Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 25 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Smeren maar! Tweederde van de moeders vergeet hun kind herhaaldelijk in te smeren met zonbescherming

De zomer is officieel begonnen. En dat kan maar een ding betekenen: er zullen steeds vaker zonnige dagen aan komen! En dat is heerlijk (want: terrasjes, dagen naar het strand en lange avonden), maar brengt ook met zich mee dat je je goed moet beschermen met zonbeschermingsproducten.

En laat dat nou net hetgeen zijn wat vaak nog ontbreekt in de dagelijkse routine tijdens de zomermaanden, zo blijkt.

Zonbescherming en dagelijkse routine

Het zonnebrandmerk P20 heeft onderzoek gedaan onder ruim duizend Nederlandse vrouwen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat zonbescherming in de zomermaanden nog geen onderdeel is van de dagelijkse routine. Daarnaast zegt bijna 80% van de vrouwen te vergeten om zich herhaaldelijk in de smeren. En dat is best gek, want ruim driekwart is zich wel zeer bewust van de schadelijke effecten van de zon én vindt zonbescherming belangrijk.

In de maanden van april tot september (de periode waar de UV index boven de 3 stijgt) is zonbescherming een must. Voor ruim acht op de tien Nederlandse vrouwen blijkt de zon juist doorslaggevend te zijn voor het gebruik van een zonbeschermingsproduct. En dat terwijl je je ook moet insmeren als de zon niét schijnt. Op zonnige dagen gebruikt ruim driekwart een zonbeschermingsproduct voordat ze de deur uitgaan, maar ruim tweederde smeert daarna niet om de voorgeschreven twee uur. Ruim een kwart houdt het zelfs bij die ene keer smeren. Ook opvallend: wat de kinderen betreft smeer bijna 80% van de moeders hun kind alleen in als de zon schijnt én vergeet het overgrote deel om hun kind herhaaldelijk in te smeren.

P20 activatie

This is “P20 activatie” by Mediaxplain on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.

Wel bewust, maar geen actie

Een opvallend resultaat uit het onderzoek is dat ruim driekwart zich wel bewust is van de schadelijke (lange termijn)effecten van de zon, sterker nog: bijna de helft is zelfs bang hiervoor. Bijna iedereen vindt het belangrijk om hun huid te beschermen, maar bijna 60% zegt dat niet altijd te doen. En waarom er dan niet wordt gesmeerd? Dat komt vooral door het feit dat er herhaaldelijk moet worden gesmeerd. Andere nadelen zijn het risico op vlekken en dat ze het product overal mee naartoe moeten slepen.

Wat P20 uit het onderzoek heeft kunnen halen? Er is vooral behoefte aan een zonbescherming die langer beschermt. De zonbescherming van P20 blijft tot wel 10 uur zitten – en dat scheelt, want daardoor wordt je gewoon beschermd zonder vaak opnieuw te moeten smeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme