Inga Stoit
Inga Stoit Kinderen 10 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

Dit mis je nu al aan de zomervakantie nu je kids weer naar school zijn

De zomervakantie is voorbij en daarmee is het normale leventje weer begonnen. Je hebt een lange tijd kunnen genieten van je kids. Soms wenste je ze naar school omdat je jouw handen vol had, maar nu je weer in het ritme zit, ervaar jij evengoed dat moederlijke gemis.

Naast dat je jouw handen vol had aan je kids, waren er ook stiekeme fijne bijkomstigheden. Pyjamas all day was een van die tijdelijke trends, waar jij je maar te goed bij voelde. Ach, voor je het weet is het weer herfstvakantie dus geniet vooral ook van de afwisselende tussenperiodes 😉

Uitslapen

Ongetwijfeld een van de allerfijnste voordelen aan de zomervakantie is uitslapen. Jouw kleine is in dit soort periodes het alarm zelf, want eerder dan dat ga jij er niet uit. Al gaat het maar om een uurtje langer liggen, dit doet wonderen voor de geest en jij geniet met volle teugen.

Vrije dagen

De dagen in de vakantie staan in het teken van ontspanning. Jij en de kids blijven de hele dag thuis of gaan erop uit maar één ding staat centraal: we doen alles op het dooie gemakje. Niks hoeft, alles kan – uiteraard wel volgens de regels van mama. Even niks moeten is heerlijk en goed voor jullie allemaal.

Kunstwerken in overvloed

Een tekening of knutselwerk van je eigen kleine is het mooiste ooit. Tijdens de vakantie ontvang jij hier meerdere van. Dit maakt jou een trotse mam en de kids, die vermaken zich kostelijk. Kortom: what a good time to be alive.

Thuiswerken

Thuiswerken met jouw kleintjes aan jouw zijde kan enorm productief werken. Een van de twee neuriet haar favoriete Woezel & Pip muziekje mee terwijl ze een tekening maakt. Je kleine jongen zit geketend aan de buis en doet zijn favoriete superheld stilletjes na. Wat een rijkdom!

Spontane uitjes

Naast alle dagelijkse stress is er niet vaak tijd over voor dagjes uit. Tijdens de vakantie nam jij de kindjes mee naar de Efteling of Sprookjeswonderland. Je bezorgt ze een dag om nooit te vergeten en dit vind jij als mama zijnde uiteraard heel fijn.

Pyjamas all day

Want zeg nou zelf; een pyjamabroek zit zoveel lekkerder dan een strakke jeans. En waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Jij bent lekker in de weer met de kids, en daar leent een pyjamabroek zich prima voor. Als dat geen feestje is!

Continu in de weer

Misschien word je in eerste instantie een beetje moe van continu maar opstaan om van alles te moeten pakken. Die kinderen houden jouw druk bezig maar hier is jouw rug je maar al te dankbaar voor en jij daarmee ook. Je voelt eindelijk weer wat speling in dat kantoor-ruggetje komen.

Samen boodschappen doen

Dit is ongetwijfeld een keer misgegaan en toen kwam er veel gekrijs aan te pas. Over het algemeen gaat dit in de vakantie hartstikke goed en is het heerlijk om samen te doen. Jouw kleine zit lekker voorin de boodschappenkar, of helpt jou braaf met het lijstje en dat is wel zo gezellig.

De kindjes zelf

Hun afwezigheid is uiteraard het grootste gemis. Het is zwaar om ze continu om je heen te hebben, maar mama zijn is toch wel een van de meest fijne taken ooit. Nu de zomervakantie voorbij is heb jij het hier (stiekem) vast een beetje moeilijk mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme