Redactie
Redactie Partnerbijdrage 20 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Zo word je net zo fit als je kids

Er zijn van die moeders die voor dag en dauw een yogasessie volgen, om vervolgens helemaal opgedirkt op het schoolplein te verschijnen. Ze zijn jaloersmakend fit en lijken in de sportschool te wonen. En alhoewel we dit misschien allemaal ambiëren, is de realiteit net wat anders: je bent al lang blij als je je kind met twee dezelfde sokken aan op school hebt afgezet. Maar met deze simpele hacks waardoor ook jij fit blijft tijdens het ‘moederen’.

Kies bewust

Na een aantal gebroken nachten met kinderen die tandjes krijgen of gewoon weigeren te slapen, ben je eigenlijk hartstikke moe. Het is dan makkelijk om wat vaker de auto te pakken in plaats van de fiets of een stukje te lopen. Toch zijn juist dit de momenten waardoor je meer stappen op je teller kan krijgen. Neem de trap in plaats van de lift. Wissel jumping jacks af met de was vouwen, of doe squats tijdens het koken. Wees creatief, want het is echt waar: alle beetjes helpen!

Speeltuin work-outs

Als je kinderen in een klimrek klauteren of tikkertje spelen, hoeft dat niet te betekenen dat jij ondertussen op een bankje gaat zitten. Hun speeltuin is ook jouw speeltuin. Doe lunges aan de zijkant van de zandbak of hijs jezelf de monkeybars in. Wandel, ren of sprint rondjes rond de speeltuin. Zo ben je constant in beweging en verlies je je kinderen niet uit het oog. Daarbij zijn er voldoende grondoefeningen die je ook op een matje in het gras kan doen. 

Maar je kan natuurlijk ook met je kinderen spelen. Stippel een parcours uit door de speeltuin waarbij je een wedstrijdje met je kinderen doet. Of speel ouderwets tikkertje in het gras. Zo houd je je kids bezig en happy, terwijl jij je niet schuldig hoeft te voelen over die appeltaart die je niet kon weerstaan bij de koffie. 

Beweeg met een doel

Door een doel te stellen en deze op te schrijven, is de kans dat je vooruitgang boekt groter. Maar stel geen onrealistische doelen, kleine overwinningen zijn al voldoende. Probeer de ene week voordat de hectiek van de dag begint op te staan en ren een rondje door het park. Of doe een 7-minute work out tijdens het slaapje van je kinderen.

Als je verzekerd bent bij a.s.r., word je zelfs beloond als je vaker beweegt: wekelijks, maandelijks én jaarlijks. Via de a.s.r. Vitality app worden je bewegingsdoelen ingesteld en kan je je activiteiten bijhouden. Als jij je weekdoel haalt, mag je zelfs in de app iets leuks uitkiezen. Door voldoende te bewegen, verdien je ook cashback op je Apple Watch of je Fitbit. En ook op je aanvullende zorgverzekeringen bij Ditzo of De Amersfoortse. 

Slapen, slapen en nog eens slapen

En als je denkt dat fit zijn niets met slapen te maken heeft, heb je het goed mis. Door voldoende te slapen kan je lichaam herstellen, je spieren groeien en je hebt meer energie om de dag actief door te komen. En omdat voldoende slapen als moeder al een uitdaging is, is het nóg belangrijker om zelf ook even je ogen dicht te doen tijdens de hazenslaapjes van je kids. 

Benieuwd naar de app of naar wat a.s.r. voor jou kan betekenen? Neem dan een kijkje op de website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

in samenwerking met a.s.r.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo word je net zo fit als je kids
Sluiten