14 x zomer hacks waar geen enkele ouder zonder kan

Als je met je kids op reis bent, moet het vooral allemaal makkelijk zijn. En godzijdank zijn daar hacks voor uitgevonden. Want als we je vakantie makkelijker kunnen maken, doen we dat natuurlijk met liefde. Dus laat je creatieve geest de vrije loop en leef je uit op deze handige vakantie hacks. Wedden dat ze je een hoop stress besparen?

1. IJzige aloë vera

Spuit een beetje aloë vera gel in een ijsblokjes bak voor instant verkoeling.

2. De luier trap

Stop je sleutels, telefoon, geld en andere belangrijke spullen in een luier en vouw ‘m zo op dat het lijkt alsof hij gebruikt is. Wedden dat niemand je spullen meeneemt?

3. Zachte zandverwijderaar

Strooi een beetje talkpoeder over natte, zanderige kindervoetjes en -beentjes, op die manier kun je het zand er meteen afvegen.

4. Anti-druip ijs

Voeg de volgende keer dat je zelf ijsjes maakt een beetje gelatine toe, op die manier zullen ze niet gaan druipen bij warm weer.

5. Opvang’bakjes’

Als je niet zelf ijsjes maakt en er dus geen gelatine doorheen doet én daarom die ijsjes voor het grootste gedeelte al druipend over die kinderarmpjes eindigen, zijn daar altijd nog de cupcake bakjes die precies onder een ijsje passen.

6. Levensgroot schilderij

Gooi dat oude laken niet weg, maar bewaar het voor een zonnige dag waarop je ‘m kunt gebruiken als schilderdoek. Of nou ja, je kinderen dan.

7. Magneetbekertjes

Drinken wordt een stuk leuker als je de bekertjes met een klein magneetje vast kunt plakken op de ijskast. Vooral fijn op een warme zomerdag!

8. Hergebruik lege bakken

De plastic bakjes die oorspronkelijk gevuld waren met natte doekjes kun je daarna prima gebruiken als voorraadbakje voor kleine spullen.

LEES OOK: Zo was de zomer zonder en nu mét kinderen

9. Hergebruik je eierdozen

Gebruik eierdozen gewoon opnieuw. Ze zijn ideaal om kwetsbaar fruit in te vervoeren, bijvoorbeeld.

10. Anti-verveel stokjes

‘Maaaaaam, ik verveel me!’ is verleden tijd met deze magische stokjes. Doe er een aantal in een bakje en schrijf op elk stokje een activiteit, waar ze er op de verveel-momenten eentje uit kunnen trekken. Moet je eens zien hoe snel ze weer wat te doen hebben!

11. Organiseer een zeeprace

Het enige wat je hier voor nodig hebt is een klein zeepje, een vlaggetje, een plastic ondergrond en een laagje water. Steek verschillende kleuren vlaggetjes in de stukjes zeep om te zien welke van wie is.

12. Kidsproof sausbakjes

Wie denkt dat je alleen cupcakes kunt bakken in die handige voorgevormde bakjes, heeft het mis. Ze zijn ideaal om te gebruiken als sausbakjes, die daardoor ook minder snel kunnen omvallen of van tafel af sodemieteren. Honderd procent kidsproof!

13. Waterballon pompje

Als het warm is, kan een waterballonnen gevecht niet ontbreken. Om te voorkomen dat de tuutjes van de ballon scheuren omdat je ze om een te grote kraan bindt, kun je voortaan een lege dispenser van handzeep gebruiken. Wel eerst even vullen met water.

14. Grondsproeier

Voor extra waterpret kun je gaatjes in een plactic fles prikken en die met heel veel tape aan een tuinslang bevestigen. Zet de kraan open, zodat het water uit de gaatjes in de fles spuit.

Niet op vakantie deze zomer? 10 x redenen waarom zomerkamp te gek is (zowel voor je kind als voor jou)

Reageer op artikel:
14 x zomer hacks waar geen enkele ouder zonder kan
Sluiten