Redactie
Redactie Mind april 11, 2014

Zo zorg je voor meer me-time

Met kinderen in huis ben je per definitie aan het rennen en vliegen. Helemaal als je het combineert met een baan of geen opvang hebt. Resultaat: je loopt jezelf voorbij. En juist in deze periode is het lastig, maar oh zo belangrijk, om quality time voor jezelf in te plannen. Met deze tips kom je er ongemerkt toch beter aan toe.

1. Koester je spiritualiteit

We schreven er al eerder over: het ontwikkelen van je spirituele kant. Zo blijf je dichter bij jezelf en ga je minder gehaast door het leven. En daar doe je de hele dag baat bij.

2. Beweeg!

Je denkt dat je er geen puf voor hebt, maar een uurtje sporten na een lange dag zorgt voor meer rust in je hoofd en een ontspannen lichaam. Ook val je ‘s avonds stukken gemakkelijker in slaap. Probeer in echt drukke tijden vaker te wandelen in plaats van de auto te pakken.

3. Doe je haar en make-up

In alle haast je make-up en haar nog even doen, net voordat je de deur uit moet. Herkenbaar? Probeer eens wat eerder op te staan en er een ritueel van te maken, waarin je je even alleen op jezelf focust. Met make-up voel je je ook stukken beter.

4. Ga alleen winkelen

Hoewel een dagje winkelen met een vriendin heel gezellig kan zijn, is een dag met iemand anders ook vermoeiend. Trek er eens alleen op uit en ervaar hoe ontspannend dat kan zijn.

5. Kijk je favoriete serie of tv-programma

Zoek een serie uit, liefst met meerdere seizoenen, en maak van elke aflevering een moment van ontspanning voor jezelf.

6. Bel een vriendin

Een goed gesprek met een vriendin kan je humeur veel goed doen. Maar wanneer je geen tijd hebt om af te spreken schiet dat er nogal eens bij in. Trek je even terug en bel die goede vriendin voortaan gewoon op voor een peptalk.

7. Gebruik social media

Hoewel het vaak een negatieve lading krijgt kun je social media, mits je er niet te veel mee bezig bent, ook in je voordeel gebruiken. Een rondje social media kan je even helpen ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en houd je up-to-date in alle drukte.

Reageer op artikel:
Zo zorg je voor meer me-time
Sluiten