Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Body 22 nov 2016

Grappig: 14x zo verbergen ze ‘stiekem’ de zwangere buik van actrices

Kijken jullie wel eens naar lang lopende series op Netflix of tv? Geheid dat in een van je favorieten een zwangere actrice rondliep. Denk Grey’s Anatomy of Homeland. Met man en macht proberen stylisten, cameramannen en zelfs body doubles de buikjes buiten beeld te houden, maar dat is nou niet bepaald altijd een succes…

Tja, het was natuurlijk makkelijker geweest als scenarioschrijvers een zwangerschap er gewoon in schrijven. Maar dat wordt lastig bij Claire Danes uit Homeland of Sarah Jessica Parker in Sex and the City. In plaats daarvan verlaten veel zwangere actrices gewoon tijdelijk de serie met een gek smoesje. Handig, maar als de leading lady met buik en al de set betreedt, moet je toch iets creatiever te werk gaan. De meest voorkomende manier van verbergen? Zitten blijven en je achter ‘iets’ verbergen.

Hierbij een grappig overzicht van de geslaagde en vooral ook minder geslaagde ‘opties’:

1. Meubelstukken zijn je beste vriend

Actrice Claire Danes uit de serie Homeland bleef ondanks haar zwangerschap, zoals al de Hollywood mama’s, haar ranke figuur houden. Maarja, die buik bleef maar groeien! Geen probleem: we plakken haar gewoon vast aan haar bureau.

2. Je personage krijgt gewoon een fatsuit aan

Ja joh, in tijden van nood kun je haar altijd nog in een fatsuit hijsen. Het overkwam January Jones uit de serie Mad Men. Stop gewoon wat minder vulling rondom haar middel en alle problemen zijn opgelost.

3. Kledingstukken die voor tent kunnen doorgaan

Sarah Jessica Parker aka Carrie Bradshaw was tijdens de opnames van het vijfde seizoen Sex and the City hoogzwanger. Modegoeroe (en stylist) Patricia Field hees haar in meest vormeloze creaties, uiteraard met een stylish touch.

4. Je personage hangt in elke scene op de bank

In de serie Friends lukte het Courteney Cox niet om kinderen te krijgen, maar in real life was ze gewoon zwanger! Met handig camerawerk en veel zitten, wisten de producers dit geheimpje te bewaren.

5. Vormeloze doktersjassen bieden Eerste Hulp

Ook Ellen Pompeo uit Grey’s Anatomy bleef hoogzwanger nog levens redden. Die vormeloze doktersjas bood lang uitkomst, maar uiteindelijk werd ze toch tijdelijk de serie uitgeschreven. Ze moest bijkomen van een nier-transplantatie… juist ja.

6. Houd te allen tijde iets voor je buik

Actrice Debra Messing uit Will and Grace kan erover meepraten. Oké, het was dapper van de regisseur om haar van vooraf te filmen. Alleen ging het wel een beetje opvallen dat ze zich vastklampte aan zo’n beetje elk rondslingerend item.

7. De oversized jassen zijn niet aan te slepen

Een zwangere Kerry Washington uit Scandal (rechts) zag er op de rode loper beeldig uit, maar als actrice droeg ze maandenlang oversized kleding. Alsof ze had gewacht totdat dit weer in de mode kwam.

8. Je personage zet het gewoon op een eten

Julia Louis-Dreyfus uit Seinfeld had de schone taak om het op een eten te zetten. Op die manier houdt je de kijkers wel voor de gek.’Nee, ze is niet zwanger, ze heeft er gewoon een paar pondjes bij gesnoept.’

9. Of je gebruikt gewoon een body double

Uhm, buikdubbel zul je bedoelen! Morena Baccarin uit Homeland werd in sommige scenes gewoon vervangen door iemand met een platte buik…

10. Het junkfood valt niet aan te slepen

Je kunt je personage wat extra laten eten (#8), maar je kunt haar ook laten vreten. Actrice Jane Leeves uit Frasier propte de meest ongezonde dingen naar binnen, om haar ‘plotseling gewichtstoename’ te verklaren.

11. Random objecten worden strategisch ingezet

Hier zijn we getuige van een sterk staaltje camerawerk. Actrice Julie Bowen uit Modern Family kon gewoon haar ding blijven doen, terwijl random objecten haar buikje slim verbergen. These guys are professionals!

12. Je verzint een gek verhaal over aliens

Tja, als je zoals Gillian Anderson in The X-Files speelt, weten de scenarioschrijvers wel wat te doen: ze is gewoon ontvoerd door aliens!

13. Blijf gewoon lekker in bed liggen

Liever lui dan moe. Phylicia Rashād uit de Cosby Show werd wekenlang enkel en alleen in bed gefilmd. Het zijn gewoon extra éxtra dikke dekens.

14. Je trekt je gekste pak aan

Jane Krakowski uit 30 Rock was wel in voor een lolletje. Tijdens de opnames trok ze gewoon een hondenkostuum aan. Deze vrouw doet echt alles om haar zwangerschap te verbergen!

Ondanks dat die zwangere buik niet altijd handig is, heeft zwanger zijn wel een hoop voordelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Grappig: 14x zo verbergen ze ‘stiekem’ de zwangere buik van actrices
Sluiten