Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 17 januari 2017

Zo ziet aardig zijn eruit door de ogen van kinderen. Mooi!

Kinderen zijn van nature vriendelijk, zegt Dr. Michael Tomasello van de Duke University. Ook hebben ze volgens Tomasello een neus voor egocentrisch gedrag, en kunnen ze al vroeg aanvoelen of andere mensen vriendelijk zijn of niet. Deze 6 krachtige tekeningen bewijzen zijn gelijk.

Psycholoog Tomasello is gefascineerd door het kinderbrein. Hij vindt het fantastisch om te zien hoe goed kinderen situaties in kunnen schatten. En hoe ze dat uiten. In tekeningen bijvoorbeeld. Als deel van een experiment liet hij zes kinderen tekeningen maken over een situatie waarin andere mensen in hun ogen aardig waren. En they nailed it. Mooi!

1. Vriendschap

Elon (6): ‘Mijn vriend vroeg of ik met hem wilde spelen. Daar werd ik heel blij van.

2. Knoflook

Lucie (11): ‘Mijn oppas en ik hebben eens een keer een tros knoflook aan een dakloze gegeven. Ik werd er blij van, omdat ik iemand kon helpen. Hulp kan ook door kleine dingen.’

LEES OOK: Wat deze vader met de tekeningen van zijn zoon doet is briljant

3. De hulp van anderen

Cecilia (8): ‘In de speeltuin viel er een meisje op de grond. Ik vond het vervelend voor haar, maar ik werd er blij van dat iemand haar hielp.’

4. Op elkaar letten

Oren (8): ‘Echte vriendelijkheid is als andere mensen voor elkaar opkomen en op elkaar letten.’

5. Schuilen voor de regen

Davia (6): ‘Het regende heel hard, en een man die ik niet kende gaf me een paraplu. Dat vond ik heel aardig.’

6. Kwetsbare mensen helpen

Sasha (8): ‘Toen mijn moeder mij ophaalde bij een vriendje zagen we op de terugweg een oude vrouw die haar boodschappen niet alleen naar binnen kon tillen. Mijn moeder ging haar helpen. Ik riep: ‘Kom op mam, je kunt het!’ Ik weet zeker dat het aanmoedigen haar geholpen heeft.’

Gruwelijk! Kunstenaars brengen kindertekeningen van monsters tot leven

Reageer op artikel:
Zo ziet aardig zijn eruit door de ogen van kinderen. Mooi!
Sluiten