Beauty 22 nov 2014 Redactie

Zo ziet schoonheid er uit in de ogen van jonge meisjes

Alle meisje pakken wel eens make-up uit mama’s toilettas. ‘Kleurtjes! Dat wil ik ook proberen!’ Het eindigt standaard in één grote smeerboel, maar de dader zelf is er hartstikke blij mee. Dat is ergens maar goed ook: nu ziet ze make-up nog speelgoed, straks durft ze misschien zonder make-up de deur niet uit.

Want het kan aan mij liggen, maar ik zie meisjes op steeds jongere leeftijd make-up dragen. Kinderen op de basisschool lopen al rond met mascara. Ik klink dan misschien oud, maar ‘in mijn tijd’ was dat echt niet het geval. Blijkbaar voelen we vanaf steeds jongere leeftijd de behoefte om aan een bepaald schoonheidsideaal te voldoen.

Dit is precies de reden waarom de Canadese fotografe Elly Heise een mooie shoot organiseerde met moeders en dochters. De dochters mochten hun moeders naar eigen invulling opmaken en het resultaat is bijzonder mooi. Ja oké, zo loop je niet over straat, maar het getuigt van onschuld. Make-up is gewoon leuk, niet een middel om je ‘mooier’ te maken in de ogen van kinderen:

all rights reserved www.heisephoto.com Elly Heise Photography
all rights reserved www.heisephoto.com  Elly Heise Photography

Deze eigenschappen staan jou veel mooier dan make-up!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo ziet schoonheid er uit in de ogen van jonge meisjes
Sluiten