Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Eten 27 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Makkelijk en lekker recept: zoete aardappel-pannenkoekjes

Dat kinderen en groenten niet de beste vrienden zijn, weten we allemaal wel. Maar laat je niet ontmoedigen. Sterker nog, kinderen komen veel beter aan hun dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit dan hun ouders.

Kids staan juist open voor nieuwe dingen en willen graag leren en proeven. Ze hebben alleen een beetje hulp nodig. Nog inspiratie nodig voor vanavond? Uit het boek ‘van kleine spruit tot toffe peer‘ hebben wij het recept voor zoete aardappel-pannenkoekjes gehaald.

Ingrediënten voor 10-12 zoete aardappel-pannenkoenkoekjes

350 gram zoete aardappel
100 gram volkorenmeel
2 theelepel bakpoeder
1 ei
175 ml melk of ongezoete sojamelk
30 ml zonnebloemolie of gesmolten kokosolie
ovenschaal of braadslede

Zo maak je de zoete aardappel-pannenkoekjes

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Besprenkel de zoete aardappels met een beetje water en leg ze vervolgens in een ovenschaal (of braadslede). Pof de zoete aardappels in de schil in 35-45 minuten gaar. Meng ondertussen het volkorenmeel met het bakpoeder, en mix het ei met de melk. Verhit olie in de koekenpan en giet bij het natte mengsel.
2. Pel de gepofte zoete aardappel en prak 250 gram met een vork tot een puree. Roer het meel met bakpoeder door de puree. Voeg eerst een scheutje ei-melkmengsel bij de puree en meng dit tot een egel geheel. Voeg daarna de rest toe, zo krijg je geen klontjes.
3. Verhit een koekenpan en bak de eerste drie pannenkoekjes (met een doorsnede van circa 8 cm) op matig vuur in de achtergebleven olie. Je hoeft voor de andere rondes geen extra olie toe te voegen, want dit zit al door het beslag. Serveer de pannenkoekjes eventueel met een dot yoghurt en vers fruit.

Tip

1. Hartige ingrediënten zijn ook lekker op deze pannenkoekjes. Denk aan kaas of geitensmeerkaas en dadelstroop. Pannenkoekjes met banaan zijn ook altijd een feest!
2. Als je weinig tijd hebt kun je de zoete aardappelen ook schillen en in kleine blokjes snijden. Vervolgens kook of stoom je de blokjes in ongeveer 10 minuten gaar. Laat dit goed uitstomen en prak tot een puree, vanaf daar kun je het recept weer verder volgen.
3. Ook lekker voor mee naar school: geef de afgekoelde pannenkoekjes mee in de lunchtrommel. Koud zijn ze ook lekker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme