Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 15 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Zo zorg je ervoor dat je niet ziek wordt tijdens de zomer

Nog even en hij is er officieel: de zomer! Gelukkig is het koude weer bijna verleden tijd. Toch kun je nog last krijgen van een griepje, en dat is in de zomer nóg vervelender.

Je wilt lekker buiten zijn en genieten van het heerlijke weer. Wij hebben wat tips en tricks voor je verzameld om te zorgen dat je niet ziek wordt.

1. Blijf gehydrateerd

Zorg ervoor dat je veel water drinkt. Niet alleen tijdens de zomer, maar het hele jaar door. Minimaliseer het drinken van drankjes wat zorgt voor de-hydratatie zoals alcohol, koffie en energiedrankjes. En als je al te laat bent: drink veel thee.

2. Rust uit en slaap genoeg

Altijd makkelijker gezegd dan gedaan, toch? Slaapgebrek daagt het immuunsysteem uit. Als je veel buiten bent met het lekkere weer moet je al helemaal zorgen dat je genoeg rust neemt en slaapt waar en wanneer je kunt.

LEES OOK: Waarom de zomers nooit meer zo fantastisch worden als in de jaren ’90

3. Slaap met een luchtbevochtiger

Binnenshuis kun je last hebben van de airco, wat kan leiden tot uitdroging en irritatie van de neus. Buitenshuis kan aan de andere kant weer zorgen voor vermoeidheid en uitdroging verergeren. Een luchtbevochtiger helpt om symptomen zoals een loopneus, hoesten en keelpijn te verlichten.

4. Was je handen

Vermijd personen die ziek zijn en was je handen veel. Kan wat ongezellig zijn, maar dan word je minder snel ziek. 😉

LEES OOK: De bitterzoete waarheid over de zomer: waarom de zomer het leukste én het stomste is

5. Eet gezond

Dit is natuurlijk wat voor de hand liggend, maar het eten van voedzame producten die je weerstand verhogen, kan alleen maar helpen om griep te voorkomen. Bosbessen, gember, broccoli en citrusvruchten zijn hier goed voor.

6. Neem je vitaminen

Duh, de zomer betekent niet dat het tijd is om je vitamine routine over te slaan. Zorg ervoor dat je de maximale hoeveelheid vitamine C binnenkrijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo zorg je ervoor dat je niet ziek wordt tijdens de zomer
Sluiten