Janne Vogel
Janne Vogel Kinderen 9 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Sun’s out: zo ziet je zomer eruit nu je kinderen hebt

Ooit was je jong (als in echt jong), had je een baantje – maar allesbehalve een carrière – en was jij de enige over wie je je zorgen hoefde te maken. Je werkte voor de zomer wat extra shifts om van de zwoele, vrije maanden te genieten en dat deed je volop.

Inmiddels staat je een zomer met man en kind(eren) te wachten en moet je af en toe even terugblikken op die simpele tijd. Toen je je alleen druk maakte om je bruine kleurtje en een nieuw drankje in je hand. Kun je het je nog herinneren?

Zomer met kinderen

Je zou het nooit meer anders willen, maar even terugkijken kan nooit kwaad.

1.

Toen: Zwemkleding moest vooral goedkoop en kleurrijk zijn. Je wilde iedere dag een andere bikini aan en dan vooral de verschillende boven- en onderstukjes met elkaar combineren voor extra variatie.

Nu: Je hebt precies één badpak waar je je prettig in voelt en die was zéker niet goedkoop. Voor je kids kies je maar al te graag leuke zwemspulletjes uit, maar zelf voel je ‘m niet meer zo.

2.

Toen: Je smeerde je in met olie om hardcore te bakken en wilde niets liever dan ultiem natuurlijke highlights. Je vakantie was pas geslaagd als je een kleurtje had.

Nu: Je wordt ontzettend blij van je nieuwe zonnebrand met factor vijftig, draagt het liefst een hoedje of t-shirt op het strand en legt om de zoveel tijd een behoorlijke som geld neer voor die natuurlijke highlights.

3.

Toen: Je besloot enorm spontaan een strandhuisje te huren en vertrok voor een paar dagen bepakt en bezakt met bikini’s, tijdschriften, en je tandenborstel naar de kust. Heerlijk!

Nu: Je hebt jullie familietripje naar het strand ruim van tevoren gepland en de nodige snacks, kleding en kinderattributen ingepakt. (Met een canvas tasje met tijdschriften ga je het niet meer redden en dat weet je maar al te goed.) Voor iedereen geplast heeft en in de auto zit ben je al uitgeput.

LEES OOK: 12 dingen die je zeker meemaakt met je peuter op een zomerse dag

4.

Toen: Je genoot intens van hittegolven en lag het liefst van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat op het strand of langs het zwembad. Relaxen, bruin worden en pootjebaden: kon het beter?

Nu: Hittegolven zijn de hel. Één kind koel houden lukt nog een soort van, maar met drie of vier kinderen naar een zwembad is – zacht uitgedrukt – lastig. Ze moeten constant ingesmeerd worden, vooral veilig blijven en niet in het zwembad poepen. Het liefst haal je een ijsje met je kids of rijd je door de McDrive met een heerlijk airco auto. No shame.

5.

Toen: Je koos je vakantieplekken uit gebaseerd op weersverwachting en lekkere stranden. Ieder dag drankjes drinken, tijdschriften lezen en heerlijk chillen in de zon.

Nu: Inmiddels ben je íets veeleisender als het aankomt op vakantiebestemmingen. Je zou zelf nog best tevreden zijn met een zonnetje en strand, daar niet van, maar moet tegenwoordig op zoek naar kindvriendelijke accomodaties. Je houdt het bij alcoholvrije cocktails, blijft hangen bij bladzijde twee van je tijdschrift en bent vooral bezig met zorgen. Je hebt een dagtaak aan het smeren van zonnebrand, zand uit monden halen en zorgen dat iedereen genoeg water drinkt. Vakantie, wat?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mom.me

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme