Eva Dusch
Eva Dusch Lifestyle 25 dec 2015

Zo verdrijf je heel makkelijk een sterke gourmetgeur je huis uit

Gourmetten is en blijft een kerstklassieker. Maar stínken dat het doet. Soms zelfs tot dagen na het kerstdiner. Zo maak je in een handomdraai een goede luchtverfrisser voor in huis.

Een raam openzetten in de winter is niet altijd even wenselijk. En een pannetje met water en azijn (of wasverzachter, aldus Roy Donders) koken is zo seksloos en of het gezond is? Daarom een paar handige én leuke (DIY)tips die lekker ruiken en mooi zijn voor het oog.

[STAP stap=”1″]

Lekker fris

Breng twee kopjes water aan de kook en voeg vervolgens een takje rozemarijn, wat citroensap en vanilledruppels eraan toe en laat een hele dag zachtjes in een pannetje sudderen.

[STAP stap=”2″]

Echte wintergeur

Beplak een normale kaars met kaneelstokjes voor een spicy maar zachte geur.

[STAP stap=”3″]

Maak je eigen potpourri

Combineer en droog een aantal favoriete kruiden en bloemen tot een potpourri. Bijvoorbeeld sinaasappels, cranberries, kruidnagel en kaneel. Ruikt niet alleen heerlijk, maar het ziet er ook nog eens leuk uit.

[STAP stap=”4″]

Warm&kruidig

Breng sinaasappel, gember en een beetje amandelextract zachtjes aan de kook en laat vervolgens zachtjes smeulen.

Geen zin of tijd om het zelf te maken? Geurkaarsen zijn ook altijd een goede optie. Die ruiken niet alleen lekker, maar geven ook warm licht af. Dit zijn dikke aanraders:

[STAP stap=”5″]

Alsof je bij het haardvuur zit

Want superwinters. Superkerstig. En superlekker.
€65 via Skins Cosmetics

[STAP stap=”6″]

Chic de friemel

De geuren van Baobab zijn speciaal samengesteld door een gerenommeerde parfumeur in Grasse, dé parfumstad van Frankrijk. Het resultaat is een authentieke geur van agarwood en zwarte rozen, perfect om die vettige lucht uit je woonkamer te verdrijven.
€89 via De Bijenkorf

[STAP stap=”7″]

Van in je hals naar in je huis

Vanaf moment één rekenden wij Jo Malone’s kardemom&mimosa tot onze favoriete parfums voor het najaar (zie hier de hele lijst). Dus waarom ook niet in huis? De perfecte combi tussen zacht en kruidig.
€51 via Douglas

Wanneer heb je dit voor het laatst gedaan met je vriendinnen?>

Mashable

Reageer op artikel:
Zo verdrijf je heel makkelijk een sterke gourmetgeur je huis uit
Sluiten