Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eropuit 9 jul 2019

Zomervakantie: Tips om een betaalbare last minute te boeken

Hebben jullie nog geen vakantieplannen, maar willen jullie deze zomervakantie wel graag eventjes weg? Famme geeft je de beste tips om een betaalbare last minute vakantie te boeken!

Last minute?

Wat is eigenlijk de definitie van een last minute? Het is nogal een ruim begrip. Een last minute kan namelijk 6 weken voor vertrek geboekt worden, maar ook 1 dag voor vertrek. Daarnaast heb je ook nog last minute vluchten, huurauto’s, accommodaties én pakketreizen. Pakketreizen worden goedkoper ingekocht dan losse onderdelen van een vakantie, waardoor een complete reis ook fijner is voor jouw portemonnee.

Lees ook: Dé ultieme top 10 vakantiebestemmingen voor 2019

Wees flexibel

De kans is groot dat de vluchten naar jouw favo bestemming én your most wanted accommodatie compleet volgeboekt zijn. Om nog maar te zwijgen over ‘de beschikbare data’. Wees daarom extra flexibel. Houd niet een bepaalde week, maar een ruimere periode aan waarin jullie op vakantie kunnen gaan. Maak een lijstje van minimaal 5 vakantiebestemmingen en wees niet te kritisch als het op hotels, appartementen of campings aankomt.

Bestemming

Over bestemmingen gesproken… Het is niet gek dat reizen naar de welbekende pareltjes, zoals Barcelona, Toscane en Parijs, op dit moment héél duur zijn. Heb je een low budget? Dan kun je beter naar wat minder bekende bestemmingen zoeken. Het aanbod voor alternatieve last minute Europese stedentrips zijn vaak lekker geprijsd.

Surf

Zoek, vind en vergelijk verschillende reizen bij verschillende reisaanbieders. Kies niet voor de eerste de beste deal die je tegenkomt – tenzij die wel héél aantrekkelijk  is natuurlijk -, maar surf op verschillende dagen en tijdstippen. Én op andere devices. Dankzij cookies weten reisorganisaties dat jij 123 keer hebt gezocht naar een last minute naar Zuid Frankrijk, waardoor de prijzen ineens kunnen stijgen. Verwijder je cookies of surf op een ander device.

Lees ook: Europese stedentrip? Deze 5 bestemmingen zijn even mooi als Parijs!

Plan B

Is echt echt geen reis beschikbaar binnen je budget? Pak dan de auto naar een zonovergoten bestemming semi dichtbij huis. Via Airbnb zijn er altijd wel leuke, betaalbare accommodaties te vinden. En anders is kamperen ook gezellig en knus! Je kunt natuurlijk ook andere goedkope opties overwegen, zoals de trein, Stenaline of de Flixbus. Een fijne vakantie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zomervakantie: Tips om een betaalbare last minute te boeken
Sluiten