Iris Kodde
Iris Kodde Mind 20 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Zo vaak kijkt een vrouw per dag op een negatieve manier naar zichzelf

‘Kan dit jurkje wel met mijn lijf?’ ‘Jeetje, die wállen!’ ‘Mijn haar ziet er ook niet uit vandaag…’ Tel er nog vijf kritieken bij op en daar ben je: één dag in het leven van een vrouw. We confronteren onszelf namelijk zo’n acht keer per dag met negatieve kritiek op ons lichaam.

Uit dit onderzoek blijkt dat vrouwen acht keer per dag kritiek hebben op zichzelf. En ja, helaas is het voorspelbaar: gewicht en het uiterlijk zijn de grootste boosdoeners.

Negatief zelfbeeld

Onze onzekerheden hebben naast uiterlijk ook te maken met werk. Veel vrouwen zijn onzeker over hoeveel ze verdienen, of ze vragen zich af of ze überhaupt wel op de juiste plek zitten.

Tel daar ook nog het gezin (en alle drukte die dat met zich meebrengt) bij op en de balans is weg. En dat zorgt bij veel vrouwen voor een ingewikkelde relatie met zichzelf.

Onzeker over wat mensen van je denken? Daar kom je vanaf met deze hacks!

‘Dat valt wel mee hoor…’

En krijgen we een keer een compliment, dan weten we die in no-time weer te ontkrachten. ‘Wauw, dat heb je echt super gedaan!’ ‘Nou, dat valt wel mee hoor…’

Maar juist als je je bewust bent van het feit dat je vaak negatief reageert op een compliment, kun je daar ook iets aan veranderen. Het is beter om na lovende woorden te antwoorden met: ‘dank je, wat lief dat je dat zegt’.

In 3 stappen naar meer zelfliefde (want dat hebben we nodig)

Het is veel leuker en nuttiger om die acht punten van kritiek om te zetten in acht complimenten. Parkeer jezelf in de ochtend eens met een totaal andere blik voor die spiegel en geef jezelf eens een compliment. Je stapt dan met meer zelfvertrouwen de deur uit.

De 9 regels voor meer zelfliefde van Oprah Winfrey

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo vaak kijkt een vrouw per dag op een negatieve manier naar zichzelf
Sluiten