Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Beauty 24 juni 2015

Zo ziet Victoria’s Secret swimwear eruit als je geen topmodel bent

Modellen in campagnes van merken zien er vaak zo mooi uit dat ze net zo goed een vuilniszak aan hadden kunnen trekken. Is het realistisch om er ook zo uit te willen zien? Nee. Hopen we dat we na ons volgende dieet ook als een Victoria Secret-model over het strand kunnen paraderen? Stiekem wel een beetje.

Dankzij de modellen ziet de badkleding er ook schitterend uit. Je koopt een exemplaar waar je verliefd op wordt, terwijl je eigenlijk geen idee hebt of het wel staat bij jouw figuur. Eenmaal het setje in huis, blijk je er toch niet echt als het model uit te zien.

Een groep dames van Buzzfeed besloot ons daarom eens een realistisch beeld te geven van de Victoria’s Secret badkleding. Hoe ziet het eruit als de ‘gewone’ vrouw zo’n bikini aantrekt? Kunnen we foto’s maken waarmee iedere vrouw zich kan identificeren? Zonder photoshop? De dames kozen allemaal een bikini en voerden vervolgens de bijpassende pose uit.

Model Lara: Ik wil fotografie waarbij ik denk: ‘wow, dat past zó goed bij mij’ niet ‘wow, zag ik er maar zo mooi uit’.

Keerzijde

Het is keihard werken als model. En het valt niet mee om überhaupt een foto te creëren die in de buurt komt van de Vicoria’s Secret modellen. Een model vertelde: ‘Ik was bevroren, het zand deed ongelofelijk veel pijn aan mijn knieën en ik voelde vissen rond mijn voeten’.

Deze vrouwen laten zien dat badkleding er ook mooi uit kan zien zonder meteen het lichaam van Doutzen Kroes te hebben. Chapeau! En het moet wel even gezegd worden: de Victoria’s Secret modellen verdienen ook respect, want model zijn is duidelijk meer doen dan alleen maar leuk lachen.

Deze lingeriemerken nemen Victoria’s Secret op de hak met hun nieuwe reclamecampagne.

Reageer op artikel:
Zo ziet Victoria’s Secret swimwear eruit als je geen topmodel bent
Sluiten