Redactie
Redactie Beauty november 22, 2014

Zo ziet schoonheid er uit in de ogen van jonge meisjes

Alle meisje pakken wel eens make-up uit mama’s toilettas. ‘Kleurtjes! Dat wil ik ook proberen!’ Het eindigt standaard in één grote smeerboel, maar de dader zelf is er hartstikke blij mee. Dat is ergens maar goed ook: nu ziet ze make-up nog speelgoed, straks durft ze misschien zonder make-up de deur niet uit.

Want het kan aan mij liggen, maar ik zie meisjes op steeds jongere leeftijd make-up dragen. Kinderen op de basisschool lopen al rond met mascara. Ik klink dan misschien oud, maar ‘in mijn tijd’ was dat echt niet het geval. Blijkbaar voelen we vanaf steeds jongere leeftijd de behoefte om aan een bepaald schoonheidsideaal te voldoen.

Dit is precies de reden waarom de Canadese fotografe Elly Heise een mooie shoot organiseerde met moeders en dochters. De dochters mochten hun moeders naar eigen invulling opmaken en het resultaat is bijzonder mooi. Ja oké, zo loop je niet over straat, maar het getuigt van onschuld. Make-up is gewoon leuk, niet een middel om je ‘mooier’ te maken in de ogen van kinderen:

Deze eigenschappen staan jou veel mooier dan make-up!

Reageer op artikel:
Zo ziet schoonheid er uit in de ogen van jonge meisjes
Sluiten