Eva Dusch
Eva Dusch Kids 27 nov 2015

Zo zet je die berg aan kindertekeningen om in mooie cadeaus

Kinderen worden geroemd om hun ongebreidelde fantasie, zonder grenzen en tot in het oneindige. En die zetten ze niet zelden om in prachtige tekeningen. Maar wat doe je als moeder met zo’n archief aan ontvangen kunstwerken? Hierbij een aantal praktische DIY-oplossingen.

Weggooien? Nee, je wilt ze bewaren. Dat is niet alleen leuk voor later, maar stiekem ook heel leuk voor je interieur. Of je maakt er andere mensen weer blij mee. Bovendien is het tegenwoordig heel makkelijk om alle kindertekeningen te bewaren met handige apps als ArtKive of Keepy zodat je ze altijd later nog kunt omzetten in een boek of Picasso aan de muur.

[STAP stap=”1″]

Notebook

Bron: Popsugar

Een leren notebook is op zich al heel mooi, maar voeg de illustraties van je kinderen eraan toe en je hebt helemaal een uniek exemplaar te pakken. En het levert geheid elke dag een glimlach op.
Via mylovelynotebook

[STAP stap=”2″]

Placemets

Hoe leuk is het als je kids hun eigen kunstwerkjes als verrassing onder hun bord vinden? Druk hun tekeningen af op speciaal fotopapier of neem ze bijvoorbeeld mee naar de printer store om ze te laten lamineren. Perfect om ze te ‘presenteren’ tijdens de brunch met oma volgende week zondag.

[STAP stap=”3″]

Knuffelig

Hoe leuk zou het zijn als sommige creaties écht tot leven komen? Verander die getekende draak bijvoorbeeld om in een levensechte knuffel. Straks ligt je peuter in bed met zijn of haar eigen masterpiece, zo lief.
Via teken je knuffel

[STAP stap=”4″]

Sleutelhanger

Iets wat je altijd bij je hebt -als het goed is: je sleutelbos. Hoe leuk om deze kleine kunstwerkjes altijd in je broekzak te hebben.
Via yoursurprise.nl

[STAP stap=”5″]

Kunstwerk aan de muur

Wie weet schuilt er in jouw nageslacht wel een heuse Picasso of Monet. En daar mag je best mee pronken, bijvoorbeeld op een canvasdoek of poster.
Via web print of HEMA

[STAP stap=”6″]

Professionele kunstwerken

Bron: Froot

De Amerikaanse illustrator Dave Devries zet ‘amateuristische’ kindertekeningen om in 3D-achtige kunstwerken. Hij tekent de tekeningen zo precies mogelijk over en gaat ze daarna zo realistisch mogelijk inkleuren. Hij besloot ze in 2005 te bundelen tot het boek The Monster Engine.

[STAP stap=”7″]

Maak er een boek van

Je nieuwe, favoriete koffietafelboek is geboren.
Via Albelli of Snapfish

[STAP stap=”8″]

Kerstkaarten

Wil je laten zien hoe trots je bent op de kunstwerkjes van je kind? Deel het dan met de rest van de wereld. Dat kan natuurlijk via Instagram, of lekker op de ouderwetse manier via de post. Wij zien hier het perfecte bruggetje naar de komende feestdagen. Wij werden zelf helemaal enthousiast van dit idee.

[STAP stap=”9″]

‘Bling bling’ om je nek

Dit vonden we best wel een briljant idee. Zet de kindertekeningen om in een ketting. Edelsmid Hanneke Weigel doet dit bijvoorbeeld, of draag het in de stijl van Sil&Sis.

[STAP stap=”10″]

Modieuze zaak

Als er iemand te koop mag lopen met de kunstwerkjes is het wel de kunstenaar zelf. En dat kan ook op een heel draagbare manier door het op een t-shirt te laten drukken.

[STAP stap=”11″]

Print ze op een kussen

Bedrijven zoals Your Surprise maken het mogelijk om foto’s af te drukken op textiel. Voor je het weet is je nieuwe bank museumwaardig.

[STAP stap=”12″]

In een frame

Zie het als een soort Instagram voor aan de muur. Je scant de tekeningen los in, verkleint ze en drukt ze op groot formaat af. Drukkers kunnen je adviseren met de maten, ons lijkt A1 formaat een goede optie.

[STAP stap=”13″]

Hang ze aan de muur

Een simpele manier en een leuke DIY op een druilerige dag. Hang ze op met wasknijpers. Zie hier hoe een creatieve mama deze strip gemaakt heeft.

[STAP stap=”14″]

Maak een prikbord

Niet alleen handig om boodschappenlijstjes of to-do lists aan op te hangen, maar ook om af en toe even een blik te werpen op het mooie werk van jouw rondwandelende kunstenaartjes.

Wat doe jij met de kindertekeningen? Reageer op Facebook.

Deze kindertekeningen wil je écht niet op de koelkast hangen>

Reageer op artikel:
Zo zet je die berg aan kindertekeningen om in mooie cadeaus
Sluiten