Marleen Staal
Marleen Staal Kids 1 aug 2018

Zo vermaak je je kids op een regenachtige dag in de zomer

Zon, zee, strand en regenlaarzen! Het is zomer in Nederland en dan kun je maar beter op alles zijn voorbereid. Van de ene hittegolf glijd je zo in een fikse regenbui, in ons kikkerlandje kan het weer zo omslaan. Gelukkig kun je de bloemetjes niet alleen buiten, maar ook binnen zetten. Met de volgende tips vermaken die kids zich wel.

Een natte zomer is alleen leuk, als daar een waterpistolengevecht of een dagje aan zee mee wordt bedoeld, niet regen. In dat laatste geval, kan de zomervakantie behoorlijk lang duren. En kids die zich vervelen zijn het lastigste publiek.

Organiseer een thuisbioscoop

Laat je kids wat vriendjes uitnodigen die ook thuis zitten te sippen en zet een thuisbioscoop op poten. Ze mogen een ‘kaartje kopen’ bij de voordeur en lekker gaan zitten in een comfy dekenfort op de bank. Terwijl jij verse popcorn bakt in de keuken (lees: het hele huis ruikt ook gelijk naar de bioscoop), zoeken de kleintjes met elkaar de films uit.

Ziggo Movies & Series

Met Ziggo Movies & Series bijvoorbeeld. Van meer dan 70 Disney-klassiekers, tot de leukste shows en series van Studio 100, kijkplezier gegarandeerd. En de hele maand augustus kijk je als Ziggo-klant ook nog eens gratis naar alle kinderzenders. Zoals BabyTV, Nick Jr. en Cartoon Network.

ziggo

Hiken met Heidi of op safari met The Lion King

Met zoveel keuze kun je ze het beste een top 5 laten maken, zodat iedereens lievelingsfilm of -serie aan bod komt. Of je nu gaat hiken met Heidi, undercover gaat met The Incredibles, naar het circus trekt met Dombo of op safari gaat met The Lion King. Het kan allemaal! Met Ziggo Movies & Series heb je voor elke leeftijd wel een leuk programma.

Maak het gezellig donker binnen, vergeet niet tussendoor een rek, strek en plaspauze in te lassen en vul natuurlijk regelmatig de popcornschaal aan.

Van gang tot bowlingbaan

Niet rennen in de gang! Behalve als de gang op een regenachtige dag prima dienst kan doen als bowlingbaan. Van te veel films kijken, worden kids onrustig, dus wissel het film kijken af met een leuk spelletje zoals bowlen.

Ruim de hal op en maak van oude frisdrankflessen je bowlingpionnen, door ze te vullen met zacht materiaal, zoals watten. Zo vallen ze niet al te snel omver als er een bal tegenaan komt.

Je wilt natuurlijk geen ongelukjes binnenshuis. Gebruik daarom een zachte bal als bowlingbal. Plak stroken tape op de vloer om de bowlingbaan te creëren. En heb je een discobal in huis, dan kun je je eigen discobowlingbaan maken. Houd de score bij en de winnaar? Die mag de volgende film uitkiezen.

Prima pizza party

Een hele dag binnenblijven door de regen wordt een stuk leuker als je samen de keuken induikt en er lekker gekliederd mag worden. Tijdens een pizza party! Italiaanse muziek op de achtergrond, een flinke homp deeg en jullie kunnen van start.

Begin ‘s middags met het maken van eigen koksmutsen. Met papier, stiften, een schaar en stickers kom je een heel eind. Snijd alle groenten, kaas en vlees van tevoren in plakjes. Laat de kids hun pizza vervolgens zelf rond kneden én beleggen. Daarna komt het leukste gedeelte: het allemaal opeten tijdens het film kijken.

Maak van je woonkamer een indoor picknick

Als je met slecht weer niet naar buiten kunt, haal je buiten toch gewoon naar binnen? Met een picknick – natuurlijk met speciaal belegde broodjes en snacks – gaat iedereen vanzelf stralen. Begin bij het begin, de boodschappen. Het plezier begint al bij het samenstellen van een lijstje met dingen waar iedereen zin in heeft. Trek eropuit naar de supermarkt en eenmaal thuis, tover je de woonkamer om tot ‘tuin’. Inclusief kleed, servetten en plastic bordjes.

Een zomers muziekje aan (of stream via YouTube een schijnend zonnetje op je tv), kleedje op de vloer met wat kussens erbij en de verwarming een tandje hoger. Je bent zo een hele middag zoet.

In samenwerking met Ziggo

Reageer op artikel:
Zo vermaak je je kids op een regenachtige dag in de zomer
Sluiten