Lianne Kersten
Lianne Kersten Erop uit 24 jun 2014

Zo worden je Instagram- foto’s een plaatje!

Oké, een Instagram-professional (ja, die bestaan) zul je misschien niet zo snel worden, maar je foto skills een beetje opkrikken kan nooit kwaad. Van je mooiste foto’s kun je namelijk zo een fotoboek laten maken (bijvoorbeeld hier) Leuk en handig voor de zomervakantie! Onze tips:

1. Maak eerst foto’s met je camera

Zo kun je meerdere foto’s maken in één keer (en heb je dus meer kans op dat ene lucky shot), en bovendien zijn de foto’s die je maakt met je camera app van betere kwaliteit.

2. Neem je tijd!

Probeer niet te haasten. Kijk eerst of alles in beeld is (geen halve hoofden of voeten?) en zorg dat je met een vaste hand klikt om bewogen beeld te voorkomen. Omdat dat met kinderen nogal een crime zijn zetten we eerder al deze tips voor je op een rijtje.

3. Volg mensen met dezelfde interesses

Instagram is dé plek om inspiratie op te doen. Een lijstje met 25 leuke en mooie accounts van instagram moeders vind je hier.

4. Crop en roteer

Een foto die het nét niet helemaal is maak je gemakkelijk mooier door een deel uit te snijden of te draaien. En sinds de Whitagram app hoeven foto’s niet per se vierkant te zijn.

5. Sla niet door

Een te uitgesproken filter ziet er al snel too much uit. Met name de Instagram-filters zijn vaak een beetje te veel van het goede. Tip: houd het bij één of twee filters die jij het mooiste vindt.

6. Bewerk met andere apps

Andere apps hebben vaak veel natuurlijkere filters dan Instagram zelf. In VSCO en Afterlight maak je je foto’s op een subtiele manier mooier.

7. Geef het een naam

De bijschriften maken je account persoonlijk. Schroom dus niet om je gedachtes of inspirerende quotes te plaatsen, dat is juist leuk!

8. Wees kritisch

Bewogen of onscherpe foto’s kun je beter overslaan, hoe leuk het moment ook was.

Reageer op artikel:
Zo worden je Instagram- foto’s een plaatje!
Sluiten