Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Beauty 7 juni 2014

Zo voorkom je een haar-crisis op vakantie

Niet alleen zon is de boosdoener voor een droog en broos kapsel, ook zwemmen kan het haar beschadigen.

Zeewater droogt het haar bijvoorbeeld uit, zorgt voor klitten en maakt het stug. Er blijven na een zwemsessie in zee ook vaak restjes zout in het haar achter. Zout is lastig uit het haar te wassen en daardoor kan het haar lang stug blijven.

Instant fix

Mocht de surflook niet helemaal je ding zijn, was het haar dan direct na het zwemmen met zoet water dat meestal uit de stranddouches komt en neem als het even kan een shampoo mee in je strandtas zodat je het daar gelijk met een shampoo kunt wassen. Je wil er namelijk aan het eind van de vakantie liever niet bijlopen als een Komondor…

Later op de dag

Was het ’s avonds nog een keer en gebruik daarna ook een conditioner. Neem de tijd voor het uitspoelen van de shampoo en conditioner. Een paar minuten spoelen, is helemaal zo gek niet. Dan pas verwijder je echt alle product- en zee- of chloorresten. Van badderen in zwembadwater leeft je haar trouwens ook niet op.

Weetje

Chloor droogt het haar uit en licht je lokken op. Blond (geverfd) of grijs haar kan zelfs groen uitslaan. Is het kwaad al geschied en heb je groen haar na het zwemmen? Was het dan met shampoo en tomatenketchup (tip uit grootmoeders tijd) en gebruik altijd een herstellend haarmasker.

Reageer op artikel:
Zo voorkom je een haar-crisis op vakantie
Sluiten