Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk 31 mrt 2014
Leestijd: 3 minuten

Zo voeg je humor toe

Door humor en wat gein toe te voegen aan je relatie verlicht je de zwaardere tijden met stress en frustratie. Soms vergeten we wel eens te lachen met onze partner en lijkt het alsof er alleen maar gepraat kan worden over praktische zaken, de kinderen of wat er niet goed gaat.

Denk maar eens terug aan het begin van je relatie. Bij mij in ieder geval bestonden de eerste jaren met name uit een hoop lol hebben samen. Ik kan me nog goed herinneren dat we bij een snacktent een snelle avondhap wilden halen, toen we in onze ooghoeken een flipperkast zagen staan. Nostalgie! In plaats van het patatje te bestellen hebben we een wedstrijd flipperen gespeeld die een uur duurde. Gierend van het lachen verlieten we de tent, zonder frietje, de uitbater in verbazing achterlatend.

Lachen als een belangrijke tool in je relatie inbouwen voegt luchtigheid toe. Het leert je te blijven kijken naar je partner op een manier die wel eens ondergesneeuwd raakt. Hier zijn vijf manieren voor een dosis humor op zijn tijd.

Wees een pestkop

Je moet het natuurlijk niet overdrijven en een totale pain in the ass worden, maar door elkaar te plagen en pesten komt er (weer) speelsheid in de relatie. En dat pakken de kinderen ook op. Een kussengevecht kan net zo goed bij de ouders beginnen, waarna de kinderen mee doen. Dikke pret gegarandeerd. Laatst gingen mijn man en ik naar een concert en ik sta erom bekend dat ik nogal vergeetachtig ben. Toen we bij de ingang van het concert stonden keek ik ‘m schuldbewust aan, graaiend in mijn tas. Hij riep: ‘Oh nee he, je bent toch niet weer…’, grapje! Dus lees snel nog even deze 1 april grappen, ook goed voor ‘t plagen van je man.

Creër je eigen privé grappen

Oude grapjes herhalen, weet-je-nog herinneringen ophalen en samen gemeenschappelijke humor delen versterkt de band tussen twee mensen. En doet je denken aan het verleden dat je samen deelt. Nu mijn man en ik in het buitenland wonen hebben we een hoop lol aan onze gewoonte om Nederlandse spreekwoorden en gezegdes in het Engels te vertalen. Nu we met internationale stellen omgaan is de lol soms nog groter. ‘And then came the monkey out of the sleeve…’

Grinnik om je kinderen

Je hebt ze samen gemaakt en niemand begrijpt de persoonlijkheid en eigenaardigheden van je kind beter dan jullie twee. Kleine dingetjes lijken voor anderen misschien futiel, maar voor jullie kan het een hoop lol en herkenbaarheid opleveren. Kinderen zijn zorgen maar brengen ook een hoop verlichting aan tafel.

Neem jezelf niet te serieus

Vooral in tijden dat het wat minder gaat kan het helpen om de stoom van de ketel te halen door te lachen om jezelf. Mijn leven stond de laatste maanden nogal op zijn kop met een verhuizing, man met een internationale baan vol reizen, het starten van mijn eigen toko en alle huishoudelijke rompslomp. In ons nieuwe huis ligt een, geloof het of niet, skate half pipe lijkend op een diep zwembad. De kinderen spelen er graag in. Toen ik mezelf erin had laten glijden verging het lachen me even toen ik er niet meer uitkwam (iets met mijn peervormig lijf en aerodynamica werkt niet optimaal). Mijn vriendin en aupair bescheurden ‘t om te zien hoe ik uit de diepe kom probeerde te klauteren. Vanaf nu is het mijn geuzen grap: Geen zin in mama, gooi haar in de skate pipe, daar komt ze voorlopig niet uit.

Wees jong

Hoezo is bepaald gedrag alleen voor jongeren en kinderen? Ik kan me niet herinneren dat ik zo veel lol heb gehad als die ene keer dat m’n man en ik samen de helium uit een ballon zogen en gingen zingen (echt moet je een keer doen!) of toen we langs een kermis reden en in de botsautotjes belanden met als doel elkaar het ritje zuur maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo voeg je humor toe
Sluiten