw vakantieplannen? Praat erover mee op Facebook!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo sta je altijd goed op vakantiefoto’s
Sluiten